Gepe

Medlem
 • Posts

  370
 • Joined

 • Last visited

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man

Gepe's Achievements

(5/8)

 1. Zemana AntiLogger v1.9.2.513 gratis ett år. Erbjudande under 48 timmar. http://freebiest.com...e-giveaway.html
 2. En fundering........ Det kanske inte är en tillfällighet att microsoft under alla åren med olika windowsversioner har låtit bli att utrusta det med ett eget automatiserat registerrensningsprogram. Om det hade ansetts nödvändigt så hade det naturligtvis ingått ett sådant i operativsystemet liksom det ingår diskrensning, defragmentering och systemåterställning.
 3. Länkar till sidor där man under en begränsad tid kan "sno åt sig" sex olika program gratis från det tyska softwareföretaget O&O Software. Kanske kan vara något som passar, men räkna sedan med att bli bombarderad av mail om O&O Software och deras olika program. Ibland ler lyckan mot alla . http://dottech.org/f...tware-programs/
 4. No hard feelings plun (eftersom det tydligen är engelska som gäller). "Sorry" att jag inte visste vad OP står för. Den enda OP jag känner till är OP Andersson och vet att han river.(iallafall i snapsvisan). Jag håller helt med dig om att CCleaner är ett av de program jag alltid installerar i mina och andras datorer efter en nyinstallation. Man kan ju ställa in det att rensa skräpfiler utan att datorägarna begriper det, men nöjda är dom och det är ju huvudsaken. När det gäller registerrensardelen så har jag med tiden blivit mer tveksam. Det kanske beror på att datorerna prestandamässigt numera har blivit så mycket bättre att man inte märker skillnad efter en registerrensning överhuvudtaget. Förr när datorerna började sakna sting och skärpa så tog även jag till alla knep och där ingick förstås att plun..dra registret på onödiga poster. Efter det kände man sig helt övertygad om att datorn gick som en oljad blixt igen. Men det var som sagt förr i tiden.
 5. Jag vet ju inte om han halkade på tangentbordet när han skulle skriva GP. Edit: Har nu lyckats ta reda på att OP betyder Original Poster, och således syftar på trådskaparen, alltså inte mig. Och då kan man ju svara med att WYSIWYG så har allt blivit klarlagt .
 6. Jag har ingen invändning mot användning av CCleaner för att rensa registret, som en möjlighet om man har en "krånglande dator", men det var ju inte det tråden ursprungligen handlade om. Det jag ifrågasätter är nyttan av att regelbundet köra registerrensning i tron att datorn skall bli snabbare, fungera bättre e.t.c. Inte ens du plun kan väl förneka att det finns risker att "f-ck-a upp" hela datorn om man lyckas radera fel registerposter. Det kanske inte är någon nackdel för "newbies" att få veta det också. Sen det där om att jag "trollar som vanligt" känns lite orättvist och överdrivet, men det kanske du själv har bättre erfarenheter av som "gammal forumräv".
 7. Jag har under en längre tid använt Ccleaner och även andra registerrensarprogram och vet att Ccleaner städar ganska snällt i registret mot andra sådana program. Jag kommer att fortsätta använda Ccleaner men bara för att rensa "skräpfiler" med. Just nu föreslår registerrensardelen av Ccleaner att jag borde ta bort 74 registerposter. Det kliar i fingrarna att ta bort dom men jag låter bli.
 8. Jag har en ganska nyinstallerad dator med windows 7 home premium. Jag passade på att ladda hem Wondershare LiveBoot program (f.n. gratis någon dag till). Med det kan man bl.a. göra skilda backuper på systemet, mbr och registret. Min backup på systemet komprimerat blev 6,11 GB stor. Backupen på registret blev 62mb stor. Min tanke är nu att låta registret vara helt ifred och låta windows självt bestämma vad som skall finnas där. Det kan ju vara intressant att se hur mycket det kommer att växa under en viss tid e.x. 6 månader, om datorn kommer att bli segare och segare plus om det uppstår andra e.v. fel i datorns funktion. Jag brukar testa lite olika program och behålla vissa men avinstallera andra som jag inte tycker är bra. M.a.o. borde registret växa. Reflektioner innan är att registret tar upp väldigt lite plats i förhållande till systemet. Frågan uppstår om det egentligen har någon betydelse att hålla på och rota i det. Detta med tanke på att datorn skall fungera bättre, bli snabbare e.t.c.....
 9. Om du tänker byta till en SSD-disk så har disktillverkarna många gånger tagit fram "egna" kloningsprogram så att det skall vara lätt att utföra kloningen. T.e.x. har Intel ett som heter Intel Data Migration Software som är framtaget av Acronis Software som ju är kända för sitt eget Acronis True Imageprogram. Jag kan tänka mig att andra tillverkare av SSD-diskar har liknande program att erbjuda.
 10. Om du enbart vill köra den trådlösa anslutningen så ska du inaktivera det trådbundna nätverkskortet Intel 8256GT 10/100. Det gör du genom att klicka dig in på nätverksanslutningar. Där högerklickar du på "Intel 8256GT" och väljer att inaktivera det. Där ser du även det trådlösa nätverkskortet som f.f. ska vara aktiverat. Genom att du nu har båda aktiva så konkurrerar de med varandra och datorn "hoppar" mellan att försöka ansluta med det trådburna alt. det trådlösa nätverkskortet. Jag gissar att det genom ovannämnda åtgärd löser sig med att du bara behöver skriva in och spara användarnamn och lösenord för det trådlösa nätverket en gång och datorn slutar "värpa" fram nya nummer på de trådlösa nätverksanslutningarna.
 11. När ikonen dyker upp, hinner du klicka på den? Enligt beskrivning på nedannämnda sida så skall man då få upp en dialogruta där man på något vis skall kunna utläsa vad det är för program eller tjänst som pockar på uppmärksamhet. http://blogs.msdn.co...king-at-me.aspx http://blogs.msdn.com/b/patricka/archive/2011/03/14/troubleshooting-interactive-services-detection.aspx
 12. Den finns med bland en av de tjänster som du hittar via kontrollpanelen-administrationsverktyg-tjänster. Texten förklarar vad den gör och det förefaller ju vara "klart som korvspad" eller "not". I min dator står den med startalternativ "manuellt" och den är stoppad. Verkar ju ändå inte vara någon hotfull "ohyra", men då ska du veta gissar jag..............
 13. Ett sätt att "tvinga" in en drivrutin är att alltid göra det direkt från enhetshanteraren. Du behöver då ett program som kan packa upp grafikkortsdrivrutinen som ofta är ihoppackad i en exe-fil, zip-fil, rar-fil eller liknande. Ett bra uppackningsprogram som jag själv använder är 7-zip: http://www.7-zip.org/download.html Med hjälp av det programmet packar man först upp filen i en vanlig "gul mapp" som man placerar e.x. på skrivbordet. Gå sedan in i enhetshanteraren och klicka upp enheten bildskärmskort, i ditt fall ATI Mobility Radeon Express 200M. Högerklicka på den och välj "uppdatera drivrutin". Där får du två val, välj "drivrutinsprogramvara som redan finns på datorn". I den nya rutan som uppenbarar sig får du bläddra dig fram till den uppackade mappen som du placerade på skrivbordet. Klicka "nästa" och då börjar datorn söka i mappen och hittar drivrutinen som den installerar. Där brukar datorn "strunta" i datumet för drivrutinen och s.a.s. ta det den erbjuds utan att ifrågasätta om den är gammal eller ny.
 14. Jo, så skriver man i funktionsbeskrivningen.
 15. Multi Commander v.1.1.0 Kategori: Filhantering med dual-panel layout Hemsida: http://multicommander.com/ Direktlänk: 32bit 64bit Info: Filhanterare med många funktioner och som numera är ett freewareprogram