Gå till innehåll

LarsGustav

Medlem
  • Innehållsantal

    64
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av LarsGustav

  1. Strömmen blir lägre på 230 v sidan av nätaggregatet men på andra sidan 12 v så bör det då sitta rejäla kablar?
  2. Förstår mig inte på det här med dessa höga strömmar i datorn. T.ex 20 A ska ha en kabelarea på 4 kvadrat, är kablarna så grova i datorn. Vägguttaget är säkrat med 10 A och en kabelarea på 1.5 kvadrat vilket inte är tillräckligt för dessa 20 A. Hur går detta ihop?
  3. Tack för ditt svar! Trodde naturligtvis att mina lösenord skulle vara krypterade på datorn så ingen program skulle kunna se dessa
  4. När jag installerade Lastpass så fick jag alternativet att flytta mina lösenord till deras server. Jag kunde alltså se mina lösenord för Wifi (Wpa 2). Hur kan ett program så enkelt ta fram mina lösenord som var komplexa, jag trodde de var riktigt skyddade på datorn
  5. Har Windows 7 64 bit. En I5 2500K och ett GTX 670 grafikkort. När jag spelade Rift (fick sluta) så började datorn reboota, gjorde det 2 ggr sedan gick den inte att starta alls. När man tryckte på startknappen så var den död. Trodde naturligtvis det var nätaggregatet vilket jag tog ur och mätte spänningarna på, de var ok, mätte dock inte under belastning. Efter jag monterat in nätaggregatet igen så startade datorn. Körde ett program (furmark) som pressade kortet rejält men datorn fungerade. Körde även ett annat program samtidigt som pressade processorn rejält. Har aldrig under mina år med datorer varit med om att ett program kan göra så att datorn inte startar, har någon annan? Att datorn startar om har jag varit med om men inte att som sagt den är "död". Nu kör jag Warcraft och allt fungerar som det ska.
  6. Om problemet börjat nyligen så kan du prova med att återställa datorn till en tidigare tidpunkt.
  7. Citatet hittade jag här: http://stackoverflow...mft-record-ntfs "This has an interesting implication for small files. If the amount of space required for all of the attributes of a file, including the data it contains, is smaller than the size of the MFT record, the data attribute will be stored resident--within the MFT record itself." http://www.pcguide.c.../archMFT-c.html "En annan egenskap som finns i NTFS är Alternate Data Streams (ADS), som jag tycker är betydligt intressantare" Jag testade ads förut och det fungerade klockrent, skrev: C:\> start c:\windows\system32\calc.exe:notepad.exe i ett dosfönster. Notepad-programmet blev osynligt, man såg inte att filstorleken blev större fast det programmet var knytet till calc.exe.
  8. "Only up to ~300 bytes, file data are in MFT (as a resident $DATA attribute) - if file data are larger, $DATA attribute becomes non-resident and data are moved outside MFT to 4KB (usually) clusters on disk" Jag skrev ett a i texteditorn (oformaterad text) och i filhanteraren står det att filen är på 1 KB. Tar man egenskaper för filen så står det att den tar upp 4 KB på disken. Enligt det som står överst så borde den filen ta upp bara 1 KB och inte ligga på ett cluster eftersom den då ligger i Master File Table.
  9. Läste den här utmärkta artikeln: http://blogs.technet...ile-growth.aspx Han skriver att en fil börjar som 1KB. Men en fil blir ju alltid 4 KB även om man bara sparar en bokstav i en textfil. Vad menar människan?
  10. Har jag rätt ändå? " Although most manufacturers of hard disk drives and flash-memory disk devices define 1 gigabyte as 1000000000bytes, software like Microsoft Windows reports size in gigabytes by dividing the total capacity in bytes by 1073741824, while still reporting the result with the symbol "GB". This practice is a cause of confusion, as a hard disk with an advertised capacity of, for example, "400 GB" (meaning 400000000000bytes) might be reported by the operating system as only "372 GB""
  11. Ja så kan det ju vara! Glömde ju clusterstorleken Tack å bock! Brukar formatera minnena till Ntfs för ibland ska jag lagra en stor fil och då säger Fat32 stopp.
  12. Ett 8 gigs usb-minne rymmer inte så mycket, ungefär 7.4 gig går in. Rätta mig om jag har fel men då måste tillverkaren skriva utrymmet i 8 GB men med filer så blir det 8 GibiByte när man lagrar. 8 GB= 1000000000 8 GibiByte= 1073741824 Alltså blir folk lite förda bakom ljuset.
  13. Använder Windows 7 64 bit. Har en mapp med några tusen foton vilken jag sorterar så det senaste fotot kommer först. MEN varje gång jag öppnar mappen så är fotona i bokstavsordning och Windows börjar sortera filerna så senaste visas först. Alltså får man vänta varje gång på denna sortering från bokstavsordning till senaste datum. Finns det något sätt att den alltid har senaste fotot först när man öppnar mappen. Mappen är på en annan partition än C: Tack på förhand för svar. Larsgustav
  14. Tack för ditt svar. Nej jag tänker inte ändra något i min dator utan försöker bara lära mig mer om datorer.
  15. Har en HP laptop och den har en Host Protected Area (tror jag). Enligt vissa artiklar skulle man gå in i bios och disable den funktionen, och sedan hade man det utrymmet tillgängligt. Men i mitt bios finns ingenstans där jag kan välja disable Host Protected Area. Är det någon som vet hur man gör och vilket program man då använder. Inte bara gällande HP utan för alla datorer som har HPA Tack på förhand Larsgustav
  16. Provade IE9 ett par dagar men återgick till 8. En sak jag retade mig på var att man inte kunde ha favoriter på vänster sida om man inte klickade dit dom från höger. Allt som satt på höger sida borde gå att få på vänster, har då inte hittat i 9:an att man kan göra det. En bra sak var att man kan dra en flik och få den som en egen sida, en sak jag saknat i 8:a.
  17. När jag använde systemåterställning på en väns dator så försvann IE9? Herrens vägar äro outgrundliga
  18. Installerade IE9 men ångrade mig och tog systemåterställning men IE9 var fortfarande kvar. Tog då ett mycket tidigare datum i återställningen men det hjälpte inte, IE9 var kvar. Fick då gå in och ta bort en uppdatering, då försvann det.
  19. Har en mapp med en massa bilder i (flera tusen). När jag sorterar dessa i datumordning så att nyaste ska ligga överst så har det ändras när jag öppnar mappen igen och då ligger de i bokstavsordning och sedan börjar dator sortera dessa igen. Det tar massor av tid, varför ligger inte bilder kvar i datumordning efter jag stänger och öppnar mappen igen?
  20. Kommer snart köpa en bärbar dator och naturligtvis en trådlös router. När man gjort alla säkerhetsinställningar för den hur vet man att man verkligen är skyddad? Kan man testa detta med något program eller måste man låna en annan bärbar dator och försöka logga in på mitt nätverk. Tack på förhand för ev. svar.
  21. LarsGustav

    Kopiera C:

    Har nu XP Prof. och använder Acronis True Image för att göra en exakt kopia av C: vilken jag sparar externt. Klarar Windows 7 backup av att göra en exakt kopia av C: eller utelämnar den "viktiga" filer? Har alla versioner av Windows 7 likadan backup eller varierar de? Tack på förhand för svar /LarsGustav
  22. Sökte på Alc High Audio Driver och hamnade på Techspot, där kunde man ladda hem drivrutiner till W7 och det fungerade sedan. Krångligt att hjälpa folk genom telefonen
  23. Detta moderkort är det med inbyggt ljud: Moderkort
  24. LarsGustav

    Inget ljud

    Har försökt hjälpt kompisen på telefon med att han inte har något ljud på sin nyinköpta dator, han har köpt windows 7 32 bitars och installerat. Tog hem ljuddrivrutiner från Asus hemsida och där fanns en setup.exe han körde. Då kom felmeddelande: Can´t find HD Audio Device" I paketet med drivrutiner finns en mapp som heter viahdaud och en fil som heter HDUpDrv64.exe, kör man den så larmar programmet för något jag inte nu kommer ihåg. Han har ju Windows 7 32 bitars installerat. Konstigt nog så finns inte en förklaring hur man ska gå till väga med alla dessa filer, uruselt. Någon som vet en lösning Tack på förhand Larsgustav
  25. Tack för svaren, under egenskaper för filen står : "Installationsprogram för Windows Service Pack"
×
×
  • Skapa nytt...