Gå till innehåll

Jacobsson

Medlem
  • Innehållsantal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Kontaktmetoder

  • MSN
    henrik.jacobsson@telia.com
  • ICQ
    3367235

Ytterligare profilinformation

  • Från
    Stockholm, Sweden

Jacobsson's Achievements

(1/8)

  1. För att få till den tjänst du ber om så måste den PC du har kopplat skrivaren till vara i gång när du ska skriva ut från den andra. Högerklicka på din skrivare & välj dela ut Dock så kan version av Windows avgöra vad du kan göra. Är det XP och version Home el Pro ?
  2. Kanske dax att reda ut detta för en gångs skull ! Fråga ! Vilken version av Windows använder du dig utav på dina datorer ? Säger du XP så frågar jag Home el Pro ? Detta för att kunna få klarhet vilka säkerhets lägen du kan köra fildelningen i. Hjälpen för att lösa detta finns, men behöver då mera kött på benen.
  3. införskaffa en Extern USB Hdd låda för 2,5" .. kosta ca 200kr. Ta ut hårddisken ur den bärbara montera den i USB chassit. Då kan du ju prova accessa disken från olika pc's utan att skruva varje gång.. Detta är vad jag iallafall har i min verktygs väska.
  4. tips dra en TP kabel till den, sätt ett fast IP nummer på den, Så kan du adressera den med TCP/IP under skrivar port. funkar toppen
  5. Bra att andra redan har tagit upp ang Ny firmware. Men varför kör du med så gamla brännar program ? Nero 7.5, Roxio, Alcohol mm.. leta upp en freeware el köp dig en licens på ett bra program
  6. detta är vad du söker ! http://www.microsoft.com/windowsserversyst...loads/wsus.mspx WSUS som tjänsten heter & är gratis som tillägg för Win2000 & win2003 Server. sedan så finns det 3:e parts program som inte kräver att du kör med domän utan funkar även bra i workgroups - men minns inte namnet nu.
  7. Mitt tips & enda råd är att införskaffa Microsoft Windows SBS 2003 (Server) http://www.microsoft.com/sverige/products/...003/default.asp Den klarar av AD, DNS, ISA, SQL, m.m upptill ca 75users. Detta är vad du behöver om du vill vara Seriös ! Vill du ha mera råd & tips ! messa mig.
  8. PLUN: om du inte kan med en viss programvara ! - rekommendera då inte att folk avinstallerar eller stänger av den för att testa. Hellre inte kunna komma åt en funktion än att hela internet kommer åt din pc...
  9. Gör så här ! På det nätverkskort som du har kopplat mot din ISP/Bredband väljer du egenskaper och fliken Avancerat ! Boka i rutan ICS (Internet ...... ) Då ska windows lägga 192.168.0.1 på ditt sekundära nätverkskort med automatik... PC 2.. se till att TCP/IP är satt till DHCP tilldelning av IP. ..sedan på PC 1 igen kolla så att Windows brandvägg är avslagen mot just det inre nätet !!! Klart.
×
×
  • Skapa nytt...