Gå till innehåll

Ckytep

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ckytep

  1. Du kan även eventuellt testa att köra installtionsprogrammet i Vista-kompabilitetsläge. Det fick jag göra för en drivrutin till en Epson-scanner. Men testa först det Stiffes säger.
  2. Det tycker inte jag låter kul alls. Nu har de arbetat in "Windows 7" i hela IT-världen. Att byta namn vore en katastrof. Jag tyckte det var en katastrof förra gången, då det ganska välinarbetade "Longhorn" (som dessutom låter coolt) blev "Vista" (Wow.). För övrigt är det kul med ett Windows som konsumerar systemresurser lite snällare. Jag har använt Vista mycket länge, men det är ändå skönt att slänga ut det. Windows 7 är bra mycket bättre. (Men det finns saker som man ändå stör sig på. Men det tar vi en annan gång...)
  3. Jag körde en "roll back" på mina drivrutiner. På så vis kom jag tillbaka till drivrutinerna som hängde med Windows 7, istället för de som senare installerades via Windows Update (eller Windows Downgrade som det kan kallas i det här fallet). Om det nu är någon form av strömbesparning som annars jäklas; varför kan man inte stänga av den?
  4. Efter ett byte till en annan ljuddrivrutin verkar nu mitt ljudkort fungera bra, utan "strömbesparning". Den drivrutin som jag nu kör med nu är original-drivrutinen som följer med Windows 7, medan den som krånglade var en automatiskt "uppdaterad" drivrutin som laddades hem via Windows Update. Den senare var betydligt äldre och jag förstår inte varför Windows Update har fått för sig att en äldre drivrutin skulle funka bättre. För att försöka bidra med mer data ser "Power data" informationen (inspirerad av izon's inlägg) för drivrutinen som fungerar ut såhär: Current power state: D0 Power capabilities: 00000009 PDCAP_D0_SUPPORTED PDCAP_D3_SUPPORTED Power state mappings: S0 -> D0 S1 -> Unspecified S2 -> Unspecified S3 -> D3 S4 -> D3 S5 -> D3 Drivrutinen som inte fungerar så bra, genererar samma data om ljud har spelats den senaste tiden. Men när "standby"-läget går igång då blir resultatet detta: Current power state: D3 Power capabilities: 00000009 PDCAP_D0_SUPPORTED PDCAP_D3_SUPPORTED Power state mappings: S0 -> D0 S1 -> Unspecified S2 -> Unspecified S3 -> D3 S4 -> D3 S5 -> D3 M.a.o. stödjer båda drivrutinerna läge "D3", men endast den gamla går i detta läge. Den nya drivrutinen har alltså möjligheten att spara ström, men struntar i det. Tack och lov för min del. Al Gore gråter en skvätt.
  5. Jag testade, precis som izon, attt stänga av "Andrea ADI Filters Service" men det hjälpte inte mig heller. Jag har också kikat igenom mina energiinställningar och jag kan inte hitta någon inställning som har med ljudkort att göra, förutom då "Prevent idling to sleep" som finns som "Multimedia settings". Idag ska jag testa om jag kan hitta en annan drivrutin och se om problemet kvarstår även med dessa. Jag tror nog att tanken är god - spara energi - och därmed få längre batteritid. Men det är störigt att det tar 10 sekunder innan programmen börjar svara igen. Problemet har aldrig uppdagat sig i Windows Vista trots olika drivrutiner.
  6. Har gått över till Windows RC som huvudsystem på min bärbara (HP nx7300) och det mesta funkar fin-fint. Även ljudet funkar bra, men det verkar som att Windows 7 har introducerat någon ny typ av strömbesparing när det kommer till ljudkortet. Om det inte spelas upp något ljud på typ 5 minuter (lite tystnad m.a.o.) då stänger ljudkortet av. (Jag kan se detta då en mute-lampa börjar lysa om ljudkortet stängs av eller inte har någon drivrutin installerad). När ett ljud ska spelas upp tar det ca 10 sekunder innan ljudkortet har kört igång igen och under tiden låser sig applikationen som spelar upp ljudet. Om jag har ljud igång hela tiden (spela Spotify-låtar i timme efter timme), då är det inget problem. Jag hade inte dessa problem i build 7000 så det är ett nytt fenomen. Jag är lite tveksam till att det kan handla om drivrutinen med tanke på att allt funkar fin-fint. Bara en störig strömbesparing m.a.o.? Detta är ljudkretsen: http://www.analog.com/en/audiovideo-produc...ts/product.html
  7. Jahapp då var det en renodlad bugg. Anledningen til att jag undrar om fler har den är att det hade kunnat bero på grafikdrivrutiner eller liknande. Så verkar inte vara fallet. Jag kör 32-bitars x86. Grafikkort Intel GMA 950. Ren installation.
  8. Ingen annan som sett samma bugg? Vad kan då detta bero på? (Tack Sleepwalker!)
  9. Någon annan som hittat denna buggen i build 7100? Om man låser upp och flyttar taskbaren runt omkring kan ibland "suddeffekten" bli kvar. Bild 1 - Allt är oförändrat och okej - http://pici.se/399883/ Bild 2 - Taskbar flyttad till vänster (Från bild 1) - http://pici.se/399884/ Bild 3 - Taskbar flyttad upp (Från bild 2) - http://pici.se/399885/ Det sker både när jag flyttar den med hjälp av datormusen och när jag väljer placering på "Taskbar and Start menu properties". Det har inte gjort så här för mig förut på build 7000. Hur kan jag rapportera en sådan här bugg? Antar att man får vänta till efter 5 maj, men hur gör jag då?
  10. Kanske något som hänt med högspänningsdelen? Kan vara som så att allt annat är friskt i teven, men den kan inte "tända" bildröret om högspänningsdelen är pajad. Äger för övrigt en nästan lika gammal teve också Panasonic Quintrix fast 28" wide (liten plutt, jag vet). Men kanonbild ändå! Helt galet bra bild de gamla CRT-apparaterna kan ge ifrån sig egentligen. Hoppas du får tag på någon kompis eller nått i närheten som kan kika på teven. Det brukar ju finnas lite reparatörer här och där.
  11. Här kommer ett ännu tydligare exempel. Närmare bestämt "Resource monitor", eller "Resursövervakaren". Denna gången tog jag Vista som exempel (som kör grafikaccelererat fast med genomskinligheten avslagen): http://vimeo.com/3399500 Off topic: Jag får nog ta och raljera lite över hur dålig Windows Live Movie Maker är i jämförelse till den inbyggda Windows Movie Maker som hänger med Vista...
  12. Här kommer mitt tappra försök att få det på video: http://vimeo.com/3390274 Kan försöka mig på att testa något Java-skrälle till program också. Kanske kan göra saken ännu tydligare. Windows kryllar av sådana här små grafiska "fjuttfel". Det är ju inte något som stör i en produktionsmiljö eller liknande, men ack så störigt fult. Jag vet inte om det är dubbelbuffer-problemet som gör att just Firefox beter sig som en påse potatis i Compiz. Med det kan mycket väl vara det. Men onekligen verkar det som om många har samma problem med tanke på att (om jag nu kommer ihåg rätt) standardinställningen för vilken effekt som ska användas när man ändrar storlek på fönster i Compiz är blå transparent rektangel. D.v.s. innehållet i fönstret ritas inte om förren man släpper musknappen och har ändrat storleken klart. Om nu Microsoft hade kastat ut de gamla teknologierna och verkligen satsat på ett bra fönstersystem i Aero, (likt Apple gjorde i.o.m. Aqua), då hade förmodligen Vista-hatet varit ännu värre. Och vi hade varit nöjda och glada! Men jag förstår ändå inte varför det inte går att göra "dubbla lägen"? Att nya program som är utvecklade för en ny fönsterhantering som funkar prima och är dubbelbuffrade körs i ett läge. Och när gamla program, som kräver det gamla ramverket, ska köras - ja då drar ett annat läge igång? Krävande kanske och de gamla programmen hade varit sega som snor, men ändå körbara? (Förmodligen kan jag för lite i ämnet för att veta hur jäkla krångligt det egentligen är. ) Apropå fanatiker så är jag en äkta nörd ur det hänseendet att jag älskar alla operativsystem. Alla har sina fördelar och brister. Och jag älskar att granska allihop i sömmarna!
  13. Ska se om jag kan fånga det också på video för att öka förståelse för grafikproblemen i Windows-världen. (Eller förvirra ) Och ja, jag vet nu vad du menar. Samma problem händer om man gör som i ditt exempel, men använder exempelvis "Libraries" i Windows 7, drar som attans uppe i vänstra hörnet och håller kik mot sökfältet. Själva sökfältet verkar synas hela tiden, men allt omkring blir svart. Nice. Angående Compiz: Hänger all denna kaka-på-kaka-kod ihop med att det är lönlöst att ha igång funktioner såsom "draw on resize", alltså att innehållet i fönstret ritas om när man ändrar storlek på det? Exempelvis Firefox i typ Ubuntu med Compiz är fruktansvärt krävande så fort man ska ändra storlek på fönstret.
  14. Här har jag publicerat ett av de problemen jag ser i Windows 7: http://vimeo.com/3368819 Liknande fel upptäcks ibland i Windows Vista också för den delen. Det kanske beror på drivrutiner, vad vet jag. Jag har även kört OS X på samma dator och där finns inte liknande problem, trots alla de effekter som återfinnes i det operativsystemet (animationer till Dashboard, Exposé, "Ande-effekt" vid minimering o.s.v.) Grafikkortet är ett integrerat Intel GMA 950 som sitter i en bärbar HP nx7300. (Ja, jag vet att man inte får köra OS X på icke-Apple-datorer. Förlåt )
  15. Rent teoretisk fråga: Hade inte Microsoft kunnat göra om grafikhanteringen totalt men ändå vara bakåtkompatibel? Jag menar att använda en ny graikhantering för alla nya program och ett kompabilitetsläge (emulerning, typ) för alla äldre program? Jag ska föresten se om jag kan fånga vad jag menar på video på något sätt. Kanske det kan bringa någon typ av klarhet i våra diskussioner
  16. Är det samma problem som gör att alla fönster kan "blinka till" om man t.ex. använder Aero Peek i Windows 7? Har sett liknande "blinkningar" när man använder Flip 3D också. Och håller med dig om att Mac OS X är väldigt välpolerat. Nu som först, med Windows 7, känns det som om Windows börjar komma ifatt... (Ja, jag är Windows-användare. Har använt Vista sedan release som mitt primära OS. Jag är inget troll :-) )
  17. Ckytep

    XPize

    Själv har jag testat en hel del olika skitprogram som ska "piffa" upp datorn. Men XPize är det bästa jag använt. Allt funkar perfekt för mig med XPize, och det har det gjort i mer än ett halvår. Rekommenderar det starkt!
  18. I din skärm (antar att det är en CRT) finns en del som kallas för högspänningsdel. Den består främst av en eller ett par stora spolar som genererar högspänning för att du i slutändan ska kunna se något på bildröret. Efter ett tag, när skärmen blir lite äldre, kan de små tunna trådarna som sitter lindade och bildar dessa spolar få ett litet glapp som gör att de börjar röra på sig och vibrera. Den vibrationen sker i en faslig svängning och det är den svängningen du hör. Du ska inte under några omständigheter ge dig in i skärmen och försöka tejpa eller laga något om du inte är utbildad och auktoriserad till att göra det. Okunskap kan inte bara leda till att du förstör dina grejer. Du kan döda dig själv eller iallafall vålla personskada. Om det stör dig jättemycket så rekommenderar jag dig till att byta skärm. För pipet du hör är inte ett tecken på att något är sönder. Står du ut med det kan skärmen fungera ett bra tag till. Och så försöker du att skapa en bättre beskrivande rubrik till nästa gång?
  19. Ckytep

    IE 7 !!!!!

    Du borde nog kunna hitta en hel del information om nyare versioner av Internet Explorer här på forumet. Ett stalltips kanske? Sök!
×
×
  • Skapa nytt...