Gå till innehåll

famicom

Medlem
  • Innehållsantal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av famicom

  1. Får det här felmeddelandet: "Error: could not locate INF file 'C:WINDOWSINFmsmsgs.inf" skumt...
  2. nu har jag installerat live messenger men MCE loggar ut live messenger ocj kör igång windows messenger när jag ska använda messenger, nu var det rörigt. Min fråga är, hur tar jag bort windows messenger? Finns det någon avinstalleringspatch?
  3. man tackar =) Ska testa på en gång.
  4. Msn messenger fungerar inte allt i media center. Då dyker inte messenger ens upp. Forskade lite och fick reda på att man var tvungen att installera windows messenger vilket jag gjorde. Men det fungerar ju bara till 50% Dvs inget duplex. Var kan man ladda ner live messenger och hur skiljer det dig från windows samt msn versionerna?
  5. Jag har ett lustigt problem med att chatta på messenger när jag är i media center. Jag kan se vad folk skriver till mig....men det jag skriver tillbaka komma aldrig fram. Om jag går ur media center så ligger ju windows messenger öppet där. Då kan jag skriva tillbaka och då kommer det fram. Visst är det konstigt? Hur kan jag lösa det? Vill gärna att det ska fungera bra. Tack på förhand.
  6. famicom

    Playlist

    Är det någon som vet hur man får mediacenter att spela upp all innehåll i en mapp?
  7. Stämmer bra, BIOS var det. Iofs en sak jag har märkt nu är att min dator inte kommer i sin vanliga hastighet. Det är en ghz cpu men nu kommer den bara upp i 1,5. Det står Amd XP 1800+ när jag startar datorn men det borde stå XP 2400+. Jag kommer ihåg att jag ändrade något i bioset när jag satte ihop datorn för 2 år sen. Kommer bara inte ihåg var det var... Any clues?
  8. Hej Stänger man dörren, slår av Messenger och annat störande och koncentrerar sig så är det inte så "rörigt" 8) Plus kanske en engelsk ordbok........... 1:a gången tar det mer tid, troligen är det manuell flashning av BIOS men det märker du...... Funkar snurran och du har en körbar disk med XP, så har du tur så stödjer MB:t autoflashning dvs via snurran som du installerar. osv........ lite koncentration och tålamod så löser det sig...... Hallå! Nu är det fixat! =) Tack för tipsen. Engelska kan jag, jobbar som översättare hehe. Det handlade mest om att jag hade lite otur och att en massa grejer krånglade samtidigt. Floppyn som jag köpte för att uppgrade bioset var DOA. Då kände jag att jag varken hade tid eller ork för att fixa det själv. Mitt vardagsrum började se ut som verkstad. Tog den lätta väga och lämnade in den på service. 3 Dagar senare var jag 400 pix fattigare men med ett leende på läpparna. Tack återigen för inläggen. /Famicom
  9. ok, ska leta efter det också. Är det dock säsmst på att hitta hehe. Tyckte den där sajten var väldigt rörig. Hör av mig när jag testat, blir nog imorgon. Ska till landet o jobba lite =)
  10. smart funktion! Ska testa det när jag kommer hem =)
  11. en amd athlon xp 2400+ på 2 ghz. 1 gb ram 1 st maxtor 300 gb hd. Plockade ihop datorn själv för ungefär 2 år sen. Har aldrig haft några problem tidigare.
  12. hallå igen, brände bootcdn. Startade om datorn och lät den boota från cdn. Några tecken flög förbi skärmen så fort att man inte hann se vad det stod. Sen blev skärmen svart. Lampan för att hdn jobbade lyste för fullt så jag trodde att den formaterades om. Lät datorn stå så här i 3 timmar! Inget hände, har fortfarande samma problem =( Man kanske skulle uppdatera bios? Vet dock inte hur man gör det? Mitt moderkort heter Asus A7N8X. Har varit på deras hemsida men jag hittar inte vilken fil det är jag ska ladda ner. Det är en djungel av filer
  13. ok, ska bränna boot cd'n nu. Väntar med spänning. Berättar snart hur det gick =)
  14. ok men om inte mitt moderkort hade stöd för det så skulle väl xp inte ens kunna kopiera över installationsfiler till den, right?
  15. ska testa det sen när jag kommer hem. Tänkte fråga en sak innan dock. Tittade på hdn och det stod PATA 133 HD. Vad är det? Brukar det inte bara vara ATA? Annars så är det ju en IDE hd, dvs inte SATA. jag blir snurrig...
  16. haha, tack men du kommer aldrig att tro det här. Jag har ingen diskettstation. Trodde att jag aldrig skulle behöva det igen. Har istället en mediareader som läser alla sorts minneskort.
  17. min "gamla" xp skiva som alltid har fungerat säger också ifrån nu. Samma bootproblem. Så det MÅSTE vara något med just den nya hd:n. venoms:Hur jag ska installera drivrutiner till hdn när jag vill köra en "ren" installation. Allt raderas väl då? Inklusive drivrutiner? Ässh, orkar inte med det här. Känns som att jag har provat allt och det MÅSTE vara något med nya hdn. Har ju lokaliserat problemet kan man säga eftersom det funkar bra med den andra gamla hdn. Ska ta burken till nån tekniker som har mer tid för det här. tack för hjälpen ändå
  18. Jag kör en ren installation och skivan innehåller redan sp 2. Sedan tidigare hade jag xp pro men det går inte att uppgradera från pro till MCE tyligen. Därför ville jag köra en ren installation den här gången. Och det fungerar fint på min 80-tals hd hehe. Men inte på min disk som jag köpte i söndags. Osis
  19. Hej Jo i Vistan funkar det.......... Bara en sådan grundläggande sak som vilket TV kort inkl tuner du har kan göra att det skiter sig. Såg också att felaktig firmwareversion på en DVD spelare gjorde att det inte funkade i XP. Udda grafikkort är en till strulfaktor..... osv osv....... 8) Mmmm, fast nu verkar det bara vara nya hd:n som krånglar. Men min gamla från 2001 funkade det perfekt. Allt hårdvara runtomkring har jag lämnat orörd. Rent logiskt så borde en så pass ny mjukvara ha mer kompabilitetsproblem med en gammal hd. Inte tvärtom. Men men, microsoft, behöver jag säga mer? ;D
  20. men jag gjorde iofs en partition på 15 gb men det funkade inte heller. Jag drar till det forumet och testar min lycka där. Annars får man väl casha en media center dator. Då kan man iofs lika gärna vänta på vista media center. Tack för alla era snabba svar =)
  21. Visst men disken ÄR formaterad. Media center gick jättebra att installera på en gammal hd. Det var jättevackert att se och alla fungerade perfekt. Dock låter den disken för mycket. Jag vill ju använda min nya. Varför å varför går det inte att installera media center på den är min fråga? ???
  22. men jag vet att 300 stöds av moderkortet eftersom jag först hade tänkt att installera den som backup och så hade jag den i en dag. Jag överförde mina 120 gb privata filer den och det var inga problem. Senare ångrade jag mig eftersom den nya hdn tydligen ska vara snabbare. Mer cache. 16 istället för 8 mb. Jag har testat att göra en partition. Gjorde en på 15 gb igår men det blev ingen skillnad =( Känns som att jag går bet. Ska gå in på maxtors hemsida o läsa lite. Annars så får man väl lämna in den....tyvärr
  23. OK, nu har jag testat. Det är så att man blir lite förvånad : Dammade av en gammal 20gb hd och satte i den i burken där min nya hd har suttit och det fungerade hur bra som helst! Jag förstår ingenting. Varför fungerar inte den nya för? Om det nu inte vore för att gamla hd:n lät så himla mycket så skulle jag vara nöjd nu men jag vill faktiskt köra xp från min nya 300 gb hd istället. Kan det vara så att mitt moderkort inte är kompatibelt med nya hd:n?
  24. jo det har jag iofs, skulle kunna testa. Jag har testat flera olika installtions cd:n bla den som jag haft sen flera år tillbaka som alltid fungerat. Ska testa med en annan hd när jag kommer sen! =)
×
×
  • Skapa nytt...