Gå till innehåll

eklov

Medlem
  • Innehållsantal

    154
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

eklov's Achievements

(3/8)

  1. Bilderna Outlook01.jpg och Outlook02.jpg visar hur det ser ut i Outlook och på webmailen. Outlook placerar sina sända i Sent items, medan webmail, eM Client och Android placerar de sända i Skickat och Outlook kallar det Sent. Nu vill man ju ha alla sända i samma mapp. Hur fixar man det? Vid siffran 3 är det på svenska istället. Tredje bilden visar hur jag försökte ändra standardkonto från Microsoft 365-kontot till kontot hos One.com, som skall bli mitt enda konto. Det gick bra för E-postkonto, men inte för datafiler. Hur gör jag, när Microsoft 365-kontot snart släcks ner? Outlook lägger sina sända i Sent items
  2. I min dator har jag ingen .pst-fil, bara en .ost-fil. Jag har två mailadresser, en som jag använder eM Client till och en som jag har Outlook2019 med Exchange. Jag har en .ost-fil. Nu går jag över till att enbart ha en mailadress och vill använda Outlook till den och sluta med eM Client. Hur gör jag för att bevara mina outlook-mail och kontakter/kalender? Måste jag kopiera/exportera något?
  3. Jag hade iso-fil och använde Rufus för att göra en bootbar usb. Där frågade Rufus mig om MBR eller GPT och jag valde MBR. Där ligger nog felet!
  4. Min Acer TravelMate P253 har F2 för att komma in i setupen och F12 för att komma till Boot Manager. När Windows 7 är inne, så är Secure Boot disabled och Legacy. Om jag då använder F12, så kommer flera alternativ upp, bl.a. USB't med Windows 10 på. Väljer jag den så startar installationen. Om jag väljer (via F2) UEFI Boot så blir automatiskt Secure Boot enabled. När jag sedan trycker på F12 kommer bara en rad upp. Väljer jag den, så står det att Boot Manager har blockerats på grund av aktuell konfiguration. Om jag har Legacy och Secure Boot disabled, verkar installationen gå igång. Kan jag göra så och byta till UEFI Boot och Secure Boot efter att Windows 10 har installerats? Eller kommer installationen att gå fel?
  5. Nu har jag köpt en SSD-hårddisk och har en bootbar usb med Windows 10 i. Bytte till SSD’n och ändrade till UEFI Boot och då blev Secure Boot ”enabled”. Stoppade i usb’n och startade. Tänkte att den skulle boota direkt från usb’n. ICKE! I setupen syns inte usb’n bland hårdvara och inte heller i bootsekvensen. Alla usb-portar – samma svar: Ingen usb! Då gick jag tillbaka till gamla hårddisken och Windows 7, satte i usb’n och den syntes i utforskaren. Gick till setupen och usb’n syns inte bland hårdvara men den syns i bootsekvensen! Den sitter i och hittas som HDD USB. Vad kan jag göra för att usb’n ska synas när SSD-hårddisken är i och UEFI Boot och Secure Boot är valt?
  6. Jag har en Acer Travelmate som ursprungligen hade Windows 8 pro. Jag uppgraderade den till dåvarande Windows 10. Datorn gick illa, bl.a. kopplade den ner internet hela tiden. Då bestämde jag mig för att formatera den och installera Windows 7 pro istället. Det gick inte så bra, installationsprogrammet hängde sig halvvägs. Jag kontaktade en kunnig, som sa att jag måste gå in i bios och avaktivera Secure boot och ytterligare något. När jag hade gjort det gick det bra att installera W7. Nu har jag köpt en ny SSD-disk och tänker installera Windows 10 i den. Nu till min fråga: Ställer installationsprogrammet för Windows 10 in bios, eller måste jag in manuellt "ändra tillbaka" i bios?
  7. Grafikkortet är AMD Radeon HD 5450 och skärmen LG W2284 Datorn ganska gammal, men fungerar OK för mina kontorsbehov.
  8. Vga. Det finns DVI också, men då fick jag ingen bild.
  9. Hej, när datorn gått i viloläge kommer det upp en ruta där det står "Analog out of range 74,9kHz/60Hz". Jag har försökt med flera drivrutiner utan resultat. I inställningar står för grafikkortet, AMD Radeon HD 5450, står alla varianter 1680 x 1050 True Color 32 bitar 60Hz. I inställningar bildskärmsinformation står 8 bitar! I egenskapernas ruta står det "Device PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_30351682&REV_00\4&33dc46cc&0&0008 requires further installation." Något behöver ändras, men vad? Jag hittar inget på nätet.
  10. Det mycket med detta mystiska problem. Köpte en ny (begagnad) skärm. Kopplade in den, samma fel! Den utgång på grafikkortet jag hittills använt är DVI-porten. Med den köpta skärmen följde en lös Vga-kabel. Nu kopplade jag den istället mellan grafikkortet och skärmen - nu fungerade det! Slutsatsen man kan dra är att grafikkortets DVI-port på något sätt inte får de signaler den ska ha eller att DVI-kabeln plötsligt blivit defekt. Jag hade ingen Vga-kabel förut så nu får jag gå vidare med Vga istället! Om någon har något att tillägga så välkommen!
  11. Nu blev jag klar med konfigureringen av en annan dator som jag flyttade över till skrivbordet, och skärmen blev kvar. Samma problem! Alltså fel på skärmen! Det blir en färd till återvinningen.
  12. Ja, mysko! Nu tog det 40 sek till Windows-ljudet och 2 min 25 sek tills bilden kom. Hur hittar jag någon logg?
  13. Det lustiga är att jag inte har gjort någonting annat än att jag låtit datorn gå i strömsparläge under ett par veckor utan att stänga av den eller starta om den. Jag blev nämligen utkastad från min Microsoft365-email (Exchange server), då jag använde Outlook2010, och var orolig för att webmailen skulle "skita sig" innan jag hunnit konfigurera Outlook2019 på en annan dator jag har. Jag väntar på hjälp med att konfigurera Outlook2019, då det inte går lika lätt som det gick en gång med Outlook2010. Jag har inte rört någon kontakt alls. Mysko!
  14. Svårt, jag hittar inget utöver NVIDIAs kontrollpanel. I bildskärmsinställningar står redan SyncMaster (ändring går inte) och i NVIDIAs kontrollpanel står istället grafikkortet, inte skärmen, och ändra går inte.
×
×
  • Skapa nytt...