eklov

Medlem
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eklov's Achievements

(3/8)

 1. Om en ny hårddisk skall tas i bruk och om datorn frågar GPT. Betyder det att datorn är klar att hantera stora hårddiskar såsom 4TB?
 2. Problemet är löst! När jag uppgraderade från W7 till W10 och sparade allt i datorn tappade datorn bort frontens USB-portar När jag sedan installerat Windows 10 från grunden (clean installation) fungerar portarna igen!
 3. Jag har uppgraderat en Windows 7 dator till Windows 10. Nu har jag kollat hur den fungerar och lärt mig att den fungerar i Windows 10 (trodde jag). Men första gången jag stack in ett usb-minne i en port på fronten hände inget. Inte heller i den andra porten. De fungerade med Windows 7! USB-portar baktill fungerar dock. Kan man få igång portarna på något sätt?
 4. Uppgraderade från Windows 7 till Windows 10. Jag har Office 2010 i maskinen. I en annan maskin har jag ännu Windows 7 med Office 2010. Det som ännu uppdateras är numera Office 2010. Det märker jag i Windows 7-maskinen. I Windows 10-maskinen märks det inte alls, och jag har försökt se hur uppgradera Office 2010 i den utan att hitta fram. Nu gör det inte så mycket, då jag skall göra en ren Windows 10-installation ändå. Men . . . Vi har också en maskin med Windows 10 och Office 2019. Tittar jag på uppdateringshistoriken i den finns ingen uppdatering för Office alls! Skall det vara så? Kommer det inga uppdateringar till Office 2019? Om det gör det, hur uppdaterar man?
 5. Hej Cecilia, det var lite "för modern" variant där, men jag bytte till en annan USB-ingång med sticket och plötsligt öppnade sig flera undermenyer och vips var det klart! Windows gick också igång. Men . . . när jag nu tittar på bios i moderkortet står det: UEFI Boot nej Secure boot stöds ej Var åtgärden med nytt bios värdelös? Måste inte det vara UEFI Boot = ja och Secure boot = stöds för att stora (4TB) hårddiskar skall kunna anslutas? Just nu är det Windows 7 i maskinen. Jag skall uppgradera till Windows 10.
 6. Nu hade jag mognat till att försöka uppdatera bios. Gick in i setupen och bifogade bild visar sig. Jag vet inte hur jag skall starta själva uppdateringsprocessen. Jag saknar "verkställ". Jag försökte med att starta om (Ctrl+Alt+Del) från bifogade bild och då kom det upp ”missing operative system”. Detta meddelande kommer nu upp vid varje omstart. Någon inverkan har jag gjort, men gamla bioset är kvar ser det ut som. Filen A7635IMS.170 finns enbart på usb-minnet (FAT32). Hur kommer jag vidare?
 7. MediaCreationTool finns i flera versioner. Jag har idag laddat ner MediaCreationTool2004 och MediaCreationTool20H2 från Micrisoft!
 8. Tack Cecilia! Jag var i en databutik igår och "specialisten" sa att det kommer inte att fungera med BIOS-uppdatering, men jag tror att han ville sälja hellre än uppdatera BIOS åt mig.
 9. Hej, jag har köpt en 4TB hårddisk att ersätta min 1TB hårddisk, utan att förstå problematiken med MBR/GPT. Nu har jag fattat att jag måste ha UEFI Boot enabled. Går jag in på moderkorttillverkarens support på nätet hittar jag bilden Bios.jpg. Den bios jag har stöder inte UEFI. Se nedan. På hemsidans bild syns inte version V1.6 (som jag har), bara versionerna V1.5 och V1.7. För version V1.7 verkar det som om jag skulle kunna få igång UEFI Boot etc. Har jag fel? Om jag har rätt undrar jag: Om BIOS uppdateras, försvinner min Windows-installation i C:\ då? Jag har en SSD till C:\. Måste alla hårddiskar efter uppdateringen vara GPT? Jag tänkte uppdatera BIOS med W7 i datorn och sedan uppgradera till W10. Är det rätt ordning? Hoppas jag får klarhet! Egenskaper för BIOS: Leverantör American Megatrends Inc. Version V1.6 Publiceringsdatum 09/16/2010 Storlek 2 MB System BIOS version 8.15 Startenheter Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Funktioner Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS Standarder som stöds DMI, ACPI, ESCD, PnP Expansionsmöjligheter ISA, PCI, USB Virtuell maskin Nej Moderkort MSI H55M-ED55 (MS-7635)
 10. Jag vill inte ha båda versionerna. Jag trodde att det inte skulle gå att installera Office 2019 om Office 2010 redan fanns i datorn, att det skulle bli konflikter. Tar installation av Office 2019 32-bit helt bort Office 2010 64-bit?
 11. En fråga till: Om jag har Office 2010 och Windows 7 i datorn och uppgraderar till Windows 10, kan man installera Office 2019 utan att ta bort Office 2010 helt och fullt innan?
 12. Jag har en "experimentdator", där jag nu övar att gå över till Windows 10 och Office 2019. Den har endast en roterande hårddisk på 500 GB. I datorn är det numera Windows 10 pro 64-bit efter uppgradering från Windows 7 pro 64-bit. Jag har installationsprogrammet för Office 2019 för både 32-bit och 64-bit. När jag installerade Office 2019 kom en blå ruta upp där jag kunde välja att installera. Sedan kom aldrig frågan om 32-bit eller 64-bit upp. Programmet installerades helt OK. När jag sedan kollade vilken version av Office 2019 jag fått var det 32-bit! Vid installationen av Office 2010 kunde jag välja avancerat och sedan välja "Kör allt från datorn" för de program jag valde. Här såg jag ingen sådan möjlighet. Är det någon som kan hur valet mellan 32-bit och 64-bit görs? Blir det 64-bit om jag har en SSD-hårddisk? Kan man välja vilka program man vill ha vid installation av Office 2019?
 13. Hej, jag använder Outlook 2010 för mitt ena emailkonto (finns på en exchange-server) och Windows Live Mail för mitt mera privata emailkonto. Nu har jag en egen domän för mitt privata emailkonto och jag flyttade över domänen till ny leverantör, då den gamla höjde priset 4 gånger. Nu har jag backupat alla gamla mail, men när jag skall importera dessa, när nya kontot är uppe kommer bara den bifogade bilden upp när jag klickar på Nästa. Nu är frågan, då jag verkligen har gillat Windows Live Mail, kan jag fortsätta med Windows Live Mail eller har ni kollegor/läsare lösning på problemet eller bra råd?
 14. Hej, jag prövar eM Client och kan inte i "Sent items" få Till-kolumn utan det går bara att ha Från! Det ska gå att högerklicka i kolumnrubriken och få upp en meny och flytta in Till, men Till finns inte att välja! I rutan att välja från står endast Skickat och det har jag valt istället för Mottaget så klart. Är det någon som har någon vetskap om detta?