Gå till innehåll

drivrutiner.net

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av drivrutiner.net

  1. Gå in i enhetshanteraren, högerklicka på nätverkskortet, välj egenskaper och välj flödesreglering automatiskt. Du får sedan boota om och allt brukar vara i sin ordning.
  2. Du kan ringa e-machine support och beställa recovery skivor för 400 kronor. Det jag skulle föreslå att du börjar med är att kolla om du inte har en dold recovery partition på Hårddisken genom att starta om datorn och, så snart du ser e-machine logon, pressar du vänster alt-tangent och medan du håller nere den så pressar du F10 tangenten några gånger. Får du fram något som liknar "windows is loading", "laddar windows" eller liknande har du lyckats och kan låta systemet installera om ditt operativsystem. Om denna möjlighet inte finns är du tvungen att hitta en likadan masking och göra ett par åteställningsskivor alternativt ringa supporten och be dem skicka ett par skivor för 400 kronor.
  3. Du skriver du har en skarp version av windows 7. Du skall då kunna ringa MS och få den validerad. Har du betalt för en licens skall du inte behöva aktivera den igen. Du får en ruta med att aktivera ditt windows. klicka på länken och ring upp numret du får här. Svårare än så blir det inte.
  4. Kan även vara så att din "router" är konfigurerad till att bara vara modem. Du kan kolla om du får en standard gateway på 255.255.255.0 nätet och ip adress till standard gateway med kommandot ipconfig. Har lagt en liten beskrivning på hur du bär dig åt här http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/ipconfig.php standard gateway är oftast den adress du skall använda för att komma åt webinterface.
  5. Det är helt riktigt att vissa gamla 32 bitars spel inte fungerar i windows 7(framförallt 64 bitars windows 7) Skillnaden mellan vista och 7 är att i windows 7 har du även möjlighet att köra virtual modem för windows xp. Du skall hämta en patch från http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ee2a17f-8538-4619-8d1c-05d27e11adb2&displaylang=en och sedan installera programmet i virtual mode. När du sedan startar detta skall det fungera någorlunda. Hoppas du får ditt spel att fungera.
  6. Kan det vara så att du nu inte är inloggad som administratör? Är du på som "vanlig användare" har du inte dessa möjligheterna. Tänk även på att windows xp precis uppgraderat till servicepack 3 med massor av nya säkerhetsfunktioner. Vad händer om du kör windows+R , skriver "MSCONFIG" och klickar O.K? Har du fortfarande inte möjlighet att sätta återställningspunkt?
  7. Har du tagit över ägandet av trädet i registret? Vista kom ju med spärrar på registret där du måste "ta över" vissa grenar för att få lov att modifiera.
  8. Det kan handla om kanalproblem. På detta trådlösta nätverk eller router brukar du ha 13 kanaler att välja på. Kör du trådlöst via en bärbar dator skall du försöka med kanal 1-11. Här är du helt enkelt tvungen att gå in i routerns webbinterface med kabel och försöka med alla kanaler. Andra saker du kan kolla på din dator är om du har en brandvägg aktiverad, om du har senaste servicepacken och liknande.
  9. Såg ett inlägg på flashback där man stängt av för overflooding detection och detta fungerade. Ser även att flera fått bra hastighet genom att stänga av NetworkAdressTranslation . Fick du ett svar på det också ;=)
  10. Det finns flera olika modem-routrar och routrar med denna USB port. Skrivare menar jag du kan glömma men extern hårddisk brukar fungera. Tycker dock du skall se upp innan du köper en extern HD med USB koppling. Har sett flera inlägg på olika forum att de verkar inte helt stabila ännu.
  11. Du skriver inte om du kör trådlöst eller med kabel mot routern. Om det är trådlöst kan det, helt enkelt, handla om att fel kanal är inställd på routern. Då är du tvungen att logga in på webgränssnittet 192.168.0.1 (antar det är en D-Link) och gå in under wireless. Ändra här kanal, spara inställningarna och testa hur din trådlösa förbindelse ser ut. Prova alla kanaler från 1-11 om du kör med bärbar dator. När det gäller att routern inte sparar inställningarna kan det handla om att du måste tillåta cookies i din webbläsare för att kunna "prata" med routern.
×
×
  • Skapa nytt...