Gå till innehåll

Barry

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Barry

  1. Tack tack. Det gjorde faktiskt delvis susen. När jag tillfälligt stoppar brandväggen på 10.1.1.2 hittar jag den när jag pingar från 10.1.1.1. och kan jag nå dess filer via My network places - Entire network - Microsoft Windows Network - Mitt nätverksnamn. KANONBRA, stort tack igen. Däremot ser jag inte 10.1.1.1-s datornamn från 10.1.1.2 (fast jag kan som sagt pinga 10.1.1.1 från 10.1.1.2). Det är inte helt nödvändigt, jag kan sköta allt från dator 1, men som den perfektionist jag är undrar jag varför...
  2. Tack för svar, jättebussigt att folk vill hjälpa en amatör. Ställ gärna "dumma" frågor. Jag har stora luckor i mina kunskaper och skulle i princip kunna glömma att trycka på "on". :-) Jag har delat ut roten C: på båda. Ska man göra fler rättighetsinställningar? Jag har pingat och 10.1.1.2 hittar 10.1.1.1 men inte tvärtom. Trots ovanstående ser jag konstigt nog 10.1.1.2-s datornamn från 10.1.1.1 om jag klickar My network places - Entire network - Microsoft Windows Network - Mitt nätverksnamn. Dock ej tvärtom, vilket väl hade varit mer logiskt? När jag där dubbelklickar på 10.1.1.2-s datornamn får jag dock felmeddelande: "XX is not accessible. You might not have permission to use this network resource" etc.
  3. Tackar för hjälpen så långt. Jag uppskattar det verkligen. Men jag får det inte att funka. Jag har ställt ipnr på 10.1.1.1 resp 10.1.1.2 Nätmask 255.255.255.0 Jag är osäker på om jag skapar arbetsgrupp på rätt sätt. Jag använder "Network setup wizard" en gång på vardera datorn och skapar ett nätverk med samma namn på båda. Men att skapa en "arbetsgrupp" kanske är nåt annat, som jag inte riktigt fattar? Eller så har jag gjort allt rätt men vet inte hur man hittar den ena datorn från den andra när man väl är klar. Hur gör jag det? De dyker ju inte automatiskt upp under "Mina nätverksplatser i alla fall"
  4. Hej! Jag har inte en susning hur jag ska göra en ad hoc-anslutning mellan min stationära XP-dator och min bärbara dito. Jag hittar massor med info på nätet om hur man gör med Vista och W7, men inget om XP. OBS ej trådlöst, jag vill använda en kabel. Kan nån berätta hur man gör? Kan det göras? /K
  5. Hej! Det ligger en mapp som heter "D" på min rot. Den har ett innehåll på över en GB. I den ligger 7 undermappar som heter C, CPU, G, L, M, S, W, (inga filer direkt i D) Undermapparna kan ha fler undermappar (som heter typ A, AM, AT, 3 osv) eller filer (AmdAway.cat, amdk8.cat, INFCACHE.1 m.fl.) eller både och Det fortsätter med fler nivåer av undermappar och filer. Nyfiken i en strut undrar: Vad är detta? Clipboard01.bmp
  6. Barry

    bilder

    Hej! Detta kanske är ett Windowsrelaterat problem, kanske inte. Sedan en tid tillbaka har jag stött på ett konstigt problem när jag konverterar bilder från bmp till jpeg. Jag redigerar inte, så det är inte det välkända kvalitets-tappet om man redigerar och sparar jpeg-bilder. Jag bara konverterar från bmp eller gif och så ser resultatet ut som en jävla omelett. Problemet bara dök upp en vacker dag, har aldrig haft det tidigare. Att det dessutom blir likadant vare sig jag använder IrfanView eller Paint gör att jag misstänker något windowsrelaterat. Har jag fel?
  7. Hej Jag ominstallerade windows installer. Körde sedan Installer Cleanup igen. Återigen medförde detta att Office avinstallerades. När jag sedan återinstallerade Office var dock det bisarra problemet med sökfunktionen borta! Ta i trä. Spöket har gått hem. Eller som min gamla lärare i inspelningsteknik ofta skrek: "Nu hörs det - rör ingenting!" Tack
  8. Hej igen. Kanske är jag korkad, men nu fattar jag inte: Det som verktyget du rekommenderade gjorde var att avinstallera Office. Jag lovar. Jag körde verktyget, markerade bara Office i listan. När det hela var klart var Office avinstallerat. Jag installerade det igen och då var problemet tillbaka. Hur gör jag för att bara ta bort installationshänvisningen?
  9. Hej o tack för svar. Tyvärr hjälpte det inte. Jag körde det rekommenderade verktyget och ominstallerade sedan Office. Problemet kvarstod. Samma jobbiga och obegripliga "loop". (Varför skulle jag förresten avinstallera Office med detta verktyg? Varför inte på vanligt vis?)
  10. Hej! Har aldrig varit med om nåt konstigare: När jag öppnar XP-s sökfunktion för att leta efter ett dokument etc. i min dator så startas samtidigt automatiskt ett installationsprogram som vill installera "Microsoft Office 2000 Premium". Varje gång!! Installationen startar dock aldrig riktigt, utan två små fönster visas bara om och om igen i en liten "loop". Först "Preparing to install" sedan "Please wait while Windows configures..." Sedan kommer "Preparing..." igen och så går det runt runt. Om jag klickar frenetiskt på "Cancel" minst fyra gånger så avbryts det hela och jag kan använda sökfunktionen som jag hade tänkt. Gör jag ingenting går denna "loop" om i evighet, utan att någon installation egentligen påbörjas. Vad tusan är detta? Har jag ett spöke i datorn? ??? ??? ??? ???
×
×
  • Skapa nytt...