Gå till innehåll

mr.jobs

Medlem
  • Innehållsantal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av mr.jobs

  1. Upp tom dom senaste byggena upplevde jag att Vista fortfarande drogs med en del anomaliteter, om jag köper det så blir det när det första servicepacket har släppts, vilket enligt rykten blir till kommande höst.
  2. Mer mac-inspirerat från Microsoft ser jag.
  3. Som ni kommit fram till så beror problemet på att en eller flera Hives är korrupta i registret, du har helt enkelt installerat något som rört till det där, jag fick dom här problemen ett par ggr i XP innan det första servicepacket kom, du Malou och Kjell kör väl med XPSP2 + alla viktiga uppdateringar installerade? Det finns en mer utförlig beskrivning av problemet och hur man åtgärdar det i den här länken, på engelska; http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;307545 I framtiden kan det också vara en bra ide att köra som vanlig användare, behöver du installera något som administratör så högerklickar du på filen och väljer "Kör som..." och väljer administratör samt skriver i lösenordet som du självklart valt
  4. Men snälla lilla idiot, jag jobbar med IT och datorer, tror du inte att jag kollade det när jag köpte datorn? maila Microsoft och fråga varför dom påstår att dom stödjer enheter när dom inte gör det istället för att komma med inlägg som klart indikerar att du har noll koll.
  5. junkburk? jadu, det är en bärbar som kostade 26000 sek för två år sen, jag tvivlar på att din dator kostade en tredjedel så mycket xp stöder långt ifrån alla ethernet-kort, du kanske ska ta och få lite på fötterna innan du skriver om sånt som du uppenbart inte vet något om?
  6. Kom igen när du installerar XP och sen upptäcker att du inte kan komma ut på internet för att skiten inte har drivrutiner för varken ditt ethernet -och trådlösa kort, det blev att göra en snabbinstallation av Fedora -detta excellenta NOS som har stöd för allt i nätverks-väg, ladda ner och bränna drivrutinerna på CD med k3b, och sen köra igång installationen igen av XP för att ta bort Fedora och installera XP på nytt "Designed for Windows XP" jo tjena...... :
  7. Har du beställt genuine advantage licens från Microsoft som är tillgänglig för alla som kör piratversioner så har han fått ett mail med licensnyckel och en länk till verktyget för att ändra till den legitima nyckeln på en befintlig installation, cd-skiva med xp pro kommer med posten upp till två veckor efteråt.
  8. mr.jobs

    PC eller MAC

    http://www.xvsxp.com/ är en mycket bra site för komparativa jämförelser mellan olika funktioner och dess implementeringar i resp OS
  9. mr.jobs

    PC eller MAC

    att lägga en sån fråga på ett xp-forum så är väl svaret givet? naturligtvis föredrar vi pc annars skulle vi inte vara här, jag som växt upp med apples "think different" reklam och den reality distortion field som omgett apple sen 80-talet tycker att det är kul när det går så bra för dom som det gör nu, det ger en välbehövlig blåslampa i baken på microsoft, ett oligopol på dryga 90% är ingen bra sporre för innovation, och visst märks det i vista att microsoft har sneglat på macos x
  10. Det finns rad artiklar relaterat till ditt problem med just index service och DEP, googla efter följande; data execution prevention xp index service
  11. Vad säger Windows under fliken dataexkeveringsskydd i system i kontrollpanelen? där ska det stå om du har en processor som har hårdvarustöd för det. PnP inställning i BIOS setup har inget med det här att göra.
  12. Det är för att du har en processor som har hårdvarustöd för dataexkeveringsskydd, det ändrar du i datorns BIOS setup.
  13. Dom två versioner som är mest intressanta för hemanvändare landar därmed på ca 1600-2400 sek ink svensk moms för uppgradering samt ca 2400-4700 för retail, lite dyrare än dagens XP alltså, nu är priserna inte officiella och Microsoft kan tycka att Vista är ett så pass nytt och omarbetat system att det berättigar till än högre priser.
  14. Vista premium som ska vara det som motsv dagens XP pro kommer ligga på runt 4000 sek ink moms retail och Ultimate som är snäppet högre på runt 6000 sek, känns lite saftigt för vad som huvudsakligen är XP second edition.
  15. Jag rek varmt Fedora 5, Linux personifierad och den dist förutom Slackware som är bäst för att lära sig Linux
×
×
  • Skapa nytt...