Gå till innehåll

neo

Medlem
  • Innehållsantal

    71
  • Gick med

  • Besökte senast

Om neo

  • Födelsedag 1979-12-31

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

neo's Achievements

(2/8)

  1. Hej, Har ett litet irriterande problem som jag inte blir klok på, jag har ställt in vilka av mina ikoner som ska synas nere i aktivitetsfältet och problemet jag har är att dessa "synliga" ikoner försvinner därifrån titt som tätt och jag måste då ställa in detta igen. Varför blir det så här?
  2. Hej, Har en PC med Win10 som jag lagrar en del film på och vill därför dela ut dessa filmer till min mediaspelare som är kopplad med ethernet kabel till router. Jag har skapat en hemgrupp och har också lyckats dela ut de mappar och hårddiskar jag vill dela med mediaspelaren. Problemet är att hemgruppen ändrar nätverksplats från "privat" till "offentlig" av sig självt och då funkar inte längre delningen till mediaspelaren. Detta löser jag genom att köra felsökaren som alltid hittar orsaken, dvs. att nätverkplatsen är inställd på offentlig för hemgruppen istället för privat och efter att den åter är tillbaka i privat läge funkar allt som det skall igen. Min fråga är därför, varför ändrar sig detta och hur kan jag göra för att låta den vara konstant i privat läge?
  3. Hittade detta tillägg efter lite mer efterforskning, funkar perfekt och rensar all typ av historik vid stängning av webläsare.
  4. Det är ju sant Cecilia och tänkte därför kanske det fanns nåt tillägg från 3:e part som tillåter detta. Men verkar svårt att hitta nåt..
  5. Hej, Undrar om det finns nåt sätt att autorensa all historik när jag stänger Chrome? Har kollat i inställningar men tyvärr inte kunnat hitta nån sån inställning. Finns det nåt annat sätt att göra detta på, typ ett tillägg eller liknande? Funkar ju i Firefox & IE så tycker det borde funka även i Chrome också.
  6. Testade först Felsökningen som Beldia tipsade om men det funkade tyvärr inte. Testade sen att försöka installera den nya versionen av Silverlight manuellt ovanpå på den gamla eftersom jag trodde att den skulle uppdatera sig själv som flera olika andra programvaror gör men det funkade heller inte. Det sista jag gjorde var att avinstallera den gamla versionen och sen installera den nya manuellt och då funkade det, nu säger också Windows Update att allt är uppdaterat. Tack för hjälpen Beldia & Cecilia!
  7. Hej, Har problem att installera den senaste säkerhetsuppdateringen för Microsoft Silverlight ((KB3106614) via Windows Update, den här uppdateringen är ju kritisk enligt Windows så skulle verkligen behöva lite hjälp att få den installerad. Jag kör Win 10 Pro 64-bit på min PC och alla andra uppdateringar är installerade. Så här ser felmeddelandet ut i Windows Update när jag försöker installera uppdateringen: Nån som kan hjälpa mig?
  8. Bra tips! Tackar så mycket för dom. Har aldrig använt systemåterställning så i mitt fall var det gamla installationsfiler som låg kvar och tog upp plats, obegripligt varför Windows sparar på gamla kopior av installationsfiler och varför dom inte dyker upp direkt vid skanning utan att behöva in och rota bland inställningar? Hittade även ett bra litet program som heter "WICleanup" och finns att ladda ner här: http://appnee.com/wicleanup/ Frigjorde ca 15GB totalt på disken.
  9. Ok, avvaktar med manuell rensning. Nån annan som har koll på sånt här och vet ungefär hur stor installer mappen ska vara för Windows 7 Ultimate? Och hur jag rensar bort onödiga filer i så fall? Har som sagt redan skannat datorn flera gånger med olika typer av programvaror och den hittar oftast inte mycket, på sin höjd kanske 100MB men aldrig mer. Begriper inte varför Windows sparar dessa gamla filer (om det nu är gamla) om de ändå inte behövs.. Nu har jag knappt 2GB ledigt utrymme kvar så det börjar bli bråttom.
  10. Ja, tack för tipset. TreeSize var klart mycket smidigare för att se vad för typ av filer som tar upp plats. Det visade sig att Windows tar upp hela 38GB av utrymmet, är det verkligen normalt för jag tycker det verkar alldeles för mycket. Så här ser det ut efter att ha skannat med TreeSize, som ni kan se tar Windows installer upp hela 15GB och tittar man närmare under den delen kan man se att det ligger över 600 filer med filändelsen .msp, är dessa filer som behövs för att Windows ska fungera eller är det gamla installationsfiler som blivit kvar i systemet av nån anledning?
  11. Jag har idag en PC med en SSD disk som jag kör Windows 7 på och lagrar även lite filer på den (musik, film & bilder). Den är på 80GB och nu säger Windows ifrån att jag måste rensa disken eftersom den nästan är full. Dock blir jag inte klok på vad som tar upp all plats eftersom min musik + film + bilder endast tar upp ca 15GB så borde det ju vara en hel del kvar men Windows visar som sagt att diskutrymmet är snart slut och sist jag kollade hade jag knappt 2GB ledigt. Jag har scannat med olika typer av programvaror (CCleaner, Privazer) och rensat det som gått men det har knappt hjälpt nånting. Misstänker att det ligger nåt som tar upp stor plats men som av nån anledning inte hittas vid rensning och skulle därför behöva eran hjälp. Så här ser diskanalys ut från CCleaner när jag skannade C: idag, som ni kan se tar "andra filer" upp hela 58GB men har ingen aning om vad det är för typ av filer?
  12. Ja, precis. Felsäkert har funkat hela tiden så jag följde ditt råd och gick in i tjänster och bockade först av alla Microsoft tjänster och sen testade jag en i taget, det visade sig att tjänsten som orsakade problemet heter "MBAMService" som används av programmet Malwarebytes. Lite märkligt eftersom jag använt det programmet i flera år utan några problem tidigare men felmeddelandet är i alla fall borta nu och allt funkar som det skall igen. Ska dra iväg ett mail till deras support och beskriva problemet så att dom blir medvetna om det och förhoppningsvis rätta till det. Tack för hjälpen!
  13. Jag har inte systemåterställning aktiverad så det funkar tyvärr inte.
×
×
  • Skapa nytt...