bej

Medlem
 • Innehållsantal

  118
 • Gick med

 • Besökte senast

Om bej

 • Rank

 1. Har du ställt in i Outlook att du ska köra POP3?
 2. Det beror på vilken version av Vista du har. Är det någon av Home-varianterna (Basic eller Premium) så finns inte möjligheten att ändra med gpedit. Den ingår helt enkelt inte. Om du vill ändra måste du göra det direkt i registret. Här finns inställningarna man kan göra: http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en
 3. Nja det har ingenting med Cool´n´Quiet-tekniken att göra. Den gör så att värmen och elförbrukningen minskar och att datorn går tystare. Skillnaden i Mhz är, enkelt uttryckt, att Intels P4 och Xeon chips behöver utföra en operation i 20 eller 31 steg medan ett AMD64 chip behöver 12 steg. Alltså behöver Intel göra 20 eller 31 saker och AMD bara 12 saker för att utföra samma arbete. Det betyder då att Intel måste jobba snabbare i Mhz eftersom den utför minde jobb per klockcykel. Här finns en bra artikel om man vill fördjupa sig: http://www.geek.com/why-amd-mhz-dont-equal-intel-mhz/?page=1
 4. Precis så är det. Intel och AMD fungerar olika så därför går det inte att jämföra antalet Mhz rakt av. Därför benämner AMD sina processorer med olika tal som t ex +2400. Detta betyder då att den ungefär motsvarar en Intelprocessor på 2400 Mhz (=2,4Ghz).
 5. Ett känt problem som antagligen är en bug. Här finns lite förslag på lösningar som man kan prova: http://www.mydigitallife.info/2006/01/04/s...-in-windows-xp/
 6. Om du menar Outlook 2003 så lagras det i en fil med ändelsen .nk2. Den ligger i Documents and SettingsAnvändaranmanApplication dataMicrosoftOutlook om du kör Windows XP. Den filen kan du backa upp och ta med till en nya datorn.
 7. Har du installerat denna? http://support.microsoft.com/kb/940105 Skulle nog rekommendera dig att om möjligt trycka in 1024 MB minne till för att få bättre prestanda.
 8. Är det drivrutiner så går det nog inte att "lura" XP med Windows 98-drivare. Möjligtvis skulle Windows 2000-drivare kunna funka om det finns. Är det en vanlig applikation kan du högerklicka på installationsfilen, välja Egenskaper och välja fliken Kompabilitet. Här kan du välja att installera olika kompabilitetslägen, t ex Windows 98.
 9. bej

  Konto/anv/pw

  Har du en förinstallerad PC med en massa programvaror från hårdvaruleverantören? Kolla i så fall om där ingår nåt program som gör så att det krävs lösenord för att logga in. Själv var jag utför en Toshiba laptop med Vista Home Premium installerad. För att få fulla administratörsrättigheter var man tvungen att logga in i nån Toshibaprogramvara som ingick i installationen för att låsa upp så att adminkontot jag använde fick fulla rättigheter i Vista. Helkorkat!
 10. Har du provat och ladda ner härifrån? https://www.microsoft.com/downloads/details...2b-4fcef7485c14 Problemet med dom äldre versionerna av Messenger är att dom innehöll en del säkerhetshål som har blivit tätade i senare versioner. Är delvis därför som Microsoft vill att man ska köra den senaste versionen.
 11. Geforce 7500LE har inte stöd för Directx 10. Dessutom är det inte alltid att dom senaste drivarna är dom bästa i varje miljö. Får du bättre resultat och prestanda med äldre drivare så använd dom.
 12. bej

  Word Dokument!!

  Här har du en beskrivning på svenska: http://office.microsoft.com/sv-se/word/HP012264961053.aspx#3 Kan du inte bara öppna ett nytt dokument och kopiera texten från det sparade dokumentet?
 13. Ska du köra mycket virtuellt så har du absolut en fördel av att kunna utnyttja 4GB minne istället för 3GB. Beträffande drivrutiner så blir det ett allt mindre problem allt eftersom hårdvarutillverkare släpper 64-bitars drivrutiner till sina produkter. Problemet kan vara om du har gammal hårdvara där tillverkaren inte längre tycker det är lönt att släppa drivrutinsuppdateringar. Tänk också på att om du har 16-bitars applikationer så kan du inte köra dom i 64-bitars operativ.
 14. Finns en massa såna här program och det är svårt att bedöma om det ena är bättre än det andra. Här är lite recensioner från folk som använt det: http://www.download.com/System-Mechanic/30...4-10714056.html
 15. http://www.windowsnetworking.com/articles_...ndows-2003.html