Gå till innehåll

SectorMan

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av SectorMan

  1. Jag har delvis löst mina problem nu. Var inloggad som admin på Vistaklienten 1. Skapa den virtuella mskinen på ett ställe där användare med userbehörighet har behörighet 2. Logga in på XP-klienten 3. Skapa ett användarkonto med userbehörighet -> stäng av XP-klienten 4. Gå till C:\User\Ditt användarkonto\Documents\My Virutal Machine\Namnet på din VPC 5. Kopiera vmc-filen och klistra in den i mappen där din Virtuella pc ligger Logga ut och logga in som användaren Nu kan användaren själv gå in på startmenyn och klicka på Microsoft Virtual PC och sen välja New -> Add an existing virtual machine -> Peka ut vmc-filen -> Logga in på XP-klienten i User-mode Kvar att lösa: Går det på något sätt att lösa så användaren slipper göra ovanstående steg?
  2. Är det någon som har tips på lösning? Följande gäller: 1. Jag har en Windows Vista dator (Enterprise) med Virtual PC 2007 installerat 2. Jag har skapat en XP (pro + SP3) installation (i Virtual PC 2007) Jag vill nu att vilken användare som helst som loggar in på min Vistaklient ska få tillgång till XP-klienten. OBS! Användarna som loggar in på Vistaklienten kommer enbart att ha User-behörigheter (gäller för både Vista o XP). Nej, jag kan inte använda Windows 7 där detta fungerar utmärkt :-)
  3. Sitter på jobbet och pratar om att ev börja titta på Vista men finns det några nackdelar med att använda Windows Vista Business som följer med nya datorer som man köper in? Det jag tänker på i första hand är saker som: * Finns det begränsningar som gör att man inte kan utnyttja Business versionen fullt ut mot en 2007 alt. 2008 server? * Kan det finnas begränsningar typ att vissa nya GPO:er inte fungerar på Business versionen? *Saknas det mer funktioner än BitLocker-diskkryptering som man kanske skulle kunna tänka sig att företaget har nytta av? * Funktioner som ev en användare skulle sakna? Finns det något som talar för att man skulle vilja ha en annan version än Business versionen på ett företag?
  4. Finns det någon lösning på om man vill att användaren ska kunna köra en ipconfig på sin XP (med sp2) -klient om användaren är satt som User på datorn?
  5. Tack för svaret, ska testa på måndag...
  6. Tack för det ;D Du råkar inte veta vilken registernyckel som man ska pilla på för att slå av den funktionen?
  7. Går det att stänga av frågan "Din tillåtelse krävs innan Windows-åtgärden kan fortsätta" ???
  8. Skulle behöva lite tips om vilket program man ska använda om man vill kunna syna sin Qtek/HTC med Lotus Notes 6.5. Testar man att köra med Active Sync 4.2 så avslutas installationen med att den ber en att plocka bort handenheten och installera Outlook ;D De programvaraor jag kollat på (Inellisync, mNotes mm) stödjer bla WM 2003 SE och WM 2005 men inte WM 2005 SE. Hur stor kan skillnaden vara på WM 2005 och WM 2005 SE ??? Någon som kan rekommendera ett bra synkprogram? I första hand ska följande PDA:er användas: Qtek 9100, HTC TyTN, HTC P3600 samtliga har WM på svenska.
×
×
  • Skapa nytt...