Gå till innehåll

azka

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av azka

  1. Du råkar inte veta någonstans jag kan läsa på lite mer om detta innan jag drar igång? Har googlat en hel del men inte hittat någon guide eller någon nyttig information om just min situation.
  2. Okej så mao. tycker du att det är helt onödigt att köpa licensnycklar till Hamachi? Allt detta jag vill går att göra med Windows egna VPN-server?
  3. Då skall jag försöka förklara hur det ligger till här, min familj är ganska utspridd och jag vill på något sätt få ihop hela familjen i ett stort VPN. För er som inte vet vad Hamachi är så är det en typ utav VPN-mjukvara (http://www.hamachi.cc) Vad jag vill göra är följande: Hos mig: Sätta upp en Windows 2003-server med Active Directory, där jag då kör Hamachi som en tjänst. Ha en arbetsstation som även den kör Hamachi och ingår i samma Hamachi-nätverk som servern. Hos min far: Ha en arbetsstation som kör Hamachi och ingår i samma Hamachi-nätverk som servern och min arbetsstation. Hos min syster: Ha en laptop som kör Hamachi och ingår i samma Hamachi-nätverk som servern, min och min fars arbetsstation. Hos min mor: Ha en arbetsstation som kör Hamachi och ingår i samma Hamachi-nätverk som alla andra burkar. Ifall jag på alla dessa burkar kör Hamachi som en tjänst, så borde jag väl utan något problem kunna logga in på domänen ifrån alla geografiskt utspridda platser, inte sant? Anledningen till att jag använder mig utav Hamachi är att när jag tidigare försökt mig på detta här, så har jag bara lyckats så att jag kan logga in från en dator på en annan plats, men all internet-trafik osv går då igenom servern, med Hamachi kan jag som jag förstått det typ tanka hem grejer och liknande med den egna linan direkt till burken, utan att behöva ta omvägen via VPN'et. Hoppas ni förstår min något kladdiga förklaring. Är det någon som försökt sig på detta eller har några övriga ideér?
×
×
  • Skapa nytt...