Gå till innehåll

skogsfrisk

Medlem
  • Innehållsantal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av skogsfrisk

  1. Jag har en liten windowsdomän med Windows Small Business Server 2003 som server. Så fort jag lägger till en klient så får jag en massa fel i loggen på servern med master browser (MRxSmb). Det är ganska enkelt att komma ifrån genom att stänga av Master Browser tjänsten på alla klienter. Men varför ska jag behöva göra detta? Vad är felet att problemet uppkommer?
  2. När man har ett litet antal datorer på ett företag så är det smidigt att ha en central inloggning. Det vanligaste är väl att använda en Windows Server 2003 med Active Directory och sen använda Windows Business eller liknande på klienterna. Då får man alla användare och lösenord centralt sparade på servern, vilket är jättesmidigt. Finns det något sätt att använda denna arkitektur utan att använda en Windows Server? Går det t.ex. att använda en Linux-dator som server eller funkar det inte med Windows inloggning då?
  3. Ah, det är precis det fallet. Ah, var det så enkelt Var riktigt irriterad på att det blev en tom ikon, det var på farsans jobb. Missade helt enkelt att uppdatera och vet inte hur det såg ut när datorn startades nästa gång. Tack så jättemycket.
  4. Nej, det är inte en nätverksenhet, såna går att högerklicka och koppla från. Men på samma ställe där dom ligger så kan man lägga till nätverksplatser, genom att högerklicka och "Lägg till en nätverksplats". Men dom får jag inte bort alltså.
  5. Eh, där finns bara datorerna på mitt nätverks, inget om mina nätverksplatser, och högerklickar jag så finns inget "Ta bort". Det jag vill ta bort finns direkt under: "Datorn" sen under sektionen "Nätverksplats", där kan man ha "genvägar" till olika utdelade mappar. Men det verkar inte gå att ta bort dom på något sätt. Jag har försökt att högerklicka och ta bort på en, men det ballade ur totalt. Ikonen blev en "tom" ikon som det inte går att göra nåt med. Verkar vara nån bugg i vista detta.
  6. Hur tar man bort en "Nätverksplats"?
  7. Jag har en fundering gällande snabbt användarbyte på en dator, dvs logga ut och logga in med en annan användare. Jag har för mig att det här funkade om datorn inte var ansluten till en domän med XP, men jag vill göra det på en dator som är ansluten till en domän, går det med Vista? Kan man ha programmen körandes igång eller vad händer med dom?
  8. Tack! Det var den där patchen jag behövde.
  9. Jag har en liten domän med en Windows Small Business Server 2003 som server och ett antal Windows XP-klienter anslutna. Nu vill jag ansluta en klient med Windows Vista. Det fungerar hyfsat bra, men varje gång jag loggar in på Vista datorn så kommer det upp en ruta (UAC), där jag måste skriva in lösenord och liknande. Så det verkar vara nån program som vill ha Administratörs-rättigheter som körs vid varje inloggning, den har rubriken "Windows Small Business Server 2003 with SP1". Är det någon som vet hur jag får bort denna ruta? Finns det ingen bra anpassning till SBS 2003? När jag loggar in som administratör så kommer den här rutan upp, det gäller samma program:
  10. Jag kör Vista Ultimate 64bit, och aktiverade IIS7 för ett tag sen, det verkar funka. Nu försöker jag installera PHP, men det går inte så bra. Är det någon som vet hur man gör? Jag har installerat PHP och lagt till en Hanterarmappning för *.php, men det funkar inte. Felet jag får är "404.17 - Det begärda innehållet verkar vara ett skript och hanteras inte av den statiska filhanteraren."
  11. Hur ställer man bäst in användarkonton på en fristående dator (ej i domän) med Windows Vista? I Linux blir det bra från början, ett root-konto med lösenord skapas automatiskt och ett användarkonto med begränsade rättigheter används från start. Jättebra, jätteenkelt. Konton: [table][tr][td]Kontonamn[/td][td]Rättigheter[/td][td]Syfte[/td][/tr] [tr][td]root[/td][td]Fullständiga[/td][td]Programinstallationer mm (sys admin)[/td][/tr] [tr][td]ditt namn[/td][td]Begränsade[/td][td]Vardagliga uppgifter (användare)[/td][/tr][/table] I Windows XP löste jag det på ett klumpigt sätt, men fick göra ungefär såhär: Under installationen så skapar man ett konto som får Administratörsrättigheter. Det resulterar i att man har två konton med Administratörsrättigheter, ett som heter Administratör och ett som man skapade under installationen, men inget med begränsade rättigheter. Efter det får man skapa ett konto med begränsade rättigheter, som man ska använda till vardags. Vid programinstallationer mm, så använder man Kör som... för att köra installationen som Administratör. Sen får man logga in på kontot Administratör för att få bort det andra administratörskontot, som man var tvungen att skapa under installationen. I ett sista steg så får man köra något "gömt" program som heter något liknande useraccounts2 för att datorn ska logga in på det begränsade kontot från start. Konton: [table][tr][td]Kontonamn[/td][td]Rättigheter[/td][td]Syfte[/td][/tr] [tr][td]Administratör[/td][td]Fullständiga[/td][td]Programinstallationer mm (sys admin)[/td][/tr] [tr][td]ditt namn[/td][td]Begränsade[/td][td]Vardagliga uppgifter (användare)[/td][/tr][/table] Hur löser jag detta bäst i Vista? Det som är nytt här är UAC. Även i Vista så blir man tvungen att skapa ett användarkonto med administratörsrättigheter, men vad jag kan se så verkar detta vara det enda administratörskontot som skapas, eller? Sen brukar jag skapa ett konto med begränsade rättigheter, men frågan är om jag verkligen behöver det? ...för UAC verkar uppfylla syftet med ett vanligt konto iochmed att man måste godkänna operationer som påverkar systemet.
  12. Ja, här försöker man höja sökerhetsnivån lite och kör XP utan att vara inloggad som Administratör, men hur bra funkar det? Då och då tvingas man att avbryta allt man håller på med för att logga ut och sen logga in som Admin för att göra nåt. Windows är verkligen inte gjort för hemmapulare som vill vara säkra. Mitt senaste stötesten... Jag måste ändra Path-variabeln, i vanliga fall är det ju bara att högerklicka och välja "Kör som", men det funkar inte på Kontrollpanelen och System, så hur gör man i det här läget utan att vara inloggad som Administratör?
  13. Jag tycker att du ska börja med C# på .NET på en gång. Jag vet inte om du föredrar turtorials eller böcker men gör såhär: 1) Tanka Visual C# 2005 Express Edition från http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualcsharp/ 2) Läs boken "Börja med C#" av Karli Watson, den boken går lungt fram för nybörjare direkt till Windowsprogrammering med .NET och med grafiska program och Objektorienterad Programmering. Bra bok för nybörjare. Hittade bara en länk till den engelska upplagan, men den finns på svenska också: http://www.bokus.com/b/1861004982.html?pt=search_result Det finns nog en hel del guider på nätet också, men jag föredrar böcker, det blir mer heltäckande och detaljerat då. Lycka till
×
×
  • Skapa nytt...