Gå till innehåll

emil.s

Medlem
  • Innehållsantal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

emil.s's Achievements

(1/8)

  1. Håller på att scripta lite... Skulle behöva göra en FOR slinga, är dock igen mästare på DOS... Så här ser den ut i C++ iallafall: for (int i = 0; i < 5; ++i ) { cout << i << endl; } Då var frågan, hur blir det i DOS? Skulle även vilja skapa ett alias eller en funktion för ett kommando. I Bash så kan man tex skriva "alias hejsan='rm -rf'" så kan man skriva "hejsan katalog" för att ta bort katalogen "katalog". Man kan även köra tex "firefox && rm -rf .firefox" för att köra Firefox, och när processen är avslutad, så kör den "rm -rf .firefox". Det är alltså && jag skulle vilja köra i DOS. Är något av detta möjligt utan PowerShell?
  2. emil.s

    Svorak i XP!?

    Jo, man skulle ladda ner "kbdsw.dll", och ersätta "kbdsw.dll" som redan finns under X:Windowssystem32. Lär väl testa med "replacer" nästa gång man startar windows... Tack i allafall!
  3. emil.s

    Svorak i XP!?

    Fixade det med "ntfs-3g" i Ubuntu. Men det vore bra att kunna göra det från Windows också... Någon som vet?
  4. emil.s

    Svorak i XP!?

    Ok, har kommit lite närmare... Man ska tydligen ersätta den redan befintliga filen som finns i *windows*/system32/ Men det går inte. Tar jag bort den så skapas en ny direkt, och kopierar jag och ersätter så kommer den gamla tillbaka direkt... Någon idé?
  5. emil.s

    Svorak i XP!?

    Har hittat de här sidorna: http://www.users.one.se/liket/svorak/ http://www.aoeu.info/?site=layouts_windows_installation Men hur installerar jag?
  6. Har ett Hauppage WinTV-NOVA-T-Stick som funkar bra. Men Programmet som följde med är ju helt värdelöst... Vad finns det för 3:e parts program för TV i Windows?
  7. Inaktiverade alla HP tjänster nu... Men "Avslutar - Help" kommer fortfarande upp.
  8. Jo, det har ni rätt i. Tänkte inte på att kolla upp processnamnet. Ska göra strimlor av CDn, men programvaran är av senaste version. :- Ska testa att ta bort lite tjänster i "msconfig"...
  9. När man startar om nu så kommer först föregående medelandet upp. Men den så får man meddelandet: "Avslutar program: hpqste08.exe". Vad gjorde det där programmet egentligen?
  10. Vilket program / process? "User Profile Hive Cleanup Service"...
  11. Testat med det också... Men det funkar inte.
  12. Reparerade allt jag hittade, men det blir fortfarande lika.
  13. Kommer upp en ruta där det står så varje gång man stänger av. Sen lär man trycka på "Avsluta Nu" Gör ju att man tex inte kan starta om den med SSH osv... :- Kanske kan fixas med någon register rensare, någon som har tips på en bra gratis sådan? Eller är det något annat som spökar?
  14. Tackar! Ska testa det nästa ång jag startar Windows. Var ligger registernycklarna för att ändra sånt här? Brukar inte ha några större problem med att andra i registret. Bara kul att veta hur det funkar "under huven".
×
×
  • Skapa nytt...