Gå till innehåll

westis

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

westis's Achievements

(1/8)

  1. Tack för svaret. Så du föreslår att sätta upp en egen server? Jag har kollat lite bl.a. på QNAP TS-409, som ser väldigt intressant ut. Visst blir det dyrare, men det sparar å andra sidan tid och arbete. Det jag bl.a. är osäker på vad gäller QNAP TS-409 (och lillebror TS-209, eller vilken annan NAS som helst för den delen) är om man bör dela upp det som är för extern trafik (webb-TV-streaming & FTP) och det för intern trafik på LAN (filserver & videolagring)? Jag tänker då på om belastning på processorn blir för stor om man strömmar Flash-filer, kanske laddar upp/ner filer via FTP och kopierar videofiler samtidigt. Och sen vill jag helst ha Lighttpd för webb-TV, då man där kan sätta upp "fake php streaming", vilket är svårare att lösa på Apache.
  2. Hej, Vi funderar på att skaffa någon form av NAS-lösning för lagring av videofiler. Men då jag är ganska blank på det området täntke jag fråga om råd. Vi har idag ett nätverk med ett 10-tal datorer (som alla går via en M0n0wall-brandvägg). En dator fungerar som filserver och är alltså påslagen 24/7. Samma sak med en FTP-server, liksom en dator för lagring av Flash-filer för webb-TV (båda dessa har externa USB-diskar som alltså är på 24/7). Dessutom har vi ett antal externa hårddiskar för backup av videofiler (mpeg-2), som oftast inte är inkopplade, utan kopplas in när vi behöver föra filer till eller från en backup-hårddisk. Filservern är åtkomlig via FTP och de datorer som är igång kan förstås fjärrstyras. Men vi skulle behöva tillgång 24/7 till i dagsläget följande: [li]ca. 1TB (eller mer) för videofiler[/li] [li]upp till 200GB för vanliga dokument[/li] [li]upp till 500GB för Flash-filer som behöver vara åtkomliga från en Flash-spelare på en fjärrserver (webbhotell), alltså med en fast IP-adress.[/li] De två förstnämnda behöver oxå vara åtkomliga via FTP. Vad har ni för förslag på billig lösning för detta? En annan fråga är om det är någon idé att kolla på NAS-lösning för videoredigering? Alltså kan man med ett Gigabit-nätverk lagra avi-filer på NAS-hårddiskar och redigera video? Eller är det fortfarande bara lokala diskar eller firewire/USB som gäller för detta? Tack! /Daniel
  3. Tack! Det verkar lite kostsamt, men gapar man efter mycket så...
  4. Hej, Finns det något program som automatiskt kan känna av mappstrukturen på en extern hårddisk och hur mycket utrymme som finns kvar, och ändra detta när mappar läggs till/tas bort? I detta fallet gäller det ett antal externa hårddiskar, som inte alltid är inkopplade. Vi har i dagsläget ett kalkylblad för att hålla reda på vad som finns på vilken hårddisk, men det är lätt att glömma att uppdatera. Därför undrar jag alltså om det finns något program som kan hjälpa oss att automatiskt hålla reda på vad som finns på resp. extern hårddisk? Tack! /Daniel Ämnet flyttat av stenis
  5. Hejsan, Sedan en tid har jag haft problem med att Vista segat något oerhört. Jag misstänker att det har något med minnet att göra (ev. hårdvarufel), så kanske detta är fel forum att fråga i... Hur som helst, jag installerade om Vista från scratch. När jag ska in i installationsprogrammet från DVD-skivan fastnar liksom datorn väldigt länge (flera minuter) på varje steg, så att man tror att datorn hängt sig. Men till slut lyckades jag i alla fall installera allt. Nu när jag startar datorn blir skärmen helt svart i ett bra tag innan inloggningsfönstret dyker upp. Jag har inget minne sedan tidigare att det har varit svart så länge under uppstarten. Kan det vara något problem med minnet och hur kollar jag det i så fall? Kan förstås plocka ut ett minneskort i taget och se vad det gör för skillnad, men tänkte höra om någon har stött på liknande problem. Kör numera SP1 (men problemen uppstod innan). Datorn har följande konfiguration: [li]Intel Core2 2.13GHZ[/li] [li]RAM: 3583 MB[/li] [li]Grafik: nVidia GeForce 7600 GT (med senaste drivrutinerna)[/li] [li]Moderkort: ASUS P5N-E SLI (med senaste BIOS)[/li] Tack!
  6. Tack för svaret! Jag har visserligen trådlös mus, men tangentbord med sladd (USB). Ska tangentbordet lysa när datorn är i viloläge?
  7. Hej, Jag har en ny dator och använder Windows Vista för första gången. När jag försätter datorn i energisparläge, hur är det tänkte att datorn ska vakna igen? Det funkar inte att trycka på tangentbordet eller röra på musen. Jag har uppgraderat till senaste BIOS:et för ASUS P5N-E SLI (rev. 0505), men ingen skillnad. Med den tidigare BIOS-versionen (0404) kunde jag återställa sessionen genom att trycka på Power-knappen. Men då stängde den första av sig helt och först andra gången som jag tryckte kom "Windows återställer". Men det var ju systemåterställning, inte uppvaknande från viloläge. Tacksam för tips om hur denna funktion ska användas och hur jag ska få den att fungera!
×
×
  • Skapa nytt...