Gå till innehåll

Benno

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Benno

  1. Jag har tidigare testat Windows 7 Beta virtuellt men tänkte nu installera Windows 7 RC på "riktigt". För tillfället kör jag Vista och har en extra hårddisk enbart för lagring. Min tanke var att krympa den nuvarande partitionen på lagringshårddisken för att ge utrymme för att ny partition på ca 50 GB där jag kan installera RC. Jag har inte så stor erfarenhet av att modifiera befintliga partitioner och är därför lite osäker på hur jag ska göra. I Vistas diskhanterare finns alternativet "Krymt volym...". Kan jag använda det alternativet för att frigöra ungefär 50 GB utan att förlora den data som ligger på disken? (För tillfället finns 250 GB ledigt.) Om jag skulle göra enligt ovan och installera på den nya partitionen skulle jag få dual boot om allt går som planerat. Skulle det kunna bli några problem att senare radera den nya partitionen och återställa (utöka) lagringspartitionen?
  2. Testade nyss med EasyBCD. Valde där någon typ av reparation vilken lyckades enligt programmet. Vid omstart vägrade dock systemet starta trots att jag anslut även XP-disken. Då kunde jag alltså inte starta alls, vilket gjorde mig smått nervös. Bestämde mig då för att återigen testa "Startreparationen" med endast Vista-disken ansluten. Den gjorde precis samma diagnos och reparation som tidigare men den här gången tog det lite längre tid och resulterade i att Vista startade upp som önskat (utan XP-disken ansluten). Problemet är alltså löst! Nu återstår bara att formatera XP-disken. Tack för hjälpen! Mycket möjligt att det där är mer effektivt än den automatiska reparationen.
  3. Det fungerade tyvärr inte. "Startreparation" upptäcker visserligen ett fel, "Det finns ingen systempartition i partitionstabellen" och försöker återgärda det med "Reparation av partitionstabell", men det löser inte problemet. Jag har kört reparationen flera gånger med samma resultat. Dessutom är det lite konstigt att inget operativsystem visas när jag ska välja vilket system jag vill reparera. Listan är helt tom, men genom att klicka nästa kommer jag ändå vidare.
  4. På min stationära dator har jag både Vista och XP installerade. Operativsystemen ligger på var sin hårddisk och jag önskar nu att formatera hårdisken med XP då det inte längre används. Problemet är att uppstartsfilerna verkar ligga på hårddisken med XP (den som ska formateras). När jag kopplar ut den disken startar inte Vista (som ligger på andra disken). Om jag bara ansluter disken med XP visas dual boot-menyn och XP kan startas. Min fråga är hur jag ska lösa problemet. Min första tanke var att (med endast Vista-disken ansluten) köra Repair med Vistas installations-DVD. Förhoppningsvis kan den skapa en ny uppstartkonfiguration. Jag vågar inte formatera XP-disken innan jag vet att Vista kan starta utan den. Några förslag?
  5. Okej. Tack för ett snabbt svar.
  6. Innan jag installerade Windows 7 tyckte jag att libraries lät extremt bra. Nu när jag har testat själv har jag några frågetecken. När jag la till Downloads som en källa till Videos tänkte jag mig att endast videofiler i Downloads skulle dyka upp i Videos. Blev mycket förvånad när även andra filer från Downloads (ej videofiler) dök upp i Videos. Kommentarer?
  7. Efter att ha testat en annan bios, andra drivrutiner för hårddisk och nätverk blev det tillslut en ominstallation. Hittade en annan person som hade samma problem och han hade också precis installerat nforce 15.01, så jag antar att det var där problemet låg. Nu ska jag bara akta mig för den drivrutinen i fortsättningen. Tack för hjälpen.
  8. Idag när jag startade datorn upptäckte jag att jag inte kommer in i Vista. I slutet av laddningen när den gröna grejen åker fram och tillbaka får jag bluescreen. Den säger UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Enligt Microsoft ska det innebära att hårddisken är skadad, men jag har kört checkdisk utan några problem. Jag har försökt starta i felsäkert läga och senast fungerade läge osv men inget sådant fungerar. Dessutom har jag försökt reparera från Vista-CD:n men inte heller det fungerar. Ur utdatan från reparationen får jag ut att alla tester utom ett lyckades. Det som misslyckades var inläsningen av en drivrutin, får dock inte veta vilken. Till saken hör att jag igår installerade de nya drivrutinerna från nvidia för moderkortet Asus a8n-sli (nforce 4 AMD). Av det drar jag slutsatsen att det är någon av drivrutinerna i det paketet som orsakar problemet, förmodligen hårddiskens. Om ingen har någon annan teori blir nästa steg att försöka läsa in andra drivrutiner på något sätt. Jag vet dock inte hur jag ska göra, hur jag ska hitta drivrutiner och sånt. Skulle vara mycket tacksam om någon kunde vara snäll och berätta hur jag ska göra.
  9. Problemet löste sig åtminstone tillfälligt några timmar senare när jag startade om datorn. Blir spännande att se om det återkommer.
  10. Hej. När jag startade datorn idag upptäckte jag att min trådbundna nätverksanslutning inte fungerade. Jag får alltså ingen anslutning alls, varken lokalt eller till internet. Det har aldrig inträffat tidigare. Det är inget fel på nätverkskortet eftersom det fungerar som vanligt i XP på samma dator. Det första jag försökte var att inaktivera ljudkortet. Av någon anledning låste sig då Vista och jag var tvungen att starta om. Därefter laddade jag hem senaste drivrutinerna för ljudkortet från Nvidia. Vid installationen låste sig Vista återigen på samma sätt som tidigare. På något sätt verkar det som om Vista låser sig så fort jag försöker röra ljudkortet. Jag vet att det har varit vissa problem med nätverk i Vista men jag har aldrig läst om något liknande. Tacksam om någon vet hur jag kan råda bot på problemet.
  11. Jag har i msconfig blockerat ett antal program som jag inte vill ska autostarta. Det fungerar bra förutom att Windows hela tiden måste meddela att några program har blockerats. En meddelanderuta med texten "Windows har blockerat några startprogram" dyker upp kanske var tionde minut och det börjar bli lite irriterande. Det hade varit okej om den gjorde det en gång precis vid uppstart men under drift anser jag inte att det är meningsfull information.
  12. Jag har samma problem. Kör x64 Vista men använder oftast 32-bit IE och uppdaterade därför flash genom den på adobes hemsida. I C:WindowsSysWOW64MacromedFlash finns filen Flash9d.ocx, vilket betyder att flash för x64 är senaste versionen? Flash fungerar dock inte i IE x64, när jag försöker uppdatera genom den säger adobe att någon flash för x64 inte finns. I mappen C:WindowsSystem32MacromedFlash finns det däremot inget alls, men flash fungerar ändå bra i 32-bit IE förutom att det krashar lite då och då.
  13. Naturligtvis skulle jag kunna köra robocopy till en utdelad mapp på en annan dator, men det bygger på att den andra datorn är påslagen, vilket den inte alltid är. Jag har nu gjort en .bat-fil som kör robocopy till en annan hårddisk. Första gången tog det några minuter att kopiera över allt, men när inget har ändrats går det på ungefär 20 sekunder. Jag har också lagt till en post i schemaläggaren som kör .bat-filen en gång i veckan. Var tvungen att välja "Högsta privilegier" för att ge robocopy rättigheter. Testade tvinga igång aktiviteten och det fungerade bra. Dock är jag lite osäker på hur aktiviteten i schemaläggaren ska ställas in optimalt. En nackdel är att kommandotolken visas varje gång aktiviteten körs.
  14. Ska testa använda robocopy för säkerhetskopiering till annan hårddisk. Egentligen hade jag tänkt spara kopian på en annan dator i nätverket, men det kanske blir svårt. Tack för hjälpen
  15. Jag hade tänkt köra guiden Säkerhetskopiera filer för att göra en säkerhetskopiering av mappen Dokument samt en annan mapp med viktiga filer. Besviken upptäckte jag att man inte själv fick välja vilka mappar som skulle ingå utan bara filtyper. Någon som vet var den letar efter filerna enligt filtyperna? Är det bara i användarnas mappar eller hela datorn? Finns det något annat sätt att göra automatisk säkerhetskopiering av enskilda mappar?
  16. Ändrade säkerheten för gruppen Alla och nu fungerar det. Tack
  17. Jag har på mitt Vista Business två delade mappar. Jag delade dessa genom att högerklicka på mapparna, dela och välja den enklare dela-guiden. Rättigheterna ställs då in automatiskt så att alla i nätverket kan komma åt mapparna. På min Ultimate-dator däremot får jag problem. Först och främst ligger mappen som ska delas ut i Users, vilket gör att den vanliga dela-guiden inte kan användas. Isåfall delas hela Users-mappen, vilket inte är min avsikt. Är det en känd bugg? Istället har jag testat att dela med avancerad delning och även med hantera delade mappar. Mapparna kan då ses från nätverket med kan inte öppnas. Något är fel med rättigheterna. Trots att jag väljer dela med Alla och fullständiga rättigheter kan jag inte öppna mappen. Vad gör jag fel?
  18. Har läst bluescreenen och fått fram att filen där problemet uppstod är atikmdag.sys, vilket som jag förstår är en drivrutin till grafikkortet x1600. En sökning på google efter filnamnet ger direkt fler som har samma problem, de flesta med samma grafikkortsmodell. Den vanligaste lösningen verkar vara att installera med ett annat grafikkort, vilket jag kommer testa ikväll. Det kommer förmodligen fungera men problemet är att de som sedan bytt tillbaka till sitt vanliga grafikkort får samma problem vid vanlig uppstart. Kan det vara fel så grova fel på ATI:s drivrutiner? Är den som är inlagd i installationen samma som den nyaste på nätet? Óm det visar sig att problemet är löst i nyare drivrutiner, hur ska jag göra för att installera dessa då jag inte kommer in i operativsystemet?
  19. Har försökt installera Vista ultimate rtm (32) flera gånger utan att lyckas. Stora delar av installationen går bra men under första uppstarten låser den sig alternativt visar bluescreen och startar om. Det är alltid på precis samma ställe, precis när pekaren övergått till den nya "ringen" i vista. Datorn är en lite äldre AMD 2400+ med Biostar m7vit pro kt400 moderkort, 1GB RAM och radeon 512MB agp grafikkort. Har kört upgrade advisor utan några som helst problem. Någon som har har tips om hur jag ska lösa problemet?
×
×
  • Skapa nytt...