Gå till innehåll

Trademark

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Trademark's Achievements

(1/8)

  1. Ringde Dell. Det har inget speciellt att komma med utan gav en enkel svar som att de säljer bara en version av Vista och det är 32-bitars. De ansåg att 64-bitars skapade lite hårdvaru- och lite olösta tekniska problem till deras fina produkter. Naja, inget att göra. Min XPS M1330 får suga på en 32-bitars Vista. 4-6% extra prestanda är inte direkt märkbart. Det är nästan mer värt att byta ut sin hårdisk mot en flashhårddisk istället. Vista kommer att fungera så mycket bättre då.
  2. Tack så mycket Stenis, det var snabbt (som vanligt ;D). Jag ska skriva en inlägg då jag har ringt dem.
  3. Frågan lyder: Vista 32-bit eller 64-bit? Vad är fördelen mellan 32-bit eller 64-bit? Exempel: *Om man har core2duo. Vilka Bitars version klarar den av Vista? *Om man använder en 32-bitars versionen. Kommer dator skilja i prestanda eller när man spelar Crysis kommer hastigheten i spelet att vara en märkbart faktor? *Varför levererar inte stora företag som säljer sina burkar med Vista Ultimate envisas med att sälja sina datorer med 32-bitars versionen? * Kommer 64-bit version att vara ström snålare än 32-bitars på en laptop eller drar det mer med en 64-bitars version? Det är lite mer såna jämnförelse som jag söker. Varför jag undrar är att jag nyligen har beställt en ny dator från Dell. Min dator som tar 1mån att få är en: XPS M1330 Core2Duo T7250 2GHz 2GB ram Gefore GS 8400 128MB Vista Ultimate (32-Bit) Så WHY 32-bitars till sina XPS serie? Efter att ha läst denna forum tråd kl 23:00 så känner jag mig lite besviken på Dell att inte kunna kontakta dem och be dem svara på denna fråga, men det får jag vänta tills imorgon. Om nån kan svara mig nu om jag ska bli arg på Dell eller inte, då man inte fick välja en 64-bitars version när man byggde sin dator (Det finns ingen alternativ om man fick välja en 64-bitars heller, )? Slutfråga: Hur påverkar 32-bitars och 64-bitars, hårdvaran?
  4. Jag har Router: http://www.buffalo-asia.com/cgi-bin/produc...ode=3&id=47 Bärbars Nätverkskort: 10/100/1000 Mbps & WLAN 802.11a/b/g Agere Systems ET-131x PCI-E Gigabit Ethernet Controller Fördelen är att LG uppdaterar alla drivrutiner genom deras databas program. Så jag har alla de senaste drivrutiner i min bärbara. Sen är min router och nätkort. Firmware till routern verkar inte finnas nån. Sen nätkortet är en standard kort som man köper för 100:- så den använder XP standard drivrutiner till nätkortet. Finns det nåt sätt att hindra att Vista disconnctar Routers alla användare då jag ska stänger av/söker nätverk eller disconnecter mig själv från nätet?
  5. Vet inte exakt vilken nätverkskort jag har på mina stationära datorer och min bärbar har en som jag inte kan namnet på. Min Router är en BUFFALO, men jag kan försöka att hitta firmware. Det är ganska svårt att hitta uppdateringar till gamla produkter nu förtiden.
  6. Hej! Jag undrar varför Vista kopplar från nätet då jag stänger/öppnar/kopplar in/kopplar ut av min dator som har Vista på? Jag kör en Buffulo Tråd Router. Jag tycker att detta är helt konstigt. Har aldrig hänt då jag hade XP, men när jag köpte en bärbar med Vista på så börjar nätverket bli instabil. Den som klagar mest är min bror som kör WoW på den stationära datorn. Jag kollade in länken som lades upp på huvudsidan angående detta. Men sen skulle man ha Active-X Kontroll. Jag körde uppdatering och hittade inga uppdatering till detta så jag sitter med samma problem fortfarande. Hur ska man lösa problemet med Disconnection då man kopplar in sitt bärbara till nätverket utan andra som delar på routern får Disconnet?
  7. Hej! Jag sett lite vad de olika versionen har att erbjuda, men när man köper en ny bärbar nu så ingår Vista Business eller Home Prenium. Nackdelen med de båda versionerna så saknar de vissa saker som man vill helst ha med av den andra versionen. Så frågan är: Hur gör man enklast att uppgradera från Home eller Business till Ultimate utan att det kostar skjortan? Ska man köpa det separat eller tvinga fram en avtal att Ultimate ska ingå? (Att få en annan version försinstallerat så är det nästan omöjligt, tillverkarna vägrar att gå med på det).
  8. Jag har hört massa rykte om att Vista tillåter inte dig formatera om din dator hur många gånger som helst. Tror att det var max 3 ggr som man fick göra det, efter det så måste man köpa en ny licens. Stämmer det eller har nån svar på detta fråga i dagsläget? :-
  9. Ingen av Zepto hamnar inom min krav lista. Mina krav: CPU: 2GB Ram: 2048MB HD: 160GB Vikt: under 2Kg helst. Skärm: mindre än 14tum. Den ska vara portable, jag pendlar mycket så inga 15-17tummare. Om den är för tung så är datorn mer som en stenplatta som man släppar på.
  10. Tack för åsikten. Nu är det bara att vänta och se om förinstallerat Vista är bättre än den version som man får installera själv. Borde inte vara nån skillnad. Men förinstallerat borde har haft ett grundlig testning innan de kan komma ut på marknaden, så jag hoppas att alla drivrutiner är grundlig testade. Jag kommer nog att vänta lite innan jag skaffar mig en bärbar. (Kanske till slutet av denna månad :)
  11. Man ska inte spela heltid på en bärbar. Men självklar är det kul att kunna testa lite nya spel då och då. Speciellt när man vill skryta lite inför sina vänner ;D Frågan är också. Hur mycket 3D-kort behöver Vista för att köra sin lita operativssystem?
  12. Hej! Jag vet inte om det har diskuterat förut, men har en fråga om hårdvaran till bärbara. Jag funderar vilken av dessa märke skulle man välja i samband med Vista? Vilken hårdvara ska man välja om det är så jämnt? Acer Ferrari 1005WTMi CPU: AMD Turion 64 X2 TL-60 RAM: 2048MB 3D: Radeon Xpress 1150, 256MB Sony Vaio VGN-SZ3XP CPU: Intel Core 2 Duo T7200 RAM: 2048MB 3D: GeForce Go 7400, 128MB Ska man gå efter CPU eller grafikkortet? Nackdelen är att Geforce har inte 256MB i nu läget och AMD kommer att ha ensamrätt till ATI, så man kommer inte att se 256MB grafikkort i samband med Intel på ett tag.
×
×
  • Skapa nytt...