Lola

Medlem
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Lola's Achievements

(1/8)

 1. Det finns ett jättesmidigt verktyg för att synkronisera Google-kalendern med MS Outlook. Oavsett vilken kalender jag använder för att skriva in nya kalenderposter, dyker det upp i den andra. Jag har letat efter ett motsvarande verktyg för Windows Live Calendar (WLC). Det enda jag hittar är "Outlook connector", men som jag förstår det verkar den bara synka åt ett håll, från WLC till Outlook; om jag vill synka åt andra hållet verkar det som om jag måste skriva in informationen i WLC-kalendern i Outlook och inte den "primära" kalendern. (Från Microsofts sida: Additionally, any changes you make to your Windows Live Calendar calendars in Outlook are automatically synchronized with the Web version in your Windoaws Live Hotmail account.) Eftersom det är den primära kalendern i Outlook som jag vill använda försöker jag hitta något verktyg som gör det möjligt. Är det någon som har några tips?
 2. Tack för tips, men det är dessvärre inget som inte redan är testat. Det är ju inte själva uppriggandet av hemgruppen som är det svåra; där har ju Microsoft gjort det väldigt användarvänligt. Det är mer det att det inte fungerar som det är tänkt.
 3. Japp, felsökaren är körd - i dubbel bemärkelse. Som vanligt när det kommer till Windows felsökare hittar den ingenting som kan identifieras som fel, tyvärr.
 4. Jag kör Kaspersky Internet Security, och efter att ha bläddrat runt en stund kan jag inte se att det finns inställningsalternativ som verkar rimligea.
 5. Båda datorerna kör Windows 7 Home Premium.
 6. Jag har vid flera tillfällen försökt att upprätta en hemgrupp. Dessvärre går det bara till hälften; den datorn (A) som skapar hemgruppen är den datorn som går att komma åt från den andra datorn ( i hemgruppen. Däremot kan inte A komma på filer som ligger på B, trots att B har kryssat i att allt ska delas. Finns det någon bra lösning på detta?
 7. Allas vår goda vän MS har så klart plockat bort fixen, men det går finfint att avinstallera uppdateringen via Kontrollpanelen. Och det bästa av allt: det avhjälper problemet. Tack, alla, för råd och hjälpsamma inlägg.
 8. Nej, jag har ingenting igång i bakgrunden som skulle kunna dra en massa arbetsminne. Och dessvärre tror jag inte att en skärmdump skulle hjälpa någon. Det finns liksom ingenting att visa.
 9. Efter tisdagens (14 dec) stora uppdateringspaket med 14 viktiga uppdateringar är framför allt min Outlook 2007, men även IE, väldigt segt. Allt tar en himla tid att göra och stundtals laggar det, i synnerhet när jag klickar från ett e-postkonto till ett annat. Även förhandsgranskning/visning av mejl tar tid, och det är mer regel än undantag att programmet slutar svara under korta stunder. Är det någon annan som har upplevt det här problemet? Är det någon som har en bra lösning?
 10. I äldre versioner av iTunes har det gått att göra en inställning så att spårnummer inte blir en del av filnamnet när man rippar en skiva. Med den senaste versionen verkar det dock som om denna möjlighet är bortplockad, eller är det jag som inte hittar bland alla flikar? Är det någon som har en lösning på det här?
 11. Lola

  Annonsblockering?

  Nu när Symantec har tagit bort funktionen med annonsblockering, är jag ute efter ett fungerande alternativ till det. Jag har testat IEPro och det tar förvisso bort annonserna, men gör också att IE inte kör helt felfritt. Webwasher har jag också testat, men det fungerade inte alls. Är det någon som har något bra tips?
 12. Finns det något smidigt sätt att ändra filändelse på många filer samtidigt? Bilder som jag tankar över från min kamera får av någon anledning ändelsen JPG i versaler, och det tar fruktansvärt lång tid att ändra om till gemener fil för fil.
 13. Lola

  Nike+/iTunes

  När man ska synka statistik mellan podden och iTunes efter ett pass, får man upp en dialogruta om huruvida man vill synka med sitt konto på Nike+. Som med de flesta sådana rutor kan man kryssa i att man inte vill ha frågan fler gånger. Finns det något sätt att stuva om i inställningarna så att man får frågan när man väl har kryssat bort den?
 14. Det verkar ha varit ett allmänt problem de senaste veckorna. Om inte det föregående tipset funkar, kan du testa med det här. europe.pool.ntp.org
 15. Hur gör man för att skicka text som skrivs in i ett textfält direkt till en e-postadress? Behöver man ett skript, och finns det i så fall något enkelt som man bara kan hämta någonstans? Jag är inte så bra på kodning och har bara lyckats klämma in en skicka-knapp som öppnar mejlprogrammet. :-