Gå till innehåll

mathie1

Medlem
  • Innehållsantal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

mathie1's Achievements

(2/8)

  1. Kör Windows XP med Servicepack 3 på min dell vostro bärbara. Har alla uppdateringar från Windows Update. Nu till min fråga. Har satt att datorn skall gå i vänteläge efter 5 minuter på batteridrift och viloläge efter 30 minuter. Detta verkar inte fungera för den går ej i vänteläge efter 5 minuter ...vet ej varför. Har försökt googla på detta men hittar inget. Kan ni hjälpa mig tro ? Någon bugg kanske, finns det något hotfix möjligen ?? Tacksam för svar.
  2. Om man slår på högsta säkerhet i vista för fjärrskrivbord så går det inte att connecta till den vista maskinen från windows xp. Får meddelande om att "Din dator stödjer inte autensiering på nätverksnivå, vilket krävs på fjärrdatorn". Har googlat MASSOR ang. detta men jag kan inte hitta någon uppdatering som gör detta möjligt från XP. Ska det verkligen vara så?? Visst ja kan sänka nivån i vista, men det vill jag inte. Har jag missat en uppdatering någonstans eller är det helt enkelt inte möjligt från XP ?
  3. Hej, Har här på företaget en licens på en maskin med office 2003 basic (innefattar word,excel och outlook) Personen skall få en ny maskin och då behöver jag lägga in detta igen, har serienummer men ingen skiva. Känns inte motiverat att köpa office 2007 när vi har en licens som fungerar till det han använder det till. När man köper office 2007 nu förtiden (OEM) får man ingen skiva med utan kan ladda ner trial från MS och sen köra på sin licensnyckel. Vill minnas att Office 2003 gick till på ett liknande sett. Finns det någonstans där jag kan ladda ner svensk office 2003 trial så ja kan köra på nyckeln sen ?? Har office 2003 här också standard, skivor alltså, dessa innehåller ju lite mer ...men skulle dessa funka om ja kör en anpasad installation och väljer word,excel och outlook ?? Vill helst inte beställa rescue skivor om det är ända lösningen, tar väll en attans tid att från från Microsoft ?? Någon som har lust att hjälpa mig ??
  4. ok har läst på länken du skickade, får väll bli raid1 för mig då .... men jag undrar fortfarande hur jag gör i bios för sata kontrollern ... den är väldigt förbryllande för mig ....
  5. Hejsan ! Har en ny dator med 6 sata portar och raid fuktion. I uppstarten av datorn visas det som LSI MegaRAID och trycker man ctrl+M kommer man in i konfigurationen. Nu till frågan. Har 2 stycken nya 150 gb raptor diskar som jag vill köra i RAID och spegla innehållet, men jag vet inte hur jag ska konfigurera detta. När man kör raid och speglar på detta viset kan man väll ändå partitionera disken i flera enheter, det spelar väll ingen roll ?? Hoppas på svar !
  6. Tjenna Skall sätta upp en ny server på jobbet, baserad på windows 2003. Kommer installera en del program på den som jag sedan gör klientinstallationer av på klienterna. Kommer använda den med apache web server för att serva filer via http internt inom företaget som intern ftp. Kommer även köra vmware server med ubuntu server i som kommer agera time server (ntp) för axis nätverkskameror samt köra cronjob som "resettar" kamerorna varje natt Nu till min fråga. Har ett 15-tal klienter som jag vill ta backup på vissa mappar ex. en gångi veckan. Har förberett klienterna genom att dela ut lite olika kataloger via smb som jag user och lösenordsskyddad samt satt i read only mode för att inte stöka till något. Dessa tänkte jag sedan mappa upp på servern (utdelningarna) och med något form av backup program vill jag då ta backup på det som finns i sharsen och spara på servern tex. en gång i veckan. Om det går att packa till en zip fil vore det ju bra oxå .... gör inget att programmet kostar pengar, vi har gott om dem heheh, vet bara inte vad jag ska köpa Kom gärna med förslag!!!!
  7. Undrar en sak. I windows mail för vista och otulook express för windows xp kan man enkelt säkerthetskopiera en hel mapp där alla filer och databaser för ett mailkonto ligger. kommer ej ihåg exakt path nu men det är nåt i stil med c:documents & settingsanvändarnamnlocal settingsmicrosoftidentities blalalalal ... under där sedan ligger ju filer som är benämda inkorgen,utkorgen,borttaget etc ... likadant är det för både outlook express och windows mail, sökvägarna är något olika bara. Kopierar man bara denna mapp kan man enkelt återskapa alla mail i en mailbox genom att kopiera tillbaka hela mappen. Nu till frågan ...Outlook 2003 och 2007 verkar inte alls vara uppbyggt på detta vis ?? eller är det bara jag som inte hittar ???? Kör nämnligen en massa backupscript från en unix maskin på natten på företaget jag jobbar ... har helt enkelt delat ut mappana där mailen ligger med lösenord osv och sedan kör scriptet en packning av hela mappen med tgz. Detta funkar ju såklart inte då med 2003 och 2007 eftersom jag inte hittar sökvägarna ... om det inte är uppbuggt på detta vis, hur kan jag göra då????
  8. sorru glömde skriva det, jag såklart jag har heheh ))
  9. Blir helt tokig nu ... Köpte mig en vista oem 32-bitars dvd, men sen kom jag på att för att kunna nyttja 4 gig och mer ram så skulle man ju göra 64 -bits. Ok, jag beställde en ny 64 bitars (man kan uppgradera från 32 till 64 och bara betala frakten på dvd'n) Sagt och gjort, installerade om hela datorn med x64 istället, alltså en formatering och nyinstallation. Sen börjar problemen ...så fort jag kör en dvd, avi, x264 whatever så låster sig hela datorn, bilden fryser och jag får stänga av på knappen. Får inga blåskärmar eller nått sånt utan den hänger sig bara. Trodde föst det var fel på installationen så jag ominstalleraade en gång till men icke. Har laddat ner senaste drivrutinerna till grafikkortet från ati ... har test att spela upp i VLC, windows media player och i media player classic (BÅDE x32 och x64 version) Men den hänger sig i allt detta ...... Funkade klockrent i Vista 32 bits nu vill det inte ... e dessutom inte så sugen på att nergradera mig och betala en frakt till .... Någon hjälp!? kör vista business
  10. Har laddat ner senaste drivisar från realtek så det är inte felet. Ja, jag har även spfid out ... sitter längre ner på en panel. Öppnar man datorn så går där en sladd från den direkt till moderkortet, är alltså inte samma krets som "rosa,blå,grön" utan e lixom för sig själv ... Iaf, provade en vanlig koax kabel där och konvertering till 3,5mm så den passade i monitorns högtalar ingång. Kom inget riktigt ljud, men man hör svagt att det låter något när man spelar upp någonting .. alltså är där någon signal, antar jag har fel kablar för att detta sla funka, e väll tänkt att den utgången skall kopplas till en hembioreciver !?
  11. har inga andra o prova med .... men, testade ju med hörlurar i det uttaget .... borde väll funkat ??? Dessutom skall ju realteks program och windows själv känna av att den gröna ingången är pluggad ...
  12. Har en 2 månader gammal barebone här. Där e integrerat ljud på moderkortet som det är på de flesta moderkort idag. Iallafall så använder jag högtalarna som är inbyggda i min monitor, inte så fräsigt kanske men jag vill bara ha ljud lixom. Det är kopplat med sladd från monitorn, 3,5mm till grön ingång på ljudkortet. Rätt som det var så kom där bara ett sprakande högt ljud när jag körde ljudfiler ... testade lie olika windows ljud men det var bara massa konstigt störigt ljud när jag provade. Har realteks drivrutiner inlgada så då har man en liten röd högtalare nere i trayen med ett litet program man kan göra inställningar till ljudet. Där finns alla utgångar man har listade, rosa,grön,blå samt front rosa,grön. Där indikerade det att grön bak var aktiv. Sen starta jag om några gånger och då känner den inte av detta längre .... och det står i windows att högtalarna inte är inkopplade .. har provat allt. Även testat hörlurar på den igången utan resultat. Har det inbyggda ljudet gått sönder ?? Har även installerat om vista utan resultat. Vet att jag har garanti men då blir jag ju av med hela datorn i flera veckor, känns bättre o köpa ett nytt pci ljudkort för nåra hundringar då .... Va tror ni !??!?!?!
  13. Undrar om jag kan köra en ramdisk för att spara swapfilen på den och på så sätt få ner diskaktivtet ??? Har 8 gig ram, vet ej hur stor swapfilen skall vara då? får ju inte bli för stor för då tar ju datorns ramminne slut ... Borde vara ok att köra webläsarens cache på ramdisk oxå?? andra förslag på va man kan lägga där för att snabba upp?? Samt sist ... vilken program version skall jag välja, verkar finnas MASSA olika ??????
  14. Vill ansluta en gammal vhs video till datorn och föra över gamla filmer som morsan o farsan har spelat in när jag (familjen) var små .... detta för att man vet ju ej hur länge vhs band "håller" fattar ju så mkt att jag behöver ett tv kort med video in och rätt kablar ...frågan e bara va jag ska välja. Alla kort har ju rca för ljud och komposit och-eller s-video för bild så det e ju inget konstigt. Har köpt en scartkabel (som skall in videon) och i andra änden är där gul,röd och vit ... dvs för bild o ljud. frågan e bara vad jag ska välja för kort .... har titta på en lite usb grunka som verkar vara vettig annars, någon får gärna kommentera detta; http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010123740 elller har ni andra förslag om hur jag ska få in videon i datorn ??
×
×
  • Skapa nytt...