Gå till innehåll

Pex

Medlem
  • Innehållsantal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Pex's Achievements

(1/8)

  1. Får felmeddelande att "Det går inte att skapa nyckeln, ett fel uppstod vid skrivning till registret"... Det går konstigt nog att skapa en nyckel i Hkey_Current _User... nån som vet varför...
  2. Han behöver inte den så jag tänkte själv använda den på min dator, har ju trots allt betalat för den... Är det ingen som provat att installera på en "OEM"-dator?
  3. Fick en skiva från Moduslink till min fars HP-dator, någon som vet om den går att installera på min hemmabyggda dator eller är den låst till HP'n ? ???
  4. Hade hört annat därav min fråga... Det svaret var precis vad jag ville höra, då kan jag alltså installera Vista home Premium versionen och ansluta till Servern... tack för hjälpen...
  5. Du missar poängen... Jag ska INTE ansluta till en Vista dator. Jag vill ansluta från en Vista dator och enbart köra klienten. Terminal Server körs på en XP Pro maskin så det är ju bara klienten jag behöver...
  6. För att köra Remote Desktop räcker det med att datorn man ansluter mot är en "server version" typ XP Pro. Man kan ju ladda ned Remote Desktop klienten för XP från MS men är det någon som fått tag i eller vet var man får tag i en Remote Desktop klient för Vista. Denna version finns att hämta : "Remote Desktop Connection (Terminal Services Client 6.0) for Windows Server 2003 (KB925876)" och kan ansluta mot Vista men går den via nåt hack att installera och köra i vista Home Premium.
  7. Det är UAC'n som spökar... och som lägger dit skölden, slår jag av UAC så är det inga problem att starta Firefox. Det som stör mej är att jag kan ju aldrig kan ha UAC påslagen med 3:e parts program installerade. Jag vill använda Firefox, Thunderbird m.m och det är ju program som jag vill att alla användare ska utnyttja utan att behöva "logga på". Är detta ett beteende på bara min dator eller är det lika på alla? Kan givetvis ha UAC avslagen men då grabben på 10 bast installerar spel, laddar ned osv så tyckte jag det var perfekt med en tydlig indikering att här krävs behörighet för att fortsätta. Om UAC är avslagen så får man bara ett meddelande om att det ej går att skriva till installations-katalogen. Att jag kör 64-bitars skall väl inte påverka funktionaliteten i Vista.
  8. jag laddade ner flash och java... Jag ser att genvägen på skrivbordet har en "säkerhetscenter-sköld" vad nu det betyder?
  9. Precis vad jag gjorde och det funkar bra...
  10. Jag har installerat Firefox på Vista Ultimate administratörs konto... När dom andra ska starta firefox på sina standard konton så tvingas dom ange administratörs-lösen. Nån som vet hur jag kommer runt detta ? Provade att slå på föräldrar kontrollen och tillät alla program att köras men ingen skillnad. Och jag får även upp "kontroll av användar konto" där jag måste tillåta firefox att starta på mitt administratörs konto vilket är märkligt tycker jag, firefox bugg eller bara inkompabilitet?
  11. Dom länkarna gav tyvärr ingen hjälp, blir väl att streama från externt program...
  12. Är det någon som vet mer om hur det funkar när man ansluter sin Xbox360 till Media center... Jag trodde att det som visades på datorns skärm speglades till xboxen, men icke... Problemet är att på datorn så kan jag välja DVD, se utdelade diskar (från min filserver) m.m men på Xboxen så finns inte DVD' alternativet med och mina utdelade diskar som hittas av 4 datorer på nätverket hittas ej där man lägger till nya kataloger i "Xboxens Mediacenter". Hur får jag Xboxen att hitta mina nätverks-diskar? Vad som också är lustigt är att ett antal filmer i både AVI och mpeg går att titta på i datorns MediaPlayer men när jag försöker titta på dom via Xboxen så kunde dom inte visas där("filer som behövs för att visa video saknas"). Jag trodde filmerna kodades i vista och sedan streamades till Xboxen... Nån som vet nån lösning? mvh Pex
  13. I vilka versioner finns Remote Desktop, endast Ultimate eller ?
×
×
  • Skapa nytt...