Gå till innehåll

SurfDiver

Medlem
  • Innehållsantal

    69
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av SurfDiver

  1. Såg nu på morgonen att det verkar finnas flera sådan här problem. T.ex. så stod följande artikel på IDG:s hemsida: http://www.idg.se/2.1085/1.185383/svart-sk...skapar-huvudbry Såg även att det fanns någon artikel här på Altomvista också: http://www.alltomxp.se/windows-xp/13-windo...ller-vista.html Är det någon som vet något mer? Själv har jag ett Nvidia-kort och tycker att det oftast är lite svart ganska länge efter välkomstbilden. Vet dock inte vad man ska göra åt detta. Konstigt också att ingen har haft problem med detta tidigare. De sidor med förslag som man kunde få fram via länkarna i IDG:s artikel verkar inte riktigt seriösa. Så jag skulle avråda strakt ifrån att prova dem.
  2. Drivrutinerna för dit Realtek AC97 Audio hittar du på Realteks hemsida: http://www.realtek.com.tw alternativt så följer du direktlänken nedan till de drivrutiner som är för ditt AC97 Audio: http://152.104.125.41/downloads/downloadsV...p;GetDown=false
  3. Okej, det är bra att du vet vad du menar! Men Vista med Aero bygger på samma teknik som MacOS X gör så i så fall måste du ha felaktiga grafikdrivrutiner eller en väldigt långsam skärm. Om det är så att ITunes flimrar så bygger det antagligen på gammal teknik som inte drar nytta av Vistas funktioner. Vad jag vet så behöver man nog använda Windows Presentation Foundation för att få nyare gränssnitt som inte flimrar. Men jag skulle tro att ITunes är en vanlig "Windows Forms"-applikation. Då får man leva med flimmer eftersom det är det gamla sättet att rita fönster på.
  4. Jag förstår vad du menar. När man i Windows XP t.ex. tar ett fönster och förstorar det genom att dra det nere i vänstra hörnet så flimrar det. Anledningen är att man för varje gång fönstret blir större måste rita om innehållet i det. Detta problem finns inte i MacOS X, därför att man här använder 3D-grafik och texturer för att rita fönster. Precis samma teknik använder man i Windows Vista med Aero-glass aktiverat. Därför kan man inte få några sådant här flimmer som du beskriver att du sett i Start-menyn om man har Vista med Aero-glass aktiverat. Om man inte har Aero-glass aktiverat så ritar man ut gränssnittet i Windows på gammalt traditionellt sätt. Att sedan problemet fortfarande finns kvar i ITunes är helt och hållet Apple som inte har anammat den nya tekniken, utan bygger sitt ITunes-gränssnitt på gammal teknik. Själva syftet med Aero-glass är att få Windows GUI att bli flimmerfritt och dessutom lägga alla "grafikkrävande" uppgifter på grafikkortet, som idag är många gånger snabbare än en CPU. Dessutom så frigör man CPU-kraft genom att låta grafikkortet rita alla fönster och alla grafik i Windows.
  5. Det är tillåtet att ha avvikande uppfattningar i ämnet, men att påstå att det är HELT FEL!!! att placera växlingsfilen i RAM-minnet i stället för på hårddisk är lite väl förmätet. Om du har en aning om vad växlingsfilen är till för så inser även du att bristen på tillgängligt RAM-minne är den huvudsakliga anledningen till att växlingsfilen(Pagefile/Swapfile) över huvud taget existera i alla operativsystem. Har man ingen brist på RAM-minne så kvarstår endast Windows önskan att få placera register- dumpar i denna vid systemcracher och vissa programs inbygda krav på existensen av en sådan. Det är för dessa programs skull som Windows skapar växlingsfilen i minnet om hårddiskfilen saknas. När det sedan gäller prestanda så bör du själv prova detta innan du så tveklöst påstår något. En diskbaserad växlingsfil ger sämre prestanda än en minnesbaserad enligt fysikens regler. Används inte växlingsfilen så är enda skillnaden mängden diskutrymme eller minnesutrymme som Windows lagt beslag på. Om man sedan läser artiklar "Såsom Fan läser Bibeln..." så kan man tyda in vad man vill. Visst får man ha olika typer av uppfattningar! Men nu är det så att Microsofts riktlinjer är som de är och det virtuellt minne därför alltid bör finnas! T.ex. tar denna artikel upp denna fråga: http://windowsitpro.com/article/articleid/...e-pagefile.html Här berättar man bland annat om att program "puttas" ut i det virtuella minnet då de inte används (men är igång) och man kör igång en annan minnesslukande applikation. I artikeln tar man upp att Photoshop till och med varnar då det virtuella minnet är avstängt. Genom att stänga av det virtuella minnet så begränsar du din dators förmåga att ha olika program igång samtidigt. Har du mycket RAM-minne så kommer naturligtvis inte Windows att göra skrivningar till ditt virtuella minne, om detta inte verkligen behövs. Sedan ska du ju heller inte tro att om du har 4GB i RAM så används alla 4GB för att köra olika program, ICKE! En viss mängd är låsta att endast användas av operativsystemet. Vad det gäller att göra registerdumpar vid systemkrascher i det virtuella minnet så finns det vissa krav. De kan du läsa om här: http://support.microsoft.com/kb/314482 Bland annat så måste växlingsfilen (virtuella minnet) ligga på startpartitionen. Vill man dock ha prestanda så lägger man gärna inte page-filen på startpartitionen utan utspridd över andra diskar. Varför jag skulle begränsa min dator genom att slå av det virtuella minnet vet jag inte? Knappast för att känna vinddraget av när Windows blir snabbar i alla fall!
  6. Det jag har markerat ovan med fet stil är HELT FEL!!! Man ska ALLTID ha en Page-fil i Windows, oavsett om man har 512MB eller 8GB i RAM. Den stora skillnaden kommer bara att vara hur mycket Windows använder detta Virtuella minne. Detta understryker bland annat boken "Microsoft Windows Vista utan och innan" av Craig Stinson, Ed Bott och Carl Siechert. Det finns också en bra KB-artikel från Microsoft som berättar om hur man ska konfigurera och ställa in det virtuella minnet (Page-filen) för bästa prestanda. Här är länken till den artikeln: http://support.microsoft.com/kb/314482 Artikeln är skriven för Windows XP, men detta gäller även för Windows Vista. Så jag rekommenderar verkligen ingen att stänga av det virtuella minnet då detta utan tvekan kommer att ge mycket sämre prestanda.
  7. Jasså!? Tycker det var dåligt att Du inte kan berätta vad som är fel och sedan hur det egentligen är? Det här är min uppfattning som konsument. Tycker även du ska trycka på länken här nedan och läsa artikeln: http://www.sweclockers.com/nyhet/7504-nvid...har_vista_mest/
  8. Läste igår att Nvidia släppt nya drivrutiner, MEN BARA FÖR GeForce 9 - serien!!! Varför då? ??? Vi som har GeForce 6, 7 och 8 borde väll också få nya drivrutiner? Eller har Nvidia helt inriktat sig på att utveckla drivrutiner för bara GeForce 9 - serien? > Jag tycker Nvidia borde lära av ATi (AMD)! Anledningen är att ATi kommer med en ny WHQL-certifierad Catalyst drivrutin varje månad, för ALLA sina modeller. (Dock inte Radeion 7XXX och 8500 - serien). Har man ett Nvidia-kort får man glädja sig åt att få en ny WHQL-drivrutin varje halvår. Man kan också fråga sig varför inte vi som har ett GeForce 6, 7 eller 8 kan få del av de förbättringar som gjorts i de nya drivrutinerna för GeForce 9? ???
  9. Nu har jag hittat svaret på problemet! Jag installerade dessa två uppdateringar via Windows Update 2007-12-10. Med andra ord, inte så konstigt att de inte går att installera igen Borde ha kollat i Windows Update - historiken noggrannare redan från början! :-
  10. Har du installerat någon extra windows-funktionalitet i "Lägg till ta bort program"?
  11. Jag har kört en del andra hotfixar. Men den här har jag inte kört, dessutom så står det inte om man läser i KB-artikeln att uppdateringen är en ersättare eller ersätts av någon annan uppdatering. Exakt felmeddelande är: "The update does not apply to your system" Detta är skumt tycker jag.... :- Jag kör inte SP1, jag har bestämt mig för att vänta till den skarpa versionen kommer.
  12. Jag har problem att installera följande Hotfixar i Windows Vista: Update for Windows Vista (KB945435) http://www.microsoft.com/downloads/details...;DisplayLang=en Update for Windows Vista (KB945145) http://www.microsoft.com/downloads/details...;DisplayLang=en Jag har Windows Vista Business 32-bit. Jag får hela tiden upp en dialogruta där det står att den här uppdateringen inte är till för min Windows-version. Men läser man i KB-artiklarna för de båda hotfixarna så står det att de även gäller Vista Business. Är det någon som vet något om varför dessa hotfixar inte fungerar att installera trots att jag har rätt version av Vista ??? Ämnet flyttat av stenis
  13. Nu har jag plockat bort ett av mina båda GeForce 7900GT som jag kört i SLi. Det går helt enkelt inte att ha båda grafikkorten i datorn när man kör Windows Vista. Allt blir bara segt som sirap och det går helt enkelt mycket snabbare att bara använda sig av ett grafikkort. En del 3D-program som inte har någon SLi-profil visar felaktiga bilder (bilder med fel färger eller bilder som inte går att urskilja vad det är för något på dem). Vad det beror på att SLi inte fungerar i Windows har jag ingen aning om. Eller jo, det beror förmodligen på riktigt dåligt skrivna drivrutiner. Nvidia måste verkligen skärpa sig NU. Det har nu gått över ett år sedan Vista lanserades för företag och de har fortfarande inte fått till en bra drivrutin till Vista. Jag kan bara säga en sak; Tack och adjö Nvidia, nästa gång kommer jag köpa mig ett ATi-kort! Var tvungen att skriva ihop det här inlägget då jag läste vad som var på gång från Nvidia: http://www.hothardware.com/News/Asus_NV_78...Peek__3Way_SLI/ Ett moderkort med SLi för 3 grafikkort. Om Vista var segt med två grafikkort i SLi, hur sjuttan blir det då med 3? ??? (Vågar inte tänka på saken!)
  14. Intressant Stenis! Vad är det för krav på drivrutinssignering? ??? Du får gärna utveckla det lite.
  15. Är det sant att det bara går att installera drivrutiner som är WHQL-certifierade på Windows Vista x64? ???
  16. Jag har heller inte haft något problem med Creatives drivrutiner till Sound Blaster X-Fi. Det jag menade i mitt tidigare inlägg var att det är dåligt att inte Creative lyckats gjort någon drivrutin som Microsoft har WHQL-certifierat, nu nästan ett år efter det att Windows Vista lanserats!
  17. Creative är inte så engagerade i det här med nya drivrutiner till sin ljudkort verkar det som. Just nu om man tittar på Creatives hemsida så finns det drivrutiner till X-Fi-korten som är daterade 9 oktober. Version 2.15.0002. Egentligen släpptes dessa drivrutiner i slutet av Maj i år och inte i oktober även om det står så. I början av oktober släppte nämligen Creative nya drivrutiner som hade versionsnummer 2.15.0003. Tyvärr så var det många användare som hade problem med dessa drivrutiner och man pga. detta bestämde sig för att byta tillbaka till tidigare version (2.15.0002). För mer info se forumtråd: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?topic=7781.0 Inget har hänt sedan 2.15.0003 drogs tillbaka av Creative. Värt att tilläga är att varken 2.15.0002 eller 2.15.0003 har/hade WHQL stämpel. Med andra ord så är det nu snart ett år sedan Vista lanserades och Creative har ännu inte fått till ett par WHQL-certifierade drivrutiner till sin senaste ljudkortsmodell. Starkt jobbat av Creative, eller hur???!
  18. Till att börja med undrar jag om du menar en formell samling eller en formelsamling?! Är det Java du menar och inte JavaScript så kan jag avslöja att det inte är något nytt nybörjarspråk. Kolla lite på Java:s hemsida http://java.sun.com där finns det mycket bra information för de som vill programmera Java.
  19. Läs mer här om vilka Windowsuppdateringar som kommer ikväll: http://www.idg.se/2.1085/1.119937 Men exakt vad de lagar håller Microsoft hemligt till de är lanserade för att bibehålla säkerheten!
  20. Vore jag dig skulle jag prova med ett nytt nätaggregat. 300W låter lite för klent med tanke på de komponenter din dator innehåller.
  21. På denna sida: http://ati.amd.com/products/radeonx800/index.html finner du lite längre ned, under rubriken: "DirectX® 9.0 Leadership Continues" att ditt ATi Radeon X800XT är ett DirectX9-kort. Dessutom kan det vara bra att veta att det stödjer OpenGL 2.0. Vad det gäller det ditt 945GM-kort så kan du läsa mer här: http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/index.htm att det också är en DirectX9-krets. Bara att njuta och vara glad över att Du i alla fall har DirectX9-stöd!!! ;D DirectX10 är något som bara det nyaste GeForce 8X00-serien har samt ATI HD2900-serien har.
  22. Håller helt och fullt med. Ett av de bästa brännarprogrammen jag använt. Dessutom är det gratis!!! Kör du Windows Vista eller har planer på att uppgradera så fungerar det utmärkt med denna Windowsversion också! Kort sagt, ett utmärkt bra brännarprogram!
  23. Min fråga är om någon som kör Windows XP x64 kan uttala sig om hur de tycker att systemet är? - Svårt att få tag på drivrutiner? - Prestandaskillnad, bättre eller sämre? - Vissa program som inte fungerar? - Oförklarliga fel? Har funderat på att testa detta operativ, men har inte riktigt bestämt mig. Av denna anledning vill jag därför veta lite av den/de som kört Windows XP 64-bit en period!
  24. Jo det verkar väldigt smidigt och enkelt. Har inte heller någon direkt avancerad brännare. En vanlig NEC AD-7173. Jag bränner heller inget speciella saker. Musik-CD ibland och vanliga dataskivor. Det värsta jag vet är dock program som sväller ut och kan 1000 saker extra än det de egentligen är tänkta för. Så tycker jag tyvärr det är med Aheads Nero. Men nu ska jag köra hårt med Infra Recorder!
  25. Visst är det ett trevligt program? Har bara hunnit använda det lite snabbt än så länge. Har du längre erfarenhet av det? I så fall kan du berätta lite om dess brister respektive fördelar? Jämfört med Ahead Nero så verkar ju programmet göra vad det ska och inte tusen saker till!
×
×
  • Skapa nytt...