Gå till innehåll

swedan

Medlem
  • Innehållsantal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av swedan

  1. När du ska installera ny hårdvara ska du stänga av Vista på riktigt. Fördelen med att inte stänga av Vista är att det går snabbare att starta. Nackdelarna är bl a att den fortfarande drar ström (i standby-läge, inte när den går i ide/hibernerar). Microsoft vill nog att du ska gilla deras nya sömnfunktion som går ut på att datorn först sätts i standby och sedan hibernerar. Skit i Microsoft, lev lite Rock'n'Roll. Stäng du av din dator.
  2. Jag kan bara svara på hur det gäller för Technet Plus Direct, vilket är abonnemanget jag har. 3400 kr + moms för ett år kostar det, men då får man i gengäld tillgång till i princip all mjukvara från Microsoft. För Vista gäller 10 aktiveringar per version (Ultimate, Enterprise, Home Premium etc). Mig veterligen kan man be att få fler aktiveringar när 10 är uppnådda. Dessutom får du Office i olika versioner också. Men detta abonnemang gäller bara för test och inte i produktionsmiljöer. Men å andra sidan - din hemdator är väl bara en testmiljö . Enligt svar på direkt fråga från Microsoft fungerar också licenserna EFTER att abonnemangstiden har gått ut. Så som jag ser det är det här steget över piratkopiering; dvs lagligt om du inte använder licenserna i produktion, men ett mycket billigt sätt att få tag på lagliga versioner av Vista, Office och all annan mjukvara du vill ha från Microsoft (inkl. serverversioner).
  3. Hade det här felet på samtliga mina tre Vista Ultimate-datorer hemma. Fick till slut ta en bärbar som kör XP och ta bort filer från en nätverskdisk. Filerna var markerade +R (Read Only) och det gick inte att få bort hur jag än försökte. Jag högerklickade och tog bort Read Only i egenskaper utan resultat. Jag gick även via cmd och körde attrib-kommandot på alla filer, men det gick inte heller. XP klagade dock inte. Någon annan som har stött på detta och löst det?
  4. Det KAN var det här nya sömnläget som börjar med standby för att efter ett tag gå ner i ide (hibernation). Kolla strömspararinställningarna under avancerade inställningar så kan du nog hitta något.
×
×
  • Skapa nytt...