Gå till innehåll

bece

Medlem
  • Innehållsantal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

bece's Achievements

(1/8)

  1. Jag har en HTPC som står på 24/7. Frågan är nu om jag kan använda samma dator till HTPC och hemma-server. Är det möjligtvis så bra så att om jag köper Win 7 Ultimate så är Windows Home server inbyggt i det?!?
  2. Ja, så blir det nog. Då har man nåt år till på sej att tjata på att Comhem ska sluta med sin Pairing så man kan lägga om till HD-paketet och köra det genom HTPC'n.
  3. Kommer dom använda stödet att spela upp HD som ett argument till att köpa Win7, eller kan man hoppas på att det kommer med SP2 till Vista månne?
  4. Vad jag har förstått så stödjer inte Vista MediaCenter uppspelning av HD-material. Eftersom jag börjar bli sugen på att uppgradera min HTPC med en BluRay-spelare så undrar jag när en uppdatering för detta kommer.... och om den överhuvudtaget kommer?! Jag tycker det är lite konstigt att Windows Vista MediaCenter inte redan stödjer detta då så gott som alla TV-apparater som säljs nuförtiden kan visa högupplöst media, samtidigt som TV-sändning i HD verkar ha blivigt ganska vanligt i USA.
  5. Jag tog bort vilolägesfilerna med diskrensningsverktyget, efter det hade jag 7GB ledigt utrymme. Nu gick det att köra en systemåterställning, och när den var klar så hade jag 20GB ledigt utrymme på disken. TreeSize låg inte kvar, så jag har inte hunnit kolla vad det är som skiljer. Tack för all hjälp!
  6. Bra program. Nu har jag tagit några screenies, säg till om dom är för stora så editerar jag till istället. Jag vet inte riktigt vad som är normalt och vad som inte är normalt. En pagefile på 8GB känns lite stort?! Om jag visste hur man gör för att rensa i WinSxS-mappen så kunde ju det vara en bra start... är det möjligt, finns det nån guide för det? Hittar jag ingen annan lösning så slår jag nog av Systemåterställning för att spara utrymme. Tack för tipsen än så länge, säg till om jag kan ta skärmdump över nåt annat i "TreeSize". :>
  7. Tack för tipset! :> Jag har nu kollat, och återställningspunkterna tar upp drygt 7GB. Som jag skrev tidigare så är WinSxS-mappen 10GB stor. Som det är nu så har jag 3,67GB av 48,8GB ledigt...... jag har installerade program (som jag vet om) som tar upp mindre än 2GB. Återställningspunkter, WinSxS-mappen och installerade program tar alltså upp knappt 20GB. Det går inte ihop. Vad mer kan jag göra i jakten på vad som upptar mitt utrymme på C:?
  8. Jag trodde jag hade tagit bort alla systemåterställningspunkter, utom den senaste, genom "Diskrensning -> Alla användare -> Fler alternativ -> Systemåterställning och skuggkopior -> Rensa". Men när jag sedan går in i Systemåterställing så har jag ändå 12 olika systemåterställningspunkter att välja på.
  9. Nej, den hade jag inte läst, tack. =) Jag körde verktyget VSP1CLN.EXE och har nu 3,75GB av 48,8GB ledigt. :'( Jag kollade även storleken på WinSxS-mappen, och den var på 10GB stor, men förstod inte riktigt hur jag ska gå till väga för att rensa i den. I slutet på artikeln du länkade till så stod det Jag antar att det bara gäller XP, för jag kan nämligen inte hitta några sådana filer.
  10. På min HTPC, som jag har Vista64 Home Premium (OEM) installerat på, så har det hänt nånting. Kollar jag i Utforskaren så har jag bara 2,23 av 48,8GB ledigt på C:. [li]1: Installerade WebGuide4 för att kunna styra inspelningar från en annan dator. http://www.asciiexpress.com/webguide/[/li] [li]2: WebGuide hängde sej hela tiden när jag skulle konfigurera det så jag avinstallerade det[/li] [li]3: När jag dagen efter startade MediaCenter såg jag att det program som jag hade schmalagt för inspelning dagen innan var markerat som om det höll på och spelades in, och det program som skulle spelas in just då fanns inte med under "inspealde program".[/li] [li]4: Försökte köra en Systemåterställning, men när jag kollade till datorn lite senare så fick jag meddelandet att Systemåterställning inte hade gjorts pga. för lite hårddiskutrymme.[/li] [li]5: Kollade Utforskaren och upptäckte då att jag inte hade mycket mer än 2GB (av 48GB) ledigt. Förutom Vista så är bara några små program installerade typ Haalii , FFDShow, PowerDVD, AVG Antivirus, AC3filter...[/li] [li]6: Defragmenterade C:. [/li][li]7: Hittade under "Program och funktioner" något som heter Cassini och som tydligen installerades ihop med WebGuide, så jag avinstallerade det också.[/li] [li]8: Körde diskrensningsverktyget och tog bort det jag vågade ta bort.... körde det igen och tog bort gamla systemåterställningar.[/li] [li]9: Körde "chkdsk C: /f"[/li] Ett antal omstarter har tillkommit också, men C: är fortfarande full. Vad göra? Tacksam för hjälp!
  11. Tack till er som svarat! Problemet är nu löst, och kunde härledas till bristfälling inläsning av installationsguiden..... my bad. Att FireDTV-MCE-Plugin inte kunde upptäckas av "FireDTV support tool" berodde på att dom inte har uppdaterat programmet så att det känner igen den plugin-version jag använder..... det var iaf inte mitt fel. Installationsguiden säger att, efter allt är installerat, så ska man göra en sökning i mediacenter och då kommer inga (eller kanske ett fåtal) kanaler att visas som funna efter sökning. Det var här jag trodde det var kört, men nu skulle man gå dit man redigerar kanallistan och bocka för alla kanaler man har i sitt abbonemang. Problemet löst. Slänger även här ut ett tack till LiMiT på tystpc.se för enastående support. ;D
  12. Den tråden handlade om piratkort. Jar kan alltså få in kanalerna jag abbonerar på med hjälp av TV-kortets medföljande mjukvara FireDTV. Däremot så får jag inte den plugin, som behövs för att se på TV genom Vista's Media Center, att installeras korrekt.... eller åtminstånde så rapporterar TV-kortets mjukvara att det är så. Denna plugin-fil som jag försöker installera heter FireDTV-MCE-Plugin.msi När jag installerat den så ser allt okej ut i "Program och funktioner", men när jag använder "FireDTV support tool" så ser ett utdrag ur rapporten ut så här. ...men borde se ut ungefär såhär. Jag har inriktat mej på att det är någon inställning i Vista som är fel, eller att jag missat någon inställning i mjukvaran som används, men jag har kört fast. =(
  13. Jag har läst ganska mycket på tystpc.se , men inte hittat lösning till mitt problem. Jag har även hängt på i en tråd som verkade handla om samma problem som jag har.... jag hoppade in på sida 2.
  14. Jag har snickrat ihop en HTPC, som jag installerat Vista Home Premium 64 på, och som jag har ett digitalt TV-kort i (FloppyDTV C/CI) för att ta in mitt ComHem-utbud. Problemet jag har är att jag måste installera en plugin (FireDTV-MCE-Plugin.msi) till FireDTV, och detta för att min mottagare ska emuleras som en terrestriell mottagare så att den kan användas ihop med Windows Media Center. När jag installerat plugin'en så hittar jag den under "Program och funktioner" i kontrollpanelen, men när jag använder ett verktyg som heter "FireDTV support tool" så säger den bl.a... Jag har alla dom senaste drivrutinerna (dom för TV-kortet är iofs beta-drivare) samt att jag har en färsk installation av Vista med SP1 RC1. Jag har avaktiverat UAC och kontrollen av digitalt signerade drivrutiner, samt gjort mej till ägare av C:.... är det något mer jag kan göra för att ha så mycket rättigheter som möjligt när jag installerar msi-filen? När jag högerklickar på filen kan jag bara välja "installera", "reparera" och "avinstallera". Jag kan tydligen inte välja "Kör som Administratör" när det är en msi-fil. Har ni några tips? Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken Ämnet flyttat av stenis
×
×
  • Skapa nytt...