Gå till innehåll

Newsvideo

Medlem
  • Innehållsantal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Newsvideo

  1. Tyvärr hjälpte det inte att uppdatera Chipset Driver.
  2. Okey, tack! Skall genast prova detta. Måste ha den BIOS-version jag har nu. Har ett program som kräver det.
  3. Jo så långt är jag med, installera är inga problem men om jag vill gå tillbaka till tidigare drivrutin, hur gör jag då och var? Det är om jag vill backa som är frågan/problemet.
  4. Tack för länkarna. Innan jag gör något: Var kan jag hitta drivrutinsinformationen till Chipset, i "Enhetshanteraren" eller? Eller ska jag bara skapa en systemåterställningspunkt innan installationen? Vill/måste ju kunna backa tillbaka om det inte blir bra.
  5. Fungerar inte med det verktyget, den avbryter installationen. Med hjälp av "Piriform Speccy" får jag fram följande: Tillverkare: Hewlett-Packard Modell: 08B4h (XU1 PROCESSOR) Chipset Leverantör: Intel Chipset Modell: E7525 Chipset Version: 0C Soutbridge Leverantör: Intel Southbridge Modell: 82801EB (ICH5) Southbridge Revision: 02 Systemtemperatur 61 °C Har hittat drivrutiner hos HP. Var kan jag hitta drivrutinsinformationen till Chipset, i "Enhetshanteraren" eller? Eller bara skapa en systemåterställningspunkt innan installationen? Vill kunna backa tillbaka om det inte blir bra.
  6. Jag har inte uppdaterat någon drivrutin på "original" SCSI-disken (vad jag vet i varje fall) Däremot har jag testat med andra diskar och OS som jag skrev i inlägg #32. Jag har samma "Hardware Interrupts" på alla installationer. Sedan inlägg #32 har jag även kört med kört med xperf och Performance Analyzer och om jag förstår det hela rätt så är det något med "ntoskrnl.exe" som suger en massa CPU-kraft.
  7. Lite osäker på vad IRQ är för något, men om det krockar, borde det inte synas i "Enhetshanteraren"? Alla enheter fungerar ju enligt den. Skall se om jag hittar BIOS 2.08 någonstans, finns inte på HPs xw8200-sida i varje fall. Chipset drivrutiner tror jag att jag har annars bör de finnas hos HP.
  8. Har inte rört BIOS. Är samma version som det alltid varit. (mitt redigeringsprogram vill ha ver. 2.08 därför har jag inte ändrat)
  9. Har gjort ytterligare felsökning och har kommit fram till att det förmodligen är moderkortet som "fått en smäll". Känns lönlöst att lägga mer arbete på detta. Tack alla för hjälp och tips på vägen!
  10. Nu har jag kört fast. HP xw8200 Workstation. "Hardware Interrupts" på 35 - 45% (kollat med Process Explorer). Provat att: 1. Koppla bort alla diskar utom C:-disken (SCSI med Win XP) 2. Bytt till annan C:-disk (SCSI med Win7) 3. Bytt till annan C:-disk (IDE med nyinstallerat Win XP Sp2) 4. Kört Disable/Enable på allt som går att göra det på i "Enhetshanteraren". 5. Kollat Enhetsstatus på allt i "Enhetshanteraren", alla säger "Den här enheten fungerar korrekt" 6. Bytt grafikkort (testat med ett GeForce 9600GT) 7. Testat de 4 minnesmodulerna en och en. 8. Hämtat nya drivrutiner hos HP (samma versioner som redan var installerade) 9. Kollat så att IDE-kontrollern kör i DMA-mode 10. Kollat att "BIOS-batteriet" är OK. 11. Har kört ett test med "Intel Processor Diagnostic Tool" och den hittar inga fel. 12. Har även kört test med "HP Insight Diagnostics", hittar inga fel. 13. Provat att köra i felsäkert läge, ingen större skillnad 14. Provat med en ren Win7 32bit installation på SATA-disk. 15. Flyttat/raderat växlingsfil mellan olika hdd Det ända som inte är utbytt eller gjort Disable/Enable på är mobo och nätagg. Dessutom har ett nytt fenomen dykt upp. Vid uppstart av datorn dyker det upp en dialogruta som säger: "Registret har nått den största storlek som tillåts på datorn.Ytterligare lagringsbegärande kommer att ignoreras" Har kört Ccleaner och det hjälpte på första omstarten efter städning. Har städat registret med annat program och nu dyker dialogrutan upp ibland. ------------------------------------------------------ Operativsystem: Microsoft Windows XP Professional Sp3 Processor 1: Intel® Xeon CPU 3.60GHz Processor 2: Intel® Xeon CPU 3.60GHz Processorkylare: original ? Moderkort: Hewlett-Packard 08B4h Minne: 2 st 1024 MB PC2-3200 DDR2-SDRAM Elpida EBE10RD4AGFA-4A-E ECC Minne: 2 st 1024 MB PC2-3200 DDR2-SDRAM Kingston ECC Grafikkort: NVIDIA Quadro FX 3450/4000 SDI Hårddisk 1: SEAGATE ST373207LW (SCSI) Hårddisk 2: WDC WD5000AAKS-00V0A0 (SATA) Hårddisk 3-4 RAID: WDC WD5000AAKS-00V0A0 (SATA) DVD-/CD-ROM: HL-DT-DVDRRW-4166B (IDE, Ultra DMA Mode 3) DVD: Optiarc DVD RW AD-5280S SCSI CdRom Device (SATA) -------------------------------------------------------- Vad har experterna för tips på fortsatt felsökning?
  11. Jo videoredigering kräver ju "sin maskin" helt klart. Jag har kört ett antal olika test nu, bl.a. "Intel Processor Diagnostic Tool" och "HP Insight Diagnostics" och inga fel hittas enligt dessa. gpu = grafikkort väl? provat med annat också, gjorde ingen skillnad. Sitter 4 st 1GB-minnen i datorn, har provat dem en och en utan att det gjort någon skillnad. Det ända som inte är bytt eller urkopplat nu är moderkort och nätagg, allt annat har jag testat. Men jag skall byta till win7-disken och köra dem testen du föreslår också.
  12. Har just kört ett test med "Intel Processor Diagnostic Tool" och den hittar inga fel. Faktum kvarstår, "Processor Usage" ca 40% enligt "Intel Processor Diagnostic Tool" just nu. Vid koll med "Aktivitetshanteraren" så fungerar allt som det skall vilket väl talar för att det inte är fel på drivrutinerna. Tips och idéer tas tacksamt emot.
  13. Har nu även kört 2 test med "HP Insight Diagnostics" som inte hittar några fel. Mycket märkligt det här.
  14. "HP Insight Diagnostics" hittar inga fel.
  15. Skall testa att installera om. HP Insight Diagnostics" skall bara bli färdig först, tar lite tid. Kör andra testet nu, det första hittade inga fel Belastningen är jämnt fördelad på båda sidorna. Har inte så mycket att välja på när det gäller fabrikat, redigeringsprogrammet vill ha en HP
  16. PCI-E grafik och ljud via externt firewire-ljudkort. Interna ljudkortet avstängt.
  17. NVIDIA Quadro FX 3450/4000/SDI Det här problemet har kommit ganska nyligen. Upptäckte det genom att datorn inte orkade med att spela upp en timeline i redigeringen som den gjort tidigare. Har inte gjort några förändringar i datorn på senare tid vad jag kommer ihåg.
  18. Det var inte snällt att kalla den ett "HP-vrak". Jag har full koll på vad det sitter för hårddiskar i datorn. Det sitter en SCSI-disk som C: En SATA-disk för lagring 2 SATA-diskar i RAID En st IDE DVD-läsare och en SATA DVD-brännare Jag har nu provat med att koppla ur alla hårddiskar och DVD-läsare. Inaktiverat nätverkskort och ljudkort. Bytt ut XP C: disken mot en annan med Win7. Ingen av dessa åtgärder gjorde någon skillnad på CPU-värdet. Kan inte byta/uppdatera drivrutiner hur som helst. Mitt videoredigeringsprogram ställer hårda krav på vad det skall vara för drivrutiner. Därför är även automatisk uppdatering avstängd. Tack för länkarna! Skall nu testa HP Insight Diagnostics
  19. Har ett par USB-diskar som jag kopplar in i bland. Jag lagrar videofiler på dem och kopierar över material till en intern hdd när jag skall redigera. Kopplar in både stillbildskamera och videokamera ibland (för att tömma dem på bildmtrl) Men jag har aldrig fått detta problem förut. Kopplade in USB-diskarna och lät dem vara inkopplade 10 min, ingen skillnad på CPU-användning
  20. Där var mycket info och jag begriper inte mycket. Det ända som ger värde på CPU är dessa två: System Idle Process CPU ca 60% (pendlar en del upp och ner) System/interrupts CPU ca 40 % (pendlar en del upp och ner) Private Bytes= 0 K Working Set = 0 K PID=n/a Description= Hardware Interrupts and DPCs
  21. Tack för alla svar! Trodde jag skulle få mail när någon svarat här men har inte fått ngt, därav min dåliga respons. Till "tekla": Nix, jag spelar inte spel på den datorn. Till "fredde": Inte gjort några ändringar på länge. Har letat efter ohyra men inte hittat ngt. Tack för länken, så noga har jag dock inte gått igenom datorn ännu. Till "si3rra": Kom på det sedan. Till "Venoms": Känns lite osannolikt att det skulle ske indexering hela tiden och flera timmar i sträck. Så mycket nytt blir det inte på en arbetsdag. Tycker det är märkligt att datorn "jobbar" så mycket fast den inte gör något arbete. CPU-användning pendlar mellan 36% - 55%. Systemets vänteprocess visar 97-99 på CPU är värden som visas när datorn är nystartad, innan jag startat ngt program eller gjort mer än att öppna Aktivitetshanteraren. Jag använder datorn till videoredigering och den här "tjuven" gör att datorn har svårt att sköta sitt jobb som redigerare eftersom redigeringsprogrammet vill ha så mycket "kräm" som möjligt till själv.
  22. Har gammal gammal HP xw8200 med Win XP Sp3. Nu har den helt plötsligt börjat "jobba" med något även när jag inte gör något. Koll med "Aktivitetshanteraren" visar: CPU-användning pendlar mellan 36% - 55%. Systemets vänteprocess visar 97-99 på CPU. Var börjar man felsöka?
×
×
  • Skapa nytt...