Gå till innehåll

straati

Medlem
  • Innehållsantal

    47
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av straati

  1. Okej, då vet jag. Ska testa det! Kom och tänka på en sak, såg på "mellanproppen" jag köpte på Onoff att det var 4st kopparledningar i modulkabelskontakten, men bara 2st i ADSL-splittern jag fick med modemet. När jag kopplade in den nya modulkabeln i den nya mellanproppen fick jag en bandbredd på 9mbit, som jag skrev ovan. Men om jag kopplar in gamla modulkabeln i ADSL-splittern så får jag samma låga 3mbit. Har det någon påverkan? http://img371.imageshack.us/img371/3064/sp...sladsl22pd0.jpg Dessa kopparledningar talar jag om, kan de avgöra hur pass bra bandbredd man får? Hur ser era ADSL-splitters ut?
  2. Okej, idag var jag uppe på Onoff och köpte 5.0m modulkabel (fanns ingen kortare) och en "mellanpropp" som produkten hette. Jag kopplar in den nya modulkabeln i mellanproppen (aka splitter), startar om routern och får DownStream Connection Speed 9440 kbps. Det är fortfarande inte bra, men bättre. BNK-snubben mätte fram 18mbit med sitt instrument i mitt telefonjack, och jag får drygt 9mbit just nu. Har längden på modulkabeln någon roll? Den är trots allt 5m. Sen vet jag inte om det är bra/dålig kvalitet på mellanproppen eller modulkabeln. Nu gjorde jag så, bara för att vara säker, att jag startade om modemet en gång till, för att se om jag kanske får full banbredd eller om något annat händer. Till min förvåning fick jag lägre banbredd, 5400kbs, sen startade jag om igen, och nu har jag 2331kbps. Något är riktigt riktigt muppigt, någon som har en aning om vad som händer?
  3. Jo självklart, jag tar också hänsyn till avståndet mellan stationen. Men normalt så bör man ju ligga på åtminstånde 10Mbit med 24Mbits uppkoppling. Å andra sidan så mätte den där snubben som kollade ledningarna fram 18mbit i mitt telefonjack. Om då min ADSL-splitter är trasig, eller min modulkabel mellan splittern och modemet är det jag ska ta reda på imorgon.
  4. Det ska jag göra imorgon snarast. Jag är så himla trött på detta. Är väldigt tacksam för alla tips jag får av er!
  5. Rounter= router? Någonstans mellan telefonjacket och datorn försvinner nästan all min banbredd. Om man bortser från mitt routermodem, vad kan det då vara? Trasig modulkabel mellan telefonjacksfiltret och modemrouter?
  6. Problemet är att jag inte kan koppla in datorn direkt från telejacket, måste ha modemroutern emellan så jag kan ha min anslutning via nätverkskabeln. Skulle gärna vilja koppla in datorn direkt från telejacket och testa, men jag kan inte. Vad är Rounter? e-son: Jag har uppgraderat modemroutern till senaste firmwaren, samt skickat ett mejl till Bahnhof om problemet. Det är så typiskt mig att alltid råka ut för problem.
  7. En lustig detalj jag glömde ta upp i föregående inlägg är att när jag ringde Utsikt och sa att jag hade problem med min uppkoppling, så startade de om uppkopplingen därifrån, och nästa gång jag gick in i routermodemet och kollade, så hade jag 2995kbps. Och idag, efter att killen från BNK var här och mätte har jag 3395+-kbps ner... Så sjukt. det är inget du/ni kan hjälpa mig med då (konfa routermodemet)?
  8. Okej, nu har Utsikt varit här och mätt i telefonjacket. De fick ut en för låg signal, och anmälde det till BNK, de som tydligen "håller" i ledningarna i stan. Så en snubbe därifrån var ända från tele/bredbandsstationen och mätte, och fick fram 18mbit fram till telejacket i lägenheten, vilket är förvirrande. Men grejen var att när Utsikt var här och mätte, mätte dom med ett instrument som de stoppade i telefonjacket. När BNK kom idag tog de bort telefonkontakten och skruvade bort ytterhöljet och mätte inuti, vilket var då han mätte fram 18mbit. Jag blir inte klok på detta!
  9. Okej. Ringde till Utsikt nyss, och förklarade mitt problem. Han skulle kolla upp vad det ska kunna vara för fel, sen skulle han återkomma till mig. Kikade upp det du skrev, och ja, jag sitter på 1:a telejacket.
  10. Men när jag pratade med dom förut så såg allt ut som det skulle, de levererade 24mbit sa snubben jag snackade med, och rekommenderade mig att kolla upp router-inställningarna istället. Såhär ser det ut för mig btw. http://img136.imageshack.us/img136/4053/namnlsgt7.jpg
  11. Men vilka är det jag ska kontakta i det här fallet? Bahnhof är ju de jag betalar internet till, men Utsikt som håller i stadsnätet (som jag är ansulten till) är väl de som Levererar internet? Är det dom jag ska ringa upp och höra vad f*n det är som pågår?
  12. Jag betalar för 24mbit, och har även kontaktat Bahnhof idag som har sagt att de skickar 24mbit till mig. Jag gjorde mätningen som du länkade, och det blev: Skicka: 0.34 mbit / sek Ta emot: 0.42mbit / sek Riktigt pissigt...
  13. Ofcourse, my bad! Jag har en Netgear DG834G ADSL2+ Modemrouter. (:
  14. Hejsan! Har nyligen blivit kund hos Bahnhof, och fått internet inkopplat i lägenheten. Problemet är att när jag kollar i routerns inställningar (192.168.0.1) så visar den att Download Connection Speed ligger på 512kbps. Jag har självklart suttit i kö med supporten hos Bahnhof, men de sa att jag hade konfigurerat min router fel, eller gjort något annat konstigt. Jag är inte så hajj på just detta, och skulle gärna vilja veta vad jag har gjort fel, om detta är ett känt problem. Tack på förhand!
  15. Jag ber om ursäkt. Jag måste ha läst fel först, trodde du skrev att jag skulle INstallera drivrutinerna i enhetshanteraren. Nåväl, jag har testat som ni har skrivit, och det funkade. Tack för hjälpen! Dock misstänker jag att det kanske är något fel på min CD/DVD-läsare. Stoppar i min nya Fallout: Collection-skiva, och den bara tuggar och tuggar. Inget spelas upp automatiskt, och kollar man i Den här datorn, på ikonen som motsvarar min CD/DVD-läsare, så ser den precis likadan ut som om jag inte har någon skiva i. Läsaren hittar inte skivan. :-
  16. Skulle problemet lösas om jag köpte en ny DVD-läsare?
  17. Hur ska jag göra för att få drivrutiner då? Eftersom CD-läsaren inte fungerar kan jag inte använda mig av några skivor. Dum fråga kanske men. :-
  18. Min CD/DVD-enhet vill inte aktiveras. Det har varit så ett bra tag, men känner nu att jag måste ta tag i det. Sitter inte så mycket vid datorn, men nu när jag har beställt Fallout: Collection så vill jag fanimej kunna installera den. I Enhetshanteraren är den förkryssad, dvs inte aktiverad. När jag öppnar egenskaper och väljer Aktivera Enhet, så står det "Enheten går inte att aktivera". Vad fasn? Det är secondary master, IDE (bred kabel). Går man in i BIOS så hittar den hårdvaran, men som sagt, i Enhetshanteraren går det inte att aktivera den. Testade att byta till secondary slave, men det gick inte heller. Måste ha lyckats "stänga av" enheten på något sätt, men vet inte hur. Kanske någon tjänst som har gjort att den har stängts av? Vad göra? :-[
  19. Hm, nja jag använder inte HDTVn, utan testade bara en snabbis. Men nu verkar det vara löst. Vet inte hur jag gjorde för att åtgärda detta, men nu är det som jag vill. Tack för hjälpen iallafall Waxinator.
  20. Ojdå. Okej. Då antar jag att det börjar bli dags att införskaffa en extern hårddisk snarast. Hur lång livslängd är det på en IDE 3,5"?
  21. Jag har kontrollerat det nu, men tyvärr verkar det som om det inte hjälper.
  22. Hej. Ett litet oväsentligt problem jag har funderat på hur man åtgärdar, är dessa bakgrunder på texten på skrivbordsikonerna. De har nämligen dykt upp hos mig, och de dök upp då jag använde min HDTV som utökat skrivbord, konstigt nog. Innan var det transparent, och det var bara texten som syndes, ingen bakgrund. Förstår ni hur jag menar? Och vet ni hur jag ändrar tillbaka igen? ???
  23. Tack för era svar. Men jag har faktiskt åtgärdat problemet Jag tröttnade och blev arg på det som hände, och att det inte funkade med chkdsk /r, så jag stängde av skiten. Sedan på kvällen tänkte jag att jag fasiken testar en gång till. Gissa om det inte funkade då. Och gissa om jag inte blev förvånad! Verkade inte finnas någon logik i det där, jag menar, inte ska det väl hjälpa om datorn står avstängd någon timma innan man testar igen?
×
×
  • Skapa nytt...