Up2

Medlem
 • Innehållsantal

  132
 • Gick med

 • Besökte senast

2 följare

Om Up2

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Inte valt
 • Från
  Sverige
 • Intressen
  Det är en annan fråga.
 1. Okej, nu laddar jag ner den och får se vad som händer.
 2. Jag har en Motorola Droid Razr med Android v2.3.6 och vet om att jag sedan en tid tillbaka kan uppgradera till v4.0. Jag har jämfört gamla och nya versioner av operativsystemet på olika telefoner och spenderat mycket tid med Galaxy S3. Jag gillar visserligen att testa nya appar för att verka produktiv och surfar lite smått på mobilen. Men frågan är hur mycket jag tjänar på att uppgradera, då den versionen jag använder nu fungerar utmärkt. Jag vill liksom inte bli missnöjd och inse att det bara handlar om småsaker. Liksom bläddra i menyer och tänka "Wow, vilken fin minutvisare klockan på hems
 3. Up2

  Hårddisk-nostalgi

  Vet du någon lösning då?
 4. Up2

  Retrodator

  Hej! Jag har diverse datorprylar såsom en fungerande bärbar Compaq 386a med Windows 3.1 och färskärm, några PCI-grafikkort och ISA-nätverkskort. Ett av ISA-korten är fortfarande i dess originalförpackning med installationsdisketter och manual. Enligt förpackningen är den tillverkad av D-Link år 1994. Är dessa grejer något som man kan få en slant för eller ska de till tippen? Om de går att sälja så tänkte jag göra ett paketpris istället för att sälja de var för sig. Bilder kan skickas om så önskas. Tack på förhand!
 5. Up2

  Hårddisk-nostalgi

  Jag har en hårddisk, närmare bestämt en Conner CP2124 (nu snackar vi gammalt, Googla för detaljer). Den satt i en bärbar Windows 3.1-dator med svart/vit skärm fram tills datorns död cirka 2005-2006. Minns dock inte modellen på datorn, men det bör inte ha någon betydelse. Hur som helst så införskaffade jag en USB-hubb (eller vad man nu ska kalla den). Den har olika sorters kontakter för interna hårddiskar. 1.8"/2.5" IDE, 3.5"/5.25" IDE, 2.5"/3.5"/5.25" SATA. Vanligtvis hittar Windows och OS X hårddiskar utan problem, men inte denna. Den snurrar igång men dyker inte upp i Utforskaren/Finder. Ja
 6. Då är det väl moderkortet som är paj. Ett nytt får det bli. Jag antar att någon moderator kan stänga den här tråden nu. Tack för all hjälp förresten.
 7. Det gamla kortet var ett ATX-kort. Grejerna som sitter i skruvhålen går att flytta på så att det nya kortet sitter stadigt med alla skruvar. Inget verkar sitta olämpligt. Windows verkar inte klaga på om SoundBlaster-kortet finns instoppat eller ej. Jag kan inte se några felmeddelanden i Loggboken, förutom att jag har loggat in och ut, etc.
 8. Två plötsliga, snabba pip från moderkortet och sen startar den om. Ingen fläkt snurrar för fort eller blir extra varm (har känt på minnena och hårddisken när den har varit avstängd). Moderkortet gör heller inga varningspip när den startar, den verkar ok enligt sig själv.
 9. Jag har ändrat så att det är default i BIOS och ominstallerat XP och 7an ett tiotal gånger utan skillnad.
 10. Känner till metoden, men har aldrig provat att göra det. Jag menar, så långt ska man väl inte behöva gå. Linux är inget alternativ då den personen som ska få datorn inte kan mer än att öppna en webbläsare, läsa Aftonbladet ett par minuter, kolla e-posten och sedan gå därifrån.
 11. När jag väl lyckas komma in i Enhetshanteraren i Felsäkert läge så står den högst upp i listan tillsammans med det integrerade grafikkortet och en liten varningssymbol. Den här gången i XP.
 12. Jag hann tyvärr inte längre än till att starta Internet Explorer innan datorn startades om. Jag hade alltså ren tur den gången jag hann komma in i Windows Update.
 13. Grejen är att Win 7 redan har en drivrutin installerad så Aero och alla andra effekter flyter på när jag kommer till skrivbordet för första gången efter Windows-installationen, och den försöker inte hämta någon annan drivrutin automatiskt eftersom den finns bland Valfria uppdateringar i Windows Update (den enda gången jag lyckades komma så långt inom 1-2 minuter). Skillnaden mellan de två är versionsnummer t.ex 10.5.13 -> 10.5.14. Dessutom händer ju exakt samma sak i XP, fast då måste jag installera drivrutiner för alla komponenter i datorn, vilket gör att XP omöjligt kan hämta en annan ver