Gå till innehåll

malin

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av malin

  1. tack för länkarna! ok, så rekommendationen är alltså att köpa ett större minne. är det enkelt att byta själv? ??? vill ju väldigt gärna kunna se rörlig bild på datorn....
  2. jag upplever ofta datorn som trög och seg, framförallt om jag har många grejor igång samtidigt... men ibland är den hur kvick som helst - alltså väldigt ojämn! så här såg siffrorna ut alldeles nyss: fysisk minne totalt - 893 cache - 415 ledigt - 16 kernel-minne totalt - 120 växlat - 74 oväxlat - 46 system referenser - 19526 trådar - 754 processer - 65 drifttid - 11:43:58 växlingsfil - 1010M / 2034M processor - 4,1 minne - 3,9 grafik - 3,1 spelgrafik - 3,1 primär hårddisk - 4,3 tack för hjälp!
  3. hej! nu är jag tillbaka..! har fortfarande problem med att alla typer av videoklipp hänger sig. filmer kan jag se ca fem minuter av sedan är det kört, kortare mvi-klipp fungerar inte alls.. för att inte tala om youtube och liknande!! jag har installerat VGA-filen samt sp 1 release candidate. ingen skillnad några fler tips?
  4. hej! jag har problem med att se film och videoklipp på min Acer Aspire 5100, ett halvår gammal, med Vista home basic. bilden hackar, ljudet hänger sig osv.. har provat alla möjliga mediaspelare (mediaplayer, winamp, quicktime...) men samma problem med alla. upplever överhuvudtaget datorn som seg, den där blå lilla cirkeln gör mig tokig snart! finns det något man kan göra för att avhjälpa detta?! mvh malin Inlägget redigerat av stenis, ämnet förtydligat
  5. tack för hjälp, jag har visst lyckats lösa det på egen hand... har testat allt känns det som, varit på hela internet och provat alla tips men den slutliga lösningen blev att återställa fabriksinställningarna och börja om från början, sedan ta bort automatiska trådlösa nätverk och bara installera bredbandet. har ingen aning om varför det funkar nu och nu får man väl se hur länge det här håller!
  6. jo jag har provat att koppla bort brandväggen helt,funkar inte... kan jag kontrollera det på ngt annat sätt?
  7. jag har en alldeles ny dator med vista.... det kanske är av intresse
  8. nej det fungerar inte hellr... får ett meddelande om att servern inte kunde hittas samt en felkod på 08xx... eller nåt, minns inte riktigt - sitter vid en annan dator nu :/
  9. hej! fram tills för några dagar sen har mitt internet fungerat felfritt, jag har bredbandsanslutning och men också ett något trådlöst som svävar in till mig från nån granne. nu när jag ansluter säger både firefox och ie att sidan kan inte visas... har pratat med glocalnet som säger att allt skall fungera och att jag är uppkopplad som jag ska, men det funkar ändå inte! datorn säger okså att den är ansluten till bredbandet... vad kan detta plötsliga fnurr bero på? virus? har provat ngt som heter hijackit och får upp en lång lista på olika skaer men har ingen aning om hur jag ska göra eller vad man kan ta bort... ooo snälla någon, hjälp!
  10. windows xp homeed var redan installerat av leverantören när jag fick hem datorn så jag har ingen windowsskiva.. har lånat en xp pro men det verkar inte funka att reparera gnm den?! antar att det måste vara samma skiva installerat med från början eller?
  11. tack för svar! ok.. har en del grejjer på datorn som jag inte vill bli av med!! så ska försöka med pc beginner nu.. men hur gör jag rent praktiskt? boota fr cd:n och sen.... vad? antar att jag måste koppla ihop datorn med en annan dator eller? har en gammal bärbar som jag kan använda kanske. kabel? som ni förstår är jag på beginners beginner level
  12. hej! har just börjat använda min dator med windows xp homeed igen efter att den stått i garderoben i fem månader... plötsligt en dag började datorn starta om utan förvarning och nu när jag startar den kommer jag bara fram till ett meddelande som säger: "windows kunde inte startas. detta kanske beror på en ändring i program eller maskinvara. om detta beror på att datorn inte svarade, startade om oväntat eller stängdes av automatiskt för att skydda dina filer och mappar kan du välja "senast fungerande konfiguration" för att återställa de inställningar som användes förra gången som datorn kunde startas. om ett tidigare startförsök avbröts på grund av ett strömavbrott eller att strömknappentrycktes in eller om du är osöker på varför datorn inte kan startas kan du välja "starta windows normalt" . °felsäkert läge. °felsäkert läge med nätverk. °felsäkert läge med kommandotolk. °senast fungerande konfiguration. (de senaste inställningarna som fungerade) °starta windows normalt." sen räknar den ner i 30 sekunder och försöker starta. jag har provat alla alternativ och kommer alltid tillbaka till samma fönster... har städat datorn och tagit bort damm och sånt. ingen skillnad... vad ska jag göra? måste jag formatera om allting? har nästan inga backups... hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...