Gå till innehåll

MadMax

Medlem
  • Innehållsantal

    39
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av MadMax

  1. DIR-655 <--- tekniken har gått väldigt långt.. Har en känsla av att denna router inte begränsar längre.. Även från den trådlösa sidan som ska i full styrka pumpa 300mbit. Gick tidigare från dlinks 624:a. Har inte gjort några större tester men hastigheten känns klockren på en 100mbits lina.
  2. se också till att det är rätt installations skiva... :-X Ligger CD-Rom som först I boot order så finns det ingen chans för datorn att missa xp skivan..
  3. När du först startar datorn står det vilken knapp du behöver trycka för att komma in i biosen. Jag misstänker att det är F2 men är inte helt säker. Inne i biosen finns en sida där man kan välja i vilken ordning datorn ska starta från enheter. Dvs CD-ROM(DVD), HDD (harddrive), Network osv. I den listan måste du se till att CD-ROM är den första i listan och sedan hårddisken (hdd). Save and quit. Efter det bör det gå att starta från windows skivan..
  4. http://lifehacker.com/386526/slipstream-se...installation-cd
  5. Lite surt att VelociRaptorn kom ut så kort tid efter att jag köpt mina :-[. Det känns lite jävligt men det är bara till att bita ihop och vänta på 20kn som låter helt wicked sick ;D!! Någon som har en aning om hur länge man måste vänta?
  6. DDR3 är fortfarande ingen standard för ram minne och kostar mycket mer att tillverka. Hastighetes skillnaden är inte lika stor som pris skillnaden i.o.m. att ddr3 har högre fördröjning vs hastighet än vad ddr2 minnen har. För att få mycket bättre resultat med ddr3 minne idag än vad man har med ddr2 måste man överklocka den interna busshastigheten i datorn eller köpa intels dyraste processor som redan har extrem hastighet och då börjar man utnyttja ddr3 minnenas råa hastighet
  7. LOL ser mycket bättre ut nu med tanke på min spec ;D Tackar..
  8. Det verkar som du har ddr2 minne. Extreme II stödjer endast ddr3. Dvs det är ingen extreme version du har. Jag hoppas verkligen inte att du har betalt en tusen lapp mer än du borde...
  9. Är inte striker II extreme 790i ? Har läst att moderkortet har med sig massor med bekymmer dvs sli också. Kan knappt överklocka utan att filer börjar läsas av som korrupta. Det finns också en del bekymmer med 780 modellen. Uppdatera biosen på asus hemsida
  10. Jag håller med al6. T.o.m. i Ubuntu med Compiz och full eyecandy uppstår inte dessa "flimmer" om det nu är rätt ord för det. Vista har inte lika smidig grafik hantering som de andra. Kanske beror det på de massiva resurser som krävs för att köra systemet. Förmodligen är det något som kommer förbättras i efterföljaren windows 7.
  11. Speedstep är enbart en energisparnings funktion som sänker klockhastigheten och själva strömmen som går till processorn när processorn inte används mycket. Är din dator HP, Dell etc. ? I biosen på moderkort med överklockningsmöjlighet brukar det finnas ett fält där det står FSB.. hittar du något liknande i din bios?
  12. Tack för att du hjälpt mig bestämma vilken väg jag ska gå... Det känns som att det blir ett mycket tryggare köp nu. Det är just det jag behöver. Att inte uppleva småduttar som ett smått hinder. Vill att windows ska kännas som ny installerat även efter ett år (om det nu är möjligt) ...
  13. Barracudan verkar snabbare. Rätt mycket.... Tror du att den presterar bättre som systemdisk? Mitt största intresse är att köra windows på en raptor och resterande på en mycket större disk.
  14. Finns det någon defragmenterare som är sämre än Vistas inbyggda? Använder Diskeeper 10 och tycker att den fungerar alltid mycket bättre oavsett system.
  15. Tack för ett välformulerat svar. Det lutar nu mot en 150gb WD1500ADFD. Även om det förmodligen ser fascinerande ut att se den jobba så ser man inte tillräckligt långt in genom min dators fönster för att få en glimt. Funderar också på att köpa något som dämpar och kyler den samtidigt för att undvika det höga ljudet. SATA150 betyder inte att den presterar mindre än en SATA300 disk
  16. Jag har scoutat nätet nu ett tag och kan fortfarande inte bestämma mig... Jag är på väg att sätta ihop en ny dator snart och undrar om det är lönt att ha 2 Raptor diskar i Raid 0 läge? Jag är heller inte riktigt säker på skillnader mellan de två olika modeller som finns att välja mellan WD1500ADFD och WD1500AHFD. Enligt http://www.wdc.com/en/products/Products.as...amp;Language=en verkar X modellen (WD1500AHFD) låta en aning mer jämfört med den man inte kan se in på och har också färre MTBF. Finns det någon raptor expert som kan hjälpa en vilsen data byggare ?
  17. Vi kan lägga till att 64-bitars system är allmänt snabbare än 32-bitars. ;D Men det verkar mer som en personlig uppfattning än något som är bevisat. Ett snabbare system tar gärna nytta av en snabbare dator (processor).
  18. Tack för ett värdigt försök men Windows XP lyckas inte aktivera enhet. Verkar vara samma drivisar som Atheros ger ut. :'( *snyft*
  19. Jag har köpt ett trådlöst nätverkskort från d-link. Modellen är DWA-556 PCI Express och lite väl sent upptäckte jag att det inte finns någon drivrutin till Windows XP 64 bit. Jag undrar om någon har samma problem och lyckats lösa det eller om det möjligtvis finns en lösning. Kortet fungerar i Windows Vista 64 bits och det finns Ahteros drivrutiner för Vista som får kortet att fungera men tyvärr fungerar dessa inte i Windows XP x64.
  20. Det är faktiskt så att även om det heter Vista boot pro så är inte programmet enbart för Windows Vista.. Hur märkligt den än låter. Jag använder det till min Xp 64-bit liksom EasyBCD.. Vista boot pro har den funktionen att man kan välja vilken boot loader man vill använda.. Antingen den nya vista boot loader eller den äldre som Windows XP använder som standard. Att försöka hitta rätt kombination i själva boot.ini är näst intill omöjlig eftersom bootsektorn måste lika mycket stämma överens som värdena i boot.ini. Och det är inte alltid så att det fungerar och jag tror inte det gör de i Kerstins fall som har växlat mellan primära hårddiskar en gång för ofta hahah när hon installera det nya operativsystemet. Annars dyker menyn upp och man får välja vilken Windows man vill starta upp. I detta fall måste hon först reparera bootsektorn så att operativsystemet på den gamla hårddisken registreras Om för att Windows ska förstå vilken som är primär och vilken som är sekundär och där med kan den växla om den gamla till enhet C som systemet vet att den var från början. Något som XP har stora problem med om inte bootsektorn repareras. VistaBootPRO ska gå att ställa in så att när man startar Windows från hårddisken som är efter den första som i detta fall så tror systemet ändå att det är den primära och kör den som enhet © eftersom system vet att det är installerat på den enhet. (Vet inte om man kan göra det i boot.ini och även om det går så är det inte lätt att få rätt på det) Liksom biosen gör om man väljer att starta från en annan hdd som primär. Genom att ändra om i boot.ini får man inte den effekten eftersom den andra hårddisken är alltid enhet (D) och där med går inte att starta.
  21. Yikesss såg inte så bra ut det där. Det är nog säkrast att trycka på Nej även om jag själv hade provat med Ja för att se vad som händer. Lite svårt att veta vilka konsekvenser det drar med sig. Tror inte att windows Vista är nödvändig för att det ska fungera men är inte helt säker. Man ska inte alltid tro på vad felmeddelanden säger Prova istället med VistaBootPRO. Verktyget är ännu mer populärt men personligen tycker jag att man inte har lika många val som med EasyBCD. http://www.vistabootpro.org/
  22. Det behöver inte vara mer komplicerat än det egentligen är, i alla fall inte i dags läge. EasyBCD löser nog alla dina bekymmer http://neosmart.net/dl.php?id=1
  23. Efter att du har installerat windows xp så hämta och installera EasyBCD. Ett väldigt händigt verktyg för att ändra om i din bootsector. Eftersom programmet hämtar information från samma ställe i windows xp som i windows vista så kan du först installera det i din Vista och prova inställningarna lite. Om du har kvar xp på datorn kan du lägga till den från EasyBCD och starta den utan svårigheter.
×
×
  • Skapa nytt...