Kustaa06

Medlem
 • Innehållsantal

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Kustaa06

 • Rank

 1. Jag har en datorn konfigurerat med en diskkasset och 2 separata systemdiskar som jag kan byta vid behov och starta datorn med antingen med Vista 64-bit disken eller med W7 64-bit disken. Sen finns också en större disk E som fungerar som lagringsplats för båda OP. Detta har fungerat klockrent under flera års tid tills jag bytte Vistan till W8 64-bit. W8 "reparerar" disken E ,det står så på skärmen under processen. När jag senare startar med W7 börjar den att göra "inkonsekvenskontrollen" och återställer skadade partier på disk E ,förmodligen de som W8 har "reparerat." Vad händer jag f
 2. Tack för hjälpen, nu är min Windows 8 installation aktiverat. Kommandotolken fungerade tyvär inte, fick svaret att produkten inte hittades. Men plötsligt under en ny och mislyckat telefonaktiveringsförsökt blev jag kopplade till en servicetekniker och allt löste sig.
 3. Tyvär fungerade inte telefonaktiveringen för mig ,det var för svårt att knappa in alla tecken på telefonen. Jag är för gammal,ingen SMS-generation precis.
 4. Har nyligen installerat Windows 8 Pro. Har gjort clean installation från köpt skiva och använde bifogade produknyckel. Nu har datorn börjat kräva produktaktiveringen och inknappande av produktnyckel vid varannan start, men godkänner inte den nyckel som jag har . På Microsofts supportsida kan man läsa att "om datorn inte är aktiverat innehåller Datorinstälningar instruktioner som är anpassade till aktiveringsfelet.Om felet kan avhjälpas med telefonsupport trycker eller klickar du på en lämplig länk". På mitt fall står det med röd text att man ska prova en annan nyckel???? Nu vet jag inte h
 5. Senaste tiden har min Windows Vista Ultimate 64 bit. oregelbunden vägrat starta. Den kommer till rutan där gröna streckar vandrar från vänster till höger och då kan de vandra iall evighet.I det läget brukar jag trycka på reset knappen och bios börjar om,oftast startar Windows normalt nu men inte varje gång.Har flera gånger startat från Windows skivan och låtit den göra startreparationen,utan någon resultat,starten kan fungera flera dagar i sträck och sen plötsligt sluta igen eller vägra redan första försöket.Nu tänkte om någon skulle kunna ge tips om felsökningen,mina kunskaper har tagit slut.
 6. Tack LightningStrike , det var så enkelt när man kan !
 7. Har laddat ner offline och installerat Java JRE-6U13-windows-X64-p utan problem men när jag försöker verifiera installationet på javas sida hittas inte stödet. När jag kollade Kontrolpanelen- internetalternativ- fliken avancerat finns inte krysrutan "använda Java". Vidare när jag kollade Kontropanelen-Java- avancerat och klickade +tecken framför "standard-java för webbläsare" var alternativet Microsoft IE kryssat men gråfärgat. När jag försökte ladda ner BankID programmet undersökte sidan java statusen i min dator och gav mig länken till Sun för att installera java online. Men nu ville
 8. Batterieliminatordon på Svenska fackspråk. Eller underkategori chassidon för kretskort.
 9. Du behöver ingen "modernare" kamera utan en minneskortläsare.Billigt och bra,fungerar alltid. Jag tröttnade på anslutningproblematiken med olika kameror för länge sedan. Äger två avancerade digitalkameror i dagsläget och har inte ens packat upp medföljande anslutningskablar.
 10. Hej JoWa. Konfigureringen med NIS var den som det blev när man hade installerat programmet men samma gällde F-secure också. Men en förklaringen kan vara att NIS 2005 hade egenskap att då och då avaktivera sig själv och kräva produknyckel vid återaktiveringen.Jag antar att datorn var oskyddat under tiden,och förtroendet till NIS sjönk som en sten.
 11. Intressant att dina erfarenheter är helt olika än vad jag har. Har nämligen haft två olika gånger Norton IS installerat och boda gånger har slutat med datorn fullt med trojaner innan licenstiden löpt ut. Boda gånger har också F-secure varit räddningen och rensat dator till användbara igen och hållit den rena år efter år. Vid senaste rensningen efter Norton IS hittade F-secure 13st.trojaner och datorn var som ny efterot. Ändå har jag nyligen installerat Comodo CIS ,har läst så mycket av prågrammet här på forumet och tänkte pröva.
 12. Kustaa06

  Gps-tips

  Posit.se är inte uppdaterat antalet fartkameror iSwerige är just nu 993st.
 13. Alternativet FOXIT reader fungerade inte med mig. anledningen var att vissa websidor som tex.FASS.se låste sig direkt när man klickade länken läs mera. Dessutom var många manualer svåra att ladda ner från nätet. Därför har jag återinstallerat Adobe reader.
 14. För en tid sedan hade jag samma problem kunde inte avinstallera gamla och inte installera nya Adobe reader. Funderade länge om jag vågar rota i registret för att avinstallera manuellt,men provade först Revo uninstaller ,den tvingande varianten och den fungerade. Om jag mins rätt,så rensade Revo bort över hundra registerposter. Visserligen kör jag fortfarande XP men ändå..