Gå till innehåll

Twin Peaks Bob

Medlem
  • Innehållsantal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Twin Peaks Bob

  1. I Windows Vista finns det inget "grundspråk" - operativsystemet är språkoberoende och alla språk (även engelska) är bara språkpaket/"display languages". Vilket språk som installerades först är m.a.o. helt oväsentligt - du kan installera nya språk och ta bort gamla språk i vilken ordning du vill. Den enda begränsning som finns är väl att du måste ha minst ett språkpaket installerat hela tiden. Vill du installera Wave0-releasen av SP1 så måste du dock avinstallera alla språkpaket utom engelska, tyska, japanska, spanska och franska - språkrsurserna för alla andra språk är inte inkluderade i wave0-releasen. Har du något annat språk installerat så är installationen av SP1 blockerad. Vill du inte avinstallera det svenska språkpaketet nu så får du vänta med att installera SP1 till dess att Wave1-releasen rullas ut. (Wave1-releasen innehåller alla språk).
  2. Installation av Office påverkar inte stavningskontrollfunktionen i Windows Mail. Windows Mail använder sig nämligen av egna ordlistor som inte kommer från Office. En "workaround" är att stavningskontrollera texten i Word och skicka din e-post med Windows Mail. Svensk stavningskontroll för Windows Mail kommer förhoppningsvis att släppas längre fram, exakt när vet bara MS. Ett fåtal nya ordlistor för stavningskontroll lades till i Windows Live Mail, dock saknas svenska och många andra språk även i Live-versionen.
  3. Linux funkar utmärkt för många specifika ändamål, men jag tror det skulle gnällas en hel del på Linux också om 86 miljoner användare, många vanliga Svenssons, installerar Linux på hemdatorn första året efter en större OS-release... Jag tror inte alla Internet-banker, program, drivrutiner och hårdvaror världen över skulle fungera perfekt från dag ett på Linux heller. Det tar ett tag innan bitarna faller på plats. Det var likadant med Windows 2000 och Windows XP.
  4. Problem 1 kan du säkert åtgärda genom att ändra lösenordet till ett som innehåller specialtecken (t.ex !@£$?), stora och små bokstäver och siffror. Lösenordet "@75Kalle£1" är svårare att lista ut (weaker) än "kalle".
  5. Jag har också Comhem som leverantör och har de senaste månaderna haft exakt samma problem som du ungefär en gång i veckan. Jag brukar lösa problemet temporärt genom att dra ut strömsladden till routern och bredbandsmodemet, sen funkar det igen. Har ingen aning om var problemet ligger, men du är i alla fall inte ensam...
  6. Outlook Express känns ungefär lika modernt som att hyra en moviebox... Min rekommendation är att du installerar Windows Live Mail från http://get.live.com/getlive/ och använder det programmet för att läsa dina Hotmail-meddelanden. Alternativt kan du installera fullversionen av Microsoft Outlook och sedan hämta Outlook Connector från Download Center. Då kan du läsa Hotmail-meddelanden enkelt direkt i Outlook.
  7. Jepp, den svenska skarpa versionen släpptes förrförra veckan. Du kan hämta den från http://get.live.com/all/wl
  8. Jag vet inte exakt hur du gjorde uppgraderingen till Vista, men i allmänhet så rekommenderas du inte att installera Vista rakt över XP utan göra en normal uppgradering eller ren installation. Däremot, om allt gjorts på rätt sätt, och det enda problemet är att du har några extra poster i listan med operativsystem som visas i 30 sekunder när datorn startas, och du vill bli av med dessa poster, så kan du starta verktyget Systemkonfiguration i mappen Administrationsverktyg och redigera listan. Du kan även ändra standardoperativsystem och ange hur länge listan med OS ska visas. Se bifogad skärmdump.
  9. Detta är bara en betaversion. Den skarpa versionen kommer enligt uppgift i 64-bitarsversion.
×
×
  • Skapa nytt...