Gå till innehåll

GPOMagnus

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av GPOMagnus

  1. Testade ditt förslag och det fungerade bara bra :-X
  2. Hittade ingent som verkade slå av brandväggen enligt ditt förslag men nu har jag löst det på följande sätt: Skapat en GPO som lägger till följande i registret: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsFirewall DomainProfile EnableFirewall=0 (DWORD data type) HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsFirewall StandardProfile EnableFirewall=0 (DWORD data type) GPO:n la jag under Computer Settings -> Registry Policymaker registry extenstion (polreg.msi) användes för att skapa registernycklar, obs glöm inte att klienten måste ha en liten agent på sig (polregcl.msi) för att kunna ta emot registernycklarna. Glöm inte att sätta värdet create på varje registerinställning eftersom dom är helt nya värden för registret.
  3. Ett bra exempel är: Hur slår man av brandväggen på sin XP-klient via en gpo? Har laddat in Microsofts adm-fil (den du länkade till) och där finns massor av saker som man kan göra med brandväggen men inte Avaktivera den :-[ Gör jag något galet eller hittar jag den inte?
  4. Ja jag har tankat ner adm-filen från förasta länken du hänvisar till men den innehåller inte allt som jag vill åt. Jag vill kunna ladda ner "hemmagjorda" adm-filer som inriktar sig på en specifik del i XP ex.vis konfigurera snabbstartfältet på alla sätt och vis. Ofta saknar jag små med dock viktiga detaljer för mig i Microsofts adm-fil/er. Jag kan inte var ensam om att ha lite större önskemål kring detta ???
  5. Sitter och labbar med en Windows 2003 server (eng) med SP2 och XP klienter (swe) med SP2. Som GPO administrationsverktyg anvnder jag gpmc_med_sp1. Användarna på samtliga klienter är Users. Nu till mina frågor: 1. Finns det något ställe som man kan ladda hem färdiga .adm filer för att bara konfigurera dom efter eget tycke och smak när det gäller specifika delar som man vill ändra på? Ex.vis om man vill kunna fininställa varje liten detalj i strömfunktionsdelen så vore det enkelt om man kunde ladda hem en .adm-fil för det. 2. Hur gör man för att dölja Outlook Express, Windows Catalog, MSN från startknappen? 3. Hur säller man in önskat visningsläge i Utforskaren via GPO:er (typ visa deltaljerad lista mm)? 4. Finns det någon tumregel för när man ska lägga gpoer på användarnivå eller på datornivå?
×
×
  • Skapa nytt...