Gå till innehåll

fogerty4evr

Medlem
  • Innehållsantal

    177
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av fogerty4evr

  1. Nu har svenska rättsväsendet gjort bort sig igen. Igår fälldes en svensk för att ha skrivit en länk till en helt oskyddad sida i ett forum. Sidan tillhörde Canal+ och innehöll en live-stream av en elitseriematch som de ville ha betalt för av varje tittare. Medans man kan förstå att Canal+ är upprörda för att folk valde att knappa in adressen till streamen utan att först betala för sig, så har jag svårt att förstå att det är straffbart att tala om att streamen finns.

    Mer att läsa om domen finns t.ex här

    http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/fallande-dom-i-unikt-upphovsrattsfall-1.1205941

    http://www.svd.se/naringsliv/it/falld-for-lankning-av-hockeymatcher_5651229.svd

    SVT's idé att alla som har Internet ska betala TV-licens därför att SVT valt att lägga ut material tillgängligt för alla platsar också lite under denna förbluffande idioti.

    Borde man inte kunna kräva att de som lägger upp material som inte är tänkt att vara tillgängligt för alla på Internet använder något system som begränsar tillgången?

    Detta öppnar för helt nya affärsidéer där man kan lägga ut vad som helst oskyddat på Internet och smyga ut länkar. Sedan hoppas man att några i sin tur sprider länkarna vidare, då kan man kräva dessa på skadestånd för du hade ju för avsikt att ta betalt 10000kr av alla som ville titta på det du la ut.

    För att dra någon sorts parallell till den fysiska världen. Du är på väg hem en kväll och går förbi en bilfirma och upptäcker att grindarna står öppna och på uppställningsplatsen står ett 50-tal sprillans nya bilar uppställda med dörrarna öppna och nycklarna liggandes på taket, platsen verkar dock helt öde. Du går vidare hem men tycker detta var så lustigt att du skriver om det på Facebook. Kort därefter blir du åtalad och krävd på 15 miljoner i skadestånd. Bilhandlaren hade bara tänkt att de som betalt i förskott skulle komma och ta vars en bil. Nu råkade det komma en massa andra som inte betalt och tog bilar och det måste var DITT bara DITT fel.

    Så tänk dig för innan du länkar något i framtiden! Själv häller jag tummarna att DN och SVD inte hade tänkt att bara deras betalande prenumeranter ska läsa sidorna jag länkar ovan, annars kan det ju bli dyrt för mig...

    Du sprider osanningar. Svt hittar inte på vilka som ska betala. Det är Radiotjänst som sköter det.

    Du behöver inte betala tv-avgift bara för att du har dator o internet:

    Om din dator har ett tv-kort räknas det som en tv-mottagare och då ska du betala radio- och tv-avgift.

    Har din dator inget tv-kort och du bara tittar på de tv-program/tv-klipp som finns på webben, behöver du inte betala radio- och tv-avgift.

  2. Det beror på hur du stänger av den med knappen. Håller du den inne i flera sekunder tills den stannar så är det inte alls bra.

    Trycker du in den o sen släpper direkt så ska det inte vara någon fara. Då bör den göra en långsam avstängning. Dvs, inte bli snabbare

    än när du stänger av den via startmenyn.

    När jag stänger av mina datorer så använder jag alltid powerknappen. Jag antar att alla någorlunda moderna datorer har en mjukavstängningsfunktion

    på powerknappen.

    I Energialternativ på kontrollpanelen(win 7) kan du ställa in vad du vill att startknappen ska göra när du trycker in den.

  3. Får en känsla av att du blandar samman utgående/inkommande anslutning med trafikens riktning. ;)

    Utgående anslutning: dina dator ansluter till andra datorer (oftast servrar) för att ladda ned eller upp data.

    Inkommande anslutning: andra datorer (t.ex. p2p-nätverk som Spotify, fildelning) ansluter till din dator.

    Jag tillåter inga inkommande anslutningar (standardinställning i CIS/CFW 4).

    Fint att det tycks fungera som önskat :)

    Att inte tillåta inkommande anslutningar är inte en bra ide. Spotify bygger på fildelning. Att bara ta och inte dela med sig är snålt o egoistiskt!

    Bättre att sluta använda Spotify i så fall!

  4. Gör om, Gör rätt...du skulle gjort tvärtom, slängt ut brandväggen ;)

    Nä, knappast! Släng ut allt som har med facebook att göra.

    Spotify är en bra tjänst. Synd om de ska liera sig med facebook o liknande skit.

  5. Du väljer att kalla det "HP's fel".

    Jag väljer att gratulera Norton till en grymt bra marknadsföring, vilket dom har sin fulla rätt till.

    Grejen är bara; att dom tillhör divison två - i sin genre.

    Att du gillar Norton, tvivlar jag inte alls på, och du är uppenbarligen inte ensam, men äkta IT-nördar använder annat.

    jens.

    Linux? :P

    Kan vi få se källan som visar att äkta IT-nördar använder annat? För jag hoppas att du inte påstår det bara för att du tror att det är så!

  6. Alla torde väl veta vid det här laget vilket AV ollebull använder. Det är något som jag aldrig kommer att installera, mest pga hans eviga tjat :P

    Norton funkar finfint från 2009. Fruktansvärt lättdrivet! Kan inte förstå att någon tycker att Norton/Symantec är resurskrävande idag. Min erfarenhet är präxis tvärt om :D

  7. Jag tycker inte tipset är dumt. Det är väl bra att kunna stänga av saker som man inte vill ha. Dock skulle han väl ha informerat om varför UAC finns.

    UAC är inte något måste. Man kan klara sig bra utan det. Under alla år som jag körde Xp så funkade det jättebra i alla fall. I sjuan tycker jag inte att det är

    så störande så jag låter det vara på.

×
×
  • Skapa nytt...