Gå till innehåll

Cacke

Medlem
  • Innehållsantal

    413
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Cacke

  1. 2 minuter sedan, Cecilia sade:

    Jag använder KeePass i datorn och Keepass2Android i mobil/platta. Programmen har ingen egen server i "molnet" utan man får synkronisera den krypterade databasfilen via Dropbox eller någon annan vanlig molnleverantör.

    kan man synka de till onedrive för de har jag haft mer än 13 år 

  2. On 2023-04-03 at 10:23, X-Men sade:

    Du kan växla mellan Lokalt konto och Microsoftkonto i Inställningar. Hur du gör kan du läsa om här:

    https://support.microsoft.com/sv-se/windows/växla-till-ett-lokalt-konto-i-windows-10-eb7e78a9-88ee-9bc3-8f06-831b56e339fd
     

    Vid användning av Microsoftkonto är du inloggad till alla tjänster som Microsoft ger dig och som du anslutit till. Du kommer åt din e-post hos Microsoft (outlook.com, live.com och hotmail.com) samt Microsoft Store med mera.

    Inloggad med Lokalt konto kommer du inte per automatik åt alla dina Microsofttjänster. Jag föredrar Lokalt konto och har vänner som föredrar Microsoftkonto.

    Windows Defender brukar räcka för de flesta. Det bästa antivirusprogram som finns är du själv. Bara du kan se till att undvika sidor, länkar med mera för att undgå att få virus och annan ohyra i datorn. Windows Defender och andra antivirusprogram kan ses som säkerhetsbälte och krockkudde (airbag) i en bil. Bara för att du har säkerhetsbälte och krockkudde i bilen betyder inte det att du kan krocka. 
     

    Vill du ha mer kontroll och bättre skydd kan du betala för detta. Bitdefender, Avast, Avira, Eset med flera har program som man kan betala för och därmed få mer kontroll över hur programmen skall skydda än vad Windows Defender gör. Generellt räcker Windows Defender för de flesta men som redan nämnt, du som användare är den största risken för att få ohyra i datorn.

    Går de att hitta sitt Microsoftkonto i windows eller var kan jag logga in på de?

  3. Innan viruset kom loggade jag in länge på min mail adress när jag skulle in i windows 10 nu loggar jag in bara med namn. Jag vet inte hur jag kommer tillbaka till de första ifall de är någon skillnad.

    Vilka säkerhets appar ska man ha?

  4. jag har 2 datorer

    1 chromecast

    2 digtalboxar

    1 surfplatta

    1 mobil 

    tvn har inte internet men de har dom andra

    min router är inne i ett fullt föråd så kan jag ändå på något sätt se username och password så jag kan byta password på min router? utan att ta fram den? 

    de som brukar hända är att ibland kopplas chromecast på men sen händer de inge mer och de andra är att de byts kanaler när jag sitter vid tvn och ibland när jag lämnar på allt över natten så har de hänt något.

    När jag var ung så fanns netbus som man kunde styra andra datorer med, kan de vara något sånt?  

    Är spybot ff bäst? 

  5. Syftet med en app som  Phonelink, Telefonlänk är väll att läsa och svara på sms meddelanden i windows som kommer till android telefon. 

    Jag vill eller behöver en windows 10 app för att svara på sms i "Jag ringer" 6s via windows 10.

    Jag har fått en gammal telefon som fungerar bra men jag ser dåligt och har svårt att svara med iphone 6s men jag gillar inte apple datorer och köpa en för att ev svara på sms är dyrt och jag gillar inte att hållar på med apple dator.

    Om jag är svår att förstå så översätter jag från finska har jag fått höra. 

     

×
×
  • Skapa nytt...