Thingleaf

Medlem
 • Innehållsantal

  38
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Thingleaf

 • Rank

 1. Jag blir tokig på allt klickande i Comodo. Allt ska godkännas! Borde inte program som Winamp och Itunes mfl. vara relativt kända och säkra program och som Comodo bord känna igen? Vad kan jag göra för att avhjälpa detta?
 2. Mitt ligger oxå runt 12gb vilket inte heller för mig är en större börda. Funderar mest på själva rimligheten. Windows är ju i många fall inte en fråga om val utan snarare tvång. Linux i all ära men det är för bökigt för det flesta. Ett spel väljer jag ju själv att installera och då köper man ju att det tar den plats det vill ha men Windows är ju själva förutsättningen för spelet. Jag kan ju ofta inte stoppa Windows från att uppdatera sig och om jag gör det ändå så riskerar jag ju annat trubbel. Alltså måste jag ge mitt hårddiskutrymme till Microsoft och bara ta emot. Så frågan kvarstår: F
 3. Har en varning som Event viewer tydligen älskar att varna om (över 30 varningar bara nu på förmiddagen..) Nämligen denna: Är det bara att avinstallera KB937286 och sen anse att problemet är löst?
 4. Funderar lite om nån vet om MS har nån policy för hur stort Windows får bli egentligen, rent utrymmesmässigt alltså? Jag menar det dimper ständigt ner nya uppdateringar på WU och hårddiskutrymmet är ju begränsat (om än väldigt stort just nu). Vad är rimligt, 25% av en 500gb hårddisk eller fyller de bara på tills allt man har på datorn är en enorm Windowskatalog??
 5. Yikes! Det är för mycket errors och varningar för att kunna hitta vilken jag ska posta... Men det jag citerade förut verkar vara det sista som hände i söndags, förutom något om smartcard, vilket jag är min bankidläsare som undrar var idkortet är(tror jag). btw, vad är vettigt att posta på ett allmänt forum. Är det nån info som en ITskurk skulle kunna använda emot mig? Känns ju dumt att posta sånt i så fall... :
 6. Jag undrar vilket gratis eller billigt brännarprogram folk använder. Är på jakt efter ett som är enkelt att använda och som gör sitt jobb (till skillnad från Windows som vill börja formatera skivan!). Sen vore det trevligt om det var gratis eller kanske kostar en hundring! Några förslag?
 7. Tjena mors! Igår när jag skulle stänga ner datorn med Sleep så började det bra men så dök det upp en Blåskärm med nåt om Bad Pool caller. Den gjorde en minidump på det hela och jag har laddat ner "Debuggingtools for Windows" men jag har inte tillgång till filen. Jag är ju en glad amatör när det gäller dumpar och sånt som där hör till och jag undrar. 1. Hur orolig bör jag vara? 2. Vad ska jag göra för åtgärder? 3. Om jag lyckas ta mig in i Dumpfilen, hur tolkar jag resultatet? Event viewer Jag var även inne och kikade i Event viewer för att jag tänkte att det kanske skulle stå nåt där
 8. Anledningen är att de vill hålla nere trafiken från deras servrar. Eftersom kompletta paketet innehåller både 32- och 64-bits uppdateringarna så lastar detta mer än om man låter det gå via Microsoft Update. Inget annat skiljer. Ok, det låter som MS det. Men då ska jag testa att ladda ner den så får vi se. Jag har ju gått igenom hela listan av åtgärder och WU vill ändå inte släppa tilll så vad mer kan jag göra?
 9. Det visade sig efter en del läsande att jag missförstått instruktionerna på microsofts sida. Jag hade precis den sista drivrutinen som inte var tillåten till Sigmatelljudet. Tyvärr är det så att Sigmatel har sålt rasket till ett annat företag som skiter fullständigt i att göra nya drivrutiner... Så det borde egentligen stå hos MS att "Släng ut Sigmatel genom fönstret"! > Drivrutinen är avinstallerad och borttagen och Windows har lagt på nån egen rutin som verkar funka. men inget SP1... Suck! Microsoft skriver att man inte ska ladda ner Sp1 standalone för en hemmadator utan bara köra WU
 10. Det är verkligen stjärt att man måste vara civilingenjör för att felsöka datorn så man kan få en uppdatering som borde varit där redan från början! Nu har jag gått igenom listan på möjliga problem och visst var det ett. Jag hade ett Sigmatel ljudkort i burken vars drivrutiner inte var godkända. Efter att ha dammsugit nätet på nya drivrutiner från Sigmatel (som uppenbarligen är en sluten sekt, vars drivrutiner är lika hemliga som scientologernas kurslitteratur) så lyckades jag ladda ner nåt som verkade bra. Som givetvis inte funkade... Enda som hände var att devicemanager tappade bort ljudko
 11. Jag får inte heller upp att Sp1 finns för nerladdning. Jag har 4 valfria drivrutin som ligger under listan på WU men jag tror att jag redan har uppdaterat dem manuellt. Kan jag bli nekad nerladdning pga. av dem drivrutinerna tro? Om man läser på : http://technet.microsoft.com/en-us/windows...a/bb968859.aspx så står det lite längre ner i stycket: Jag har testat att gömma uppdateringarana men det blir inte bättre för det!
 12. Tja, har du kikat vad inställningarna är under "View" i windows explorer? Tryck in alt så visas "gamla" menyraden och där har du view. Längre ner kan man ställa in ganska mycket hur man ska ha det i explorern. T.ex. kan man ta bort stjärnorna! ;D Glöm inte att kika under "More..." Hoppas det hjälper!
 13. Nja, även fast jag har fått ett utmärkt substitut så inte gåtan löst ännu. Låter tråden vara kvar tills efter SP1 så får vi se. (Om det är Ok förstås)