Gå till innehåll

Thingleaf

Medlem
  • Innehållsantal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Thingleaf

  1. Jag blir tokig på allt klickande i Comodo. Allt ska godkännas! Borde inte program som Winamp och Itunes mfl. vara relativt kända och säkra program och som Comodo bord känna igen? Vad kan jag göra för att avhjälpa detta?
  2. Mitt ligger oxå runt 12gb vilket inte heller för mig är en större börda. Funderar mest på själva rimligheten. Windows är ju i många fall inte en fråga om val utan snarare tvång. Linux i all ära men det är för bökigt för det flesta. Ett spel väljer jag ju själv att installera och då köper man ju att det tar den plats det vill ha men Windows är ju själva förutsättningen för spelet. Jag kan ju ofta inte stoppa Windows från att uppdatera sig och om jag gör det ändå så riskerar jag ju annat trubbel. Alltså måste jag ge mitt hårddiskutrymme till Microsoft och bara ta emot. Så frågan kvarstår: Finns det ett hinder för MS att fylla min hårddisk med Windows? (Nu skulle dom ju aldrig göra det eftersom det vore idiotiskt företagsmässigt men rent teoretiskt!)
  3. Har en varning som Event viewer tydligen älskar att varna om (över 30 varningar bara nu på förmiddagen..) Nämligen denna: Är det bara att avinstallera KB937286 och sen anse att problemet är löst?
  4. Funderar lite om nån vet om MS har nån policy för hur stort Windows får bli egentligen, rent utrymmesmässigt alltså? Jag menar det dimper ständigt ner nya uppdateringar på WU och hårddiskutrymmet är ju begränsat (om än väldigt stort just nu). Vad är rimligt, 25% av en 500gb hårddisk eller fyller de bara på tills allt man har på datorn är en enorm Windowskatalog??
  5. Yikes! Det är för mycket errors och varningar för att kunna hitta vilken jag ska posta... Men det jag citerade förut verkar vara det sista som hände i söndags, förutom något om smartcard, vilket jag är min bankidläsare som undrar var idkortet är(tror jag). btw, vad är vettigt att posta på ett allmänt forum. Är det nån info som en ITskurk skulle kunna använda emot mig? Känns ju dumt att posta sånt i så fall... :
  6. Jag undrar vilket gratis eller billigt brännarprogram folk använder. Är på jakt efter ett som är enkelt att använda och som gör sitt jobb (till skillnad från Windows som vill börja formatera skivan!). Sen vore det trevligt om det var gratis eller kanske kostar en hundring! Några förslag?
  7. Tjena mors! Igår när jag skulle stänga ner datorn med Sleep så började det bra men så dök det upp en Blåskärm med nåt om Bad Pool caller. Den gjorde en minidump på det hela och jag har laddat ner "Debuggingtools for Windows" men jag har inte tillgång till filen. Jag är ju en glad amatör när det gäller dumpar och sånt som där hör till och jag undrar. 1. Hur orolig bör jag vara? 2. Vad ska jag göra för åtgärder? 3. Om jag lyckas ta mig in i Dumpfilen, hur tolkar jag resultatet? Event viewer Jag var även inne och kikade i Event viewer för att jag tänkte att det kanske skulle stå nåt där men jag vet inte hur eller vad jag ska se på... Enligt Event viewer så händer det ofta Error på olika tjänster, är det normalt beteende eller börjar saker och ting att barka åt... ja, ni vet vart? Detta Error händer ett par gånger varje dag med nån tjänst som heter Bowser. Kan det ha nåt med ovanstående Bad Pool Caller eller är det nåt annat?
  8. Anledningen är att de vill hålla nere trafiken från deras servrar. Eftersom kompletta paketet innehåller både 32- och 64-bits uppdateringarna så lastar detta mer än om man låter det gå via Microsoft Update. Inget annat skiljer. Ok, det låter som MS det. Men då ska jag testa att ladda ner den så får vi se. Jag har ju gått igenom hela listan av åtgärder och WU vill ändå inte släppa tilll så vad mer kan jag göra?
  9. Det visade sig efter en del läsande att jag missförstått instruktionerna på microsofts sida. Jag hade precis den sista drivrutinen som inte var tillåten till Sigmatelljudet. Tyvärr är det så att Sigmatel har sålt rasket till ett annat företag som skiter fullständigt i att göra nya drivrutiner... Så det borde egentligen stå hos MS att "Släng ut Sigmatel genom fönstret"! > Drivrutinen är avinstallerad och borttagen och Windows har lagt på nån egen rutin som verkar funka. men inget SP1... Suck! Microsoft skriver att man inte ska ladda ner Sp1 standalone för en hemmadator utan bara köra WU. Men tror ni att det kan paja nåt annat eller ska jag testa standalone? ???
  10. Det är verkligen stjärt att man måste vara civilingenjör för att felsöka datorn så man kan få en uppdatering som borde varit där redan från början! Nu har jag gått igenom listan på möjliga problem och visst var det ett. Jag hade ett Sigmatel ljudkort i burken vars drivrutiner inte var godkända. Efter att ha dammsugit nätet på nya drivrutiner från Sigmatel (som uppenbarligen är en sluten sekt, vars drivrutiner är lika hemliga som scientologernas kurslitteratur) så lyckades jag ladda ner nåt som verkade bra. Som givetvis inte funkade... Enda som hände var att devicemanager tappade bort ljudkortet och jag fick manuellt döda den nu skadade drivrutinen. Efter det sökte jag fram ljudkortet och då minsann hittade datorn en ny drivrutin. Faktiskt den som MS vill att man ska ha. Men tror ni att det funkar med SP1 då? Givetvis inte... Jag längtar efter den dator som är som ett playstation.
  11. Jag får inte heller upp att Sp1 finns för nerladdning. Jag har 4 valfria drivrutin som ligger under listan på WU men jag tror att jag redan har uppdaterat dem manuellt. Kan jag bli nekad nerladdning pga. av dem drivrutinerna tro? Om man läser på : http://technet.microsoft.com/en-us/windows...a/bb968859.aspx så står det lite längre ner i stycket: Jag har testat att gömma uppdateringarana men det blir inte bättre för det!
  12. Tja, har du kikat vad inställningarna är under "View" i windows explorer? Tryck in alt så visas "gamla" menyraden och där har du view. Längre ner kan man ställa in ganska mycket hur man ska ha det i explorern. T.ex. kan man ta bort stjärnorna! ;D Glöm inte att kika under "More..." Hoppas det hjälper!
  13. Nja, även fast jag har fått ett utmärkt substitut så inte gåtan löst ännu. Låter tråden vara kvar tills efter SP1 så får vi se. (Om det är Ok förstås)
  14. För en liten stund sen så skulle jag logga ur min frus konto och logga in mig själv. Precis innan jag han göra det så slutade grafikkorts-drivrutinen att fungera och den startades om. No biggie tydligen, för det verkar funka som det ska efter omstarten Men jag skulle ändå vilja kika på felrapporten. Vilket av appsen i admintools gör man det?
  15. Tackar för det! Jag tog Imps faktiskt, tyckte den var snyggare. Gillar att ha sopkorgen där faktiskt, till och med bättre än på skrivbordet. Den kanske kommer stanna även i framtiden. Tack igen, Wax! btw, ska man se den här tråden som löst?
  16. Hej! Jag har ett lite störande problem. Papperskorgens ikon uppdateras inte automatiskt! Med andra ord kan jag slänga nåt när den är tom och den ser fortfarande tom ut. Jag kan trycka på F5 eller högermusmeny "uppdatera" så ändrar sig ikonen, men det skulle ju vara trevligt att slippa det. Är den nån som har nåt bra tips?
  17. Tack, det förklarar ju en del. Haha, fattar inte vad MS håller på med ibland.
  18. Tja! Jag har en Xbox 360 Live camera som ska fungera till datorn oxå. Men jag hittar inga drivrutiner! Är det nån som fått det att fungera?
  19. ok, men då är det lika enkelt som alltid att göra nya ikoner. Tack!
  20. Jag har för mig att jag läste någonstans innan Vista släpptes att all grafik inklusive ikoner skulle vara vektorbaserad. Är det så och går det i så fall att göra egna ikoner i typ Illustrator?
  21. Vilka uppdateringar är så viktiga att windows laddar ner dom själv genom "update"? Dessa uppdateringar du länkar till verkar ju inte vara tillräckligt viktiga för min update iallafall. Och det står ju otroligt lite om vad uppdateringen gör i praktiken. Hur ska man kunna veta vilken man behöver?
  22. Tyvärr verkar det som att jag ska ladda ner iTunes ändå... Wmp11 finns bara att ladda ner till Xp tydligen! Bra >
×
×
  • Skapa nytt...