Gå till innehåll

ZX9R

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

ZX9R's Achievements

(1/8)

  1. Suveränt! Det löste alltihop! hehe...klassiska lösningar funkar oftast bäst
  2. hmmm..svarar mig själv en del här... ;D Det skall ju finnas en hel drös med options i Vista när det gäller sleepmode etc. Bland annat vilka enheter som tillåter "uppvaknande". Undrar om det kan vara så jäkligt att jag satt maskinen i sovläge samt att ingen av mina inkopplade externa enheter har rätt att väcka eländet?! Hmmm...kanske skall hämta klockradion?!
  3. ...fick hem burken igår...hann i stort sett bara starta upp å pilla lite...tänkte dra igång på riktigt idag med nätverk etc. Jag har dock en switch installerad...(kom jag på nu). Bara så att jag kan växla mellan min gamla burk o den nya...under en snabb övergångsperiod. (Sambon flippar ur annars) Skall kolla ifall det hjälper att koppla skärmen direkt. ...fast å andra sidan - varför skulle detta funka...mus (usb) och tangentbord är ju fortfarande dött. Det intresantaste är att folk mest tycks ha problem med att Vista stratar upp sig ur vila av sig själv pga diverse nätverkskort etc. Jag tycks vara den enda som fasen inte får den att vakna.. :/
  4. Jag kan upplysa dig om vad jag testat med... 1. Hålla inne power-knappen. Datorn tystnar till sist, men när jag sedan startar upp den befinner jag mig i samma läge. 2. Försöka väcka datorn genom att ladda en cd... (provade mest eftersom det ju trots allt borde hända nåt med autostart etc) - nope...inget händer. 3. Dragit ur nätverkskabel, tangentbord, mus och satt i dessa igen = nope...fortfarande svart. Hmmm...datorn är helt ny och ...jadu...bios och specar...hmmm Moderkortet heter GA-P35-DS3/S3 (Gigabyte S-series)
  5. Igår kväll skulle jag stänga ner min nya vistaburk och valde då läget "vila" utan att egentligen kolla så noga... Tänkte att det var ngt liknande "viloläge" på den gamle XP-burken. Vista maskinen fortsatte att surra men skärm o tangentbord o mus blev" svarta". Nu har jag problemet att jag inte kan väcka dessa tre prylar till liv igen. Datorn surrar förnöjt men inget jag gör får liv i tangentbordet, skärmen och musen. Det här låter lätt som om man är världens pappskalle...har jobbat med datorer sedan amigans tid, men får banne mig inte till detta. Samtliga trådar jag besökt på ändlösa forum handlar bara om olika sätt att lösa detta i Vista - men för att göra det måste jag ju få liv i skärmen, tangentbordet å musen!! Gudars!
×
×
  • Skapa nytt...