Gå till innehåll

divinebaal

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

divinebaal's Achievements

(1/8)

  1. Exakt. Enl BBB var det 16 pers nar jag ringde dem som satt med samma MAC. Eftersom det ar integrerade NIC sa.. trodde man att man skulle slippa sant. Hittade ingen info i dokumentationen om moderkortet, ingen info pa boxen. Ingen info i BIOS sa.. wtf.. sa lange jag har kontakt och far natforbindelse sa struntar jag i det.. Aven om det inte SKA krocka sa ar det sakert nan konfig som ar missad.
  2. ah.. sorry.. tack för hjälpen.. Men kom på att den enda lösningen som fanns var att skapa en egen MAC adress. Så jag gick inpå egenskaper för NVIDIA controllern och under configure - advanced - Network Adress så knackade jag in 12 bokstäver/siffror på måfå. Okej. Det är jävligt att behöva spoofa sin MAC.-adress men när 12 pers har samma adress enlig BBB så struntar jag i det.. Nu snurrar allt! Får IP av BBB och har nätacess! Perfa! Men en otroligt korkad lösning!!!
  3. Ok.. Moderkortet är MSI K9 570 SLI Platinum med integrerat gigabit-lan. Drivisarna till NVIDIA nForce Networking controller är uppdaterade (65.7.4.0 2007-05-03). Pratade med BBB och det verkar vara MAC-adressen som phukkar upp. Tydligen har jag SAMMA som nån j*a linköpingsbo. Totalt hittade han 12 pers som alla har samma strul. Jag får upp p egenskaperna för Connection Local Area: Description: NVIDIA nForce Networking Controller Physical adress: 60-50-40-30-20-10 På andra "kortet" eller ethernet adaptern får jag Physical adress: 60-50-40-30-20-11 Vilket inte verkar klokt!!! Hur i HE får jag ordning på min MAC? Det är där det verkar strula???!
  4. Det är där problemet ligger. Får ingenting från BBB. Har googlat problemet med unidentified network och no internet och det vimlar tydligen av liknande problem. tyvärr har ingen kommit på lösningen verkar det som. Eller så har de som har problem tröttnat på att de lagt ut ett par tusen på vista och backtrackat till XP igen. Ska ta och hårdkoda in IP, DNS etc o se om det ger resultat överhuvud taget...
  5. om det ändå vore så enkelt Får bara local network access och the unidentified network är bara som en stor blaffa mitt i nyllet på en. Testa ipconfig-kommandon i vista och .. får bara time outs eftersom den inte kan nå dns-servrarna. Kollar på nätverksadaptern och ser paketet gå ut men inte ett endaste lilla paket kommer in...
  6. Fick precis en ny burk med Ultimate installerad på.. (Eng 32-bit) hemsänd. Ansluter nätverkskabel och ... nada.. Jag har BBB och min XP-maskin fungerar klockrent. Men min nya fina maskin vägrar hitta internet.. eller rättare sagt. Vägrar hitta nått annat än det lokala nätet och är ansluten till ett "unknown network". Verkar inte få nån vettig kontakt. Fick ett XAvi 5258 modem (med wifi) från BBB för 2 månader sen. Har Testat att kasta in DNS manuellt - no go testat att stänga av IP6 - no go testat att stänga av det ena och det andra.. - no go Men inget positivt resultat. Mailat BBB just nu för min tfn suger just nu.. Såg att det fanns en liknande tråd om BBB och Ultimate där folk har problem men eftersom den tråden slutade i maj så kanske detta är något annat problem. Så det kanske finns nån som har haft samma problem och fått en lösning på senare tid?
×
×
  • Skapa nytt...