BareJag

Medlem
 • Innehållsantal

  32
 • Gick med

 • Besökte senast

Om BareJag

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Sydvästra Finland
 1. Jag har kört med 10 ända sen det släpptes. Men nu när jag skulle göra en ominstallation blev det problem. Skapat en installationsskiva med tian och prövat den tillsammans med min gamla kod till sjuan, som jag haft uppgraderad tidigare. Men den godkänns inte. Så jag har bara lyckats uppgradera men inte reninstallera tian. En massa tid för alla uppdateringar alltså. Och hur blir det när uppgraderingstiden tar slut? Går det då längre fast jag kört länge med tian? Eller blir jag åter hänvisad till sjuan? Och så orsaken till att jag formaterade datorn: Svart skärm. Musen syntes, Ctrl-Alt-Del-m
 2. Hade samma problem med min förra USB-hårddisk tills den gick sönder. Och det var med en annan kabel. Har heller int haft några problem med den här håddisken med någon annan dator sen jag köpte den.
 3. Har problem med att säkerhetskopiera. Har haft detta problem ända sen jag installerade windows på den här datorn då den va ny. Win7 Home Premium SP1 64-bitars. Extern USB-hårddisk avdelad för säkerhetskopian. Felkod: 0x8078002A Information: Begäran kunde inte utföras på grund av ett fel i en I/O-enhet.
 4. Tackar! Ska pröva det här.
 5. Mobilt bredband har sina fördelar. Men en av nackdelarna är att det tar tid att få igång nätet. Så andra program som msn, steam, m.m. hinner försöka ansluta innan någon förbindelse finns, vilket resulterar i att det dyker upp fönster som klagar på anslutningen och man måste logga in manuellt. Detta skulle kunna förhindras om man kunde ställa in valda program att starta t.ex. en minut efter att windows startat. Finns det något sånt program?
 6. Jag skulle vilja uppgradera min w7 home premium till w7 professional. Problemet är att WAU inte finns tillgängligt i Finland. Varken att fås från nätet eller från de datorbutiker jag talat med. Ska man uppgradera så får man helt enkelt köpa helt nytt operativsystem, och således få en överbliven w7 licens som inte kan användas på någon annan dator. Om jag då låter någon vän i Sverige köpa en uppgradering som jag sen använder i Finland, det är ju ändå en svensk version det handlar om. Är detta praktiskt möjligt utan att man behöver skicka iväg datorn med nästa sverigeresenär som råkar ha lite u
 7. Sen igår klarar inte en laglig XP-version valideringen hä. Meddelandet om att det är en oäkta windowsversion dyker upp, men i övrigt inga andra begränsningar kommer. Inga övriga meddelamden, inga begränsningar av windows. Software Distribution Service 3.0 står i systemåterställninar i stort sett dagligen. Men det går inte att återställa windows oberoede av vilken återställningspunkt man väljer.
 8. Det blev visst en massa liv om det där Ni kan sluta bråka. Problemet löst. Vet inte om det beror på att batteriet blev uttaget några timmar så att det på något sätt blev nollställt, eller om det beror på att jag har ett nytt batteri. Trodde bara det var tvåtaktsmotorer som gick upp i varv när bränslet börjar ta slut. Ska ta och testa med det gammla batteriet igen senare för å se om det händer något då, eller om det var pga ett dåligt batteri. Har tyvärr ingen mätare hemma, så jag kan inte se vad som finns kvar i det gamla. Hade varit kul å veta annars hur lite den använder av det innan det
 9. Brukar stänga av den helt. Inte med knappen bakpå, och inte huvudströmmen. Men nog annars. Och det är sant som du säger. Alla batterier kan ladas, mer eller mindre.
 10. Klockan gick rätt efter att datorn har varit påsatt i biosen i 12 h. Men allting går ändå för snabbt. Både i vista och linux.
 11. Svårt att bedömma klockan eftersom jag justerat den innan, så eventuella tidsskillnader skulle vara mycket små. Vistas egen klocka går med rätt fart, och den har gjort det hela tiden Men när datorn varit avstängd ett tag så har klockan gått för fort under tiden. När ja vaknade idag var det t.ex. tisdag morgon enligt klockan. Det är biosens klocka, och därför också linux klocka som går fel. Det mesta går dock fortsättningsvis med tredubbel fart, dvs detsamma som innan.
 12. Efter en del trixande fick jag datorn att hitta Vista igen. Fel hårddisk var inställd som den förste som skulle bootas. Felet fanns dock fortfarande kvar, trots att biosen fått drivrutinerna uppdaterade. Så jag återstälde datorn till den äldsta möjliga återställningspunkten, dvs i slutet av november. Felet finns dock fortfarande kvar.
 13. Brukar starta upp linux med en installationsskiva. Därför finns felet med farten nog säkert i biosen. Svårt att härifrån veta om uppdateringen lyckades. Körde filen du nämnde med programmet du nämnde. Efter installationen ville datorn starta om sig pga det, och när jag gjorde det hakade datorn up sig vid startskärmen. Lyckades då gå in i biosen och återställa. Vet dock knapt något om biosen, så det är problematiskt.
 14. Efter att jag uppdaterat drivrutinerna med flashmenu så hittar datorn inte längre vista. och för att datorn alls skulle starta var jag tvungen att återställa biosens instälningar i biosen. Och det är fortfarande samma tredubbla fart som e överallt. Nya idéer?
 15. Och vad det här programmet beträffar så fick jag bara fram ett fönster som kan visa temeratur, fläkthastighet och strömstyrka. Om jag nu skulle ha något intresse av att veta det så skulle det ju vara bra om det ens funkade, men det visar inget. Och när jag trycker på knappen i vänstra nedre hörnet så krashar programmet. Hittar inga andra funktioner. Finns det inget sätt att helt enkelt återställa dessa drivrutiner? För dom måste ju bara ha skadats på något vis eftersom felet dök upp av sig själv.