Gå till innehåll

BareJag

Medlem
  • Innehållsantal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av BareJag

  1. Jag har kört med 10 ända sen det släpptes. Men nu när jag skulle göra en ominstallation blev det problem. Skapat en installationsskiva med tian och prövat den tillsammans med min gamla kod till sjuan, som jag haft uppgraderad tidigare. Men den godkänns inte. Så jag har bara lyckats uppgradera men inte reninstallera tian. En massa tid för alla uppdateringar alltså. Och hur blir det när uppgraderingstiden tar slut? Går det då längre fast jag kört länge med tian? Eller blir jag åter hänvisad till sjuan? Och så orsaken till att jag formaterade datorn: Svart skärm. Musen syntes, Ctrl-Alt-Del-menyn syntes, men annars allting svart vad jag än gjorde. Formaterade, ominstallerade sjuan, uppgraderade till tian, uppdaterade och fick åter igen samma problem. Så vad kan jag göra?
  2. Hade samma problem med min förra USB-hårddisk tills den gick sönder. Och det var med en annan kabel. Har heller int haft några problem med den här håddisken med någon annan dator sen jag köpte den.
  3. Har problem med att säkerhetskopiera. Har haft detta problem ända sen jag installerade windows på den här datorn då den va ny. Win7 Home Premium SP1 64-bitars. Extern USB-hårddisk avdelad för säkerhetskopian. Felkod: 0x8078002A Information: Begäran kunde inte utföras på grund av ett fel i en I/O-enhet.
  4. Tackar! Ska pröva det här.
  5. Mobilt bredband har sina fördelar. Men en av nackdelarna är att det tar tid att få igång nätet. Så andra program som msn, steam, m.m. hinner försöka ansluta innan någon förbindelse finns, vilket resulterar i att det dyker upp fönster som klagar på anslutningen och man måste logga in manuellt. Detta skulle kunna förhindras om man kunde ställa in valda program att starta t.ex. en minut efter att windows startat. Finns det något sånt program?
  6. Jag skulle vilja uppgradera min w7 home premium till w7 professional. Problemet är att WAU inte finns tillgängligt i Finland. Varken att fås från nätet eller från de datorbutiker jag talat med. Ska man uppgradera så får man helt enkelt köpa helt nytt operativsystem, och således få en överbliven w7 licens som inte kan användas på någon annan dator. Om jag då låter någon vän i Sverige köpa en uppgradering som jag sen använder i Finland, det är ju ändå en svensk version det handlar om. Är detta praktiskt möjligt utan att man behöver skicka iväg datorn med nästa sverigeresenär som råkar ha lite utrymme över i bagaget och således låta sverigebåtarna göra den största vinsten på affären? Är det över huvud taget tillåtet att köpa en licens i sverige som man uppgraderar med i finland?
  7. Sen igår klarar inte en laglig XP-version valideringen hä. Meddelandet om att det är en oäkta windowsversion dyker upp, men i övrigt inga andra begränsningar kommer. Inga övriga meddelamden, inga begränsningar av windows. Software Distribution Service 3.0 står i systemåterställninar i stort sett dagligen. Men det går inte att återställa windows oberoede av vilken återställningspunkt man väljer.
  8. Det blev visst en massa liv om det där Ni kan sluta bråka. Problemet löst. Vet inte om det beror på att batteriet blev uttaget några timmar så att det på något sätt blev nollställt, eller om det beror på att jag har ett nytt batteri. Trodde bara det var tvåtaktsmotorer som gick upp i varv när bränslet börjar ta slut. Ska ta och testa med det gammla batteriet igen senare för å se om det händer något då, eller om det var pga ett dåligt batteri. Har tyvärr ingen mätare hemma, så jag kan inte se vad som finns kvar i det gamla. Hade varit kul å veta annars hur lite den använder av det innan det blir protester från datorn.
  9. Brukar stänga av den helt. Inte med knappen bakpå, och inte huvudströmmen. Men nog annars. Och det är sant som du säger. Alla batterier kan ladas, mer eller mindre.
  10. Klockan gick rätt efter att datorn har varit påsatt i biosen i 12 h. Men allting går ändå för snabbt. Både i vista och linux.
  11. Svårt att bedömma klockan eftersom jag justerat den innan, så eventuella tidsskillnader skulle vara mycket små. Vistas egen klocka går med rätt fart, och den har gjort det hela tiden Men när datorn varit avstängd ett tag så har klockan gått för fort under tiden. När ja vaknade idag var det t.ex. tisdag morgon enligt klockan. Det är biosens klocka, och därför också linux klocka som går fel. Det mesta går dock fortsättningsvis med tredubbel fart, dvs detsamma som innan.
  12. Efter en del trixande fick jag datorn att hitta Vista igen. Fel hårddisk var inställd som den förste som skulle bootas. Felet fanns dock fortfarande kvar, trots att biosen fått drivrutinerna uppdaterade. Så jag återstälde datorn till den äldsta möjliga återställningspunkten, dvs i slutet av november. Felet finns dock fortfarande kvar.
  13. Brukar starta upp linux med en installationsskiva. Därför finns felet med farten nog säkert i biosen. Svårt att härifrån veta om uppdateringen lyckades. Körde filen du nämnde med programmet du nämnde. Efter installationen ville datorn starta om sig pga det, och när jag gjorde det hakade datorn up sig vid startskärmen. Lyckades då gå in i biosen och återställa. Vet dock knapt något om biosen, så det är problematiskt.
  14. Efter att jag uppdaterat drivrutinerna med flashmenu så hittar datorn inte längre vista. och för att datorn alls skulle starta var jag tvungen att återställa biosens instälningar i biosen. Och det är fortfarande samma tredubbla fart som e överallt. Nya idéer?
  15. Och vad det här programmet beträffar så fick jag bara fram ett fönster som kan visa temeratur, fläkthastighet och strömstyrka. Om jag nu skulle ha något intresse av att veta det så skulle det ju vara bra om det ens funkade, men det visar inget. Och när jag trycker på knappen i vänstra nedre hörnet så krashar programmet. Hittar inga andra funktioner. Finns det inget sätt att helt enkelt återställa dessa drivrutiner? För dom måste ju bara ha skadats på något vis eftersom felet dök upp av sig själv.
  16. Har kört det nu och jag körde det för några månder sen för något #"%&%¤# blutooth adapter som inte verkar ha fått några drivrutiner för vista. Det funkade inte varken nu eller då. Den hittar inga MSI-produkter på min dator. Mitt moderkort är ett Abit NF-M2S
  17. Det är inte klockan som är problemet. Det är det att hela datorn kör allting tre gånger snabbare än normalt. Detta inkluderar hur nsbbt .gif billder rör sig, hur snabbt ljud och grafik spelas upp i helskärmsprogram och hur ofta systemet uppdaterar info. Gäller både då jag kör vista och linux. Detta äter upp alla reurser, så datorn blir mycket trögare.
  18. Saken är den att jag inte varken installerat något nytt eller uppdaterat detta den senaste månaden. Det ändade på egen hand. Hur återställer man det till äldre fungerande inställningar? Uppdateringen som någon nämnde här kräver diskett. Saknar helt och hållet diskettstation på min dator.
  19. NF-M2S heter det. Ett Abit. Stationärt, tror det inte är mer än ett och ett halvt år gammalt. På linux ser man att klockan går för fort. På vista går klockan rätt fart, om man ställer om den först, men allt annat går för fort. Helskärmsprogram på tredubbel fart osv.
  20. Har fått ett konstigt problem på datorn. Klockan tickar för snabbt. Har räknat ut att den får tre gånger snabare än normalt. Måste ställa tillbaks alla klockor hela tiden. Det gäller både i linux och vista, så det måste ju rimmligtvis va någon annan stans felet ligger. Detta verkar ha resulterat i en mycket slöare dator, eftersom datorn verkar vilja göra alla uträkningar tre gånger oftare. Inte kul. Att ha öppet en webläsare med över 15 flikar funkar inte lägre så bra. Oberoende av vilken jag använder. Klockor måste ställas om, och datorn ha blivit allmänt slö. Någon som vet något?
  21. Blev tvungen att ominstallera vista pga utrymmesbrist. Kan dock inte få igång någon internetanslutning. Kör med samma installationsskiva, samma anslutning, samma dator, osv som senaste gången jag körde igång den. Får bara en massa felmeddelanden, här kommer några bilder. Bild: anslut.jpg Detta verkar vara det enda sättet att ansluta, men hos oss har vi endast använt fem ip-nummror, och det har fungerat på win98, XP, Vista och Linux. Vi har alltid anslutit dirrekt, och skrivit in ip-addresserna manuellt, utan något nätverk. Bild: Nätverksanslutning.jpg Så här ser det ut när jag skapade ett nätverk. Bild: nätvinfo_anonymiserad.jpg Så här blev resultatet Bild; fel_.jpg Dessa två felmeddelanden dyker upp när jag försöker mig på någonting. I ett skede yrade datorn något om brandväggen, så den e tillfälligt avstängd Det enda jag lyckas få är ett internt nätverk, men inget internet. När jag kör in nätverket på linux så e de inga problem.
  22. Finns det något snabbare sätt än USB 2 att föra över data till t.ex. en extern hårddisk?
  23. Hur får man bort en schemalaggd scandisk? Finns inte i schemaläggaren. Jag skulle köra det på min andra hårddisk, men när jag startar om den, så kör den scandisk i timmatal, och "kapar" sen. Disken e bara på 120 gb. Det går inte att skippa det, för när det står "tryck för att skippa" (el. något i den stilen), så funkar inte tagentbordet. Jag var tvungen att koppla ur disken för att kunna starta datorn. När jag kopplar in den igen, och startar datorn, försöker den igen med samma resultat.
×
×
  • Skapa nytt...