Gå till innehåll

sazern

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

sazern's Achievements

(1/8)

  1. Jobbigt. kan jag på något lätt sätt ta reda på vilken av dom det är fel på, har ingen am2a i huset :/ men borde datorn komma längre med ett fungerande moderkort, om cpun inte satt i? borde den inte varna "no CPU" eller något liknande. jag kommer ju inte ens till moderkorts loggan. jag har testat att starta datorn utan CPU.
  2. precis som alla dom där trådarna sa, har exakt samma scenario. skärmen är svart, inga som HELST felmeddelande. Fläktar,hårdiskar, dvdläsare drar igång. inget Pip i början. kommer inte åt bios. Det inbyggda grafikkortet ger inget resultat så vi kan alltså utesluta det problemet. Jag tror på antingen processorn eller moderkortet. Får man ett felmeddelande om man startar en dator utan processor, eller minnen?
  3. Har fått åsknedslag i elnätet här och datorer har pajjat förut. då startar inte ens datorn. oftast sticker också nätagget, men kanske är möjligt att detta har hänt när jag satt på datorn. mm får inte pipet det som oroar mig lite? vart kan problemet sitta? vilken del? Japp testat att cleara cmos med bygeln.
  4. Japp testat med en HDD, utan HDD 2 HDD och 3 moderkortet är: MSI K9VGM-V http://www.datorbutiken.com/se/default.asp...duct=MSIK9VGM-V men som sagt, systemet har fungerat i ett halvår felfritt. sen bara över en natt så drar den inte igång. fungerat hur bra som helst. min gissning är att kanske cpun har blivit överhettad på något sätt eller moderkortet som har stuckit.
  5. Löda? wan-kort? Har ingen som helst aning om vad du snackar om:P Allt sitter på plats och är ikopplat korrekt. Nordbryggans kylfläns är varmt som attans också, vet inte om det var det innan men jag bränner mig på den. Jag börjar tro att det är antingen moderkortet eller processorn som har stuckit? hur kan jag lättast utesluta vilket? har som sagt ingen annan dator att ta från.
  6. Nah tyvärr så har jag inte det. Vilka firmer då? I stockholm kommer inte sålångt att bios startas tror jag. får inget bootpip och ingen bild.
  7. Det är "inga varningspip". inget "bootpip" och om jag tar av cpufläkten och drar igång så får blir iaf processorn varm. så den får ström. kan det vara så att det endast är moderkortet det är fel på?
  8. Hejsan. Jag har en dator med följande setup: AMD AM2 6000+ 2048 RAM Geforce 8600GT 3 hårddiskar och 1 DVD läsare. Problemet: Igår kväll satt jag och spela helt lungt och fint som jag brukar göra varje kväll. sen stängde jag av datorn(Via windows) och gick och la mig. Nu imorse så skulle jag starta datorn men nu vill den inte riktigt starta. Strömmen slås på och alla fläktar (chassi,CPU, GPU etc) snurrar samt hårdiskarna och DVD läsaren. problemet är att jag får ingen bild och det kommer inget "pip" när jag startar datorn som brukar komma precis före bilden slås på. men som sagt allting annat slås på och får ström. Mycket märkligt. Detta har jag testat: Kopplat bort grafikortet och nätverkskortet och försökt starta utan dom Kollat processorn, jag tog bort fläkten men det satt åt i något så jag tog i lite till och då följde även processorn med, den hade klistrat sig fast i kylpastan och följde med fläkten även fast det hade blivit klämd med grejjen på moderkortet som man klämmer till den med så det sitter fast. Kan jag ha förstört processorn nu? jag och kopplat bort allt annat som hårdiskar dvdläsare och så. jag har också testat utan minne. med bara den ena stickan, och med bara den andra stickan i båda portarna. Clearat Cmos Allt detta har inte gett något resultat. Vad kan jag göra? Någon som haft ett liknande problem? Vart kan problemet ligga? CPU? Moderkort? Minnen?
  9. EDIT: nu vill den inte starta windows vista igen... den fick ett error vid boot.(kommer inte ihåg vad, men någonting med boot) Hårdisken ger ifrån sig ett tickande ljud också när den har vart igång ett tag(KLICK KLICK KLICK). verkar som det är något riktigt knas med hårddisken. och nu säger den INSERT DISK AND PRESS ENTER grejjen. Testade att installera om och nu hittar den inga drivers längre. Någon som vet hur man kan komma rätt till problemet?
  10. ok hm låter konstigt med icke vista kompatibla diskar :S Ska dit imorgon igen och kolla får väll kanske ta med disken till mig och installera här och se om det funkar. Återkommer imorgon hur det utvecklar sig. Tack så hemskt mycket för svaren. God natt.
  11. Den är helt ny. kan säga att den funkat för 2 dagar sen på en annan dator och drog igenom installationen som smör då. det hela är mycket konstigt, han har exakt samma Bios inställningar som jag har på min dator. (har samma Moderkort) Om jag tar hans hårddisk hem till mig och installerar windows vista på min dator och sedan tar ur den när den är klar, kommer den funka på hans dator då? eller blir det drivrutinfel?
  12. Det är en Sata disk 250gb Samsung Japp testat allt.
  13. Ok som den gör då. Det enda vi ändrade var boot piority och fixade så ingen floppy var installerad. Och den är satt på IDE och inte Raid.
  14. Oj glömde skriva det ja:P 1 hårddisk. Det är MSI K9VGM-V, VIA K8M890 2gb minne(en sticka) kan testa att byta plats på den. den sitter i gröna just nu, Vilken ska man sätta den i? Finns en grön och en orange bara. har formaterat efter varje gång jag försökt installera det. utan lycka såklart. i vistat installation program Helt ny Hårddisk, som sagt han fick grejjerna på posten idag. Tack för de extremt snabba svaren.
  15. Tjena. Hjälper min polare att installera sin nya dator. Allt är rätt monterat och alla sladdar sitter i och sånt. Jag satte i Windows Vista x86 Ultimate skivan och tryckte igång installationen. Allt gick bra till i slutet då fick den fnatt och sa att det inte gick och boota. jag var inte vid plats då men den ville alltså inte boota. Så vi testa igen, Deleta den gamla partionen gjorde en ny och formatera den. Och tryckte igång installationen. och nu kommer inte den inte ens vidare från 0% då kommer erroret "windows setup could not reinitialize the deployment engine. to install windows, restart the installation" Att starta om funkar inte, har testat att ta bort partionen och formatera och göra ny och grejjer men ingeting vill fungera. Någon som vet hur man kan komma i ordning från problemet?
×
×
  • Skapa nytt...