Gå till innehåll

wiibox360

Medlem
  • Innehållsantal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Ytterligare profilinformation

  • Från
    Södra Sverige

wiibox360's Achievements

(1/8)

  1. Hej! Jag har ett nätverk bestående av en Qnap 219P, en Macbook Pro med OS X och en PC med Windows 7. Qnapen visar svenska tecken, likaså Macen och även Win 7 maskinen via SMB. MEN, när jag ansluter till Qnapen med Win 7 datorn via NFS så får jag inte Å,Ä och Ö, dessa ersätts av diverse konstiga tecken. Qnapen är inställd med teckenkodning Western Europe/Latin 1. I Windows 7 har jag skapat ett kommandoscript som startar via Autostart och monterar NFS utdelningen. Men jag har ingen möjlighet att välja teckenkodning WE/Latin1 i options där, finns bara lite asiatiska språk. Någon som vet hur jag kan få svenska tecken i Windows 7 i NFS utdelade mappar? Kan ju köra SMB i värsta fall, men upplever ganska stor hastighetsskillnad mellan SMB och NFS... Testade att ställa om Qnapen till Unicode, men då fu--ade de svenska tecknen också upp sig. Unicode stödjer inte heller svenska tecken eller? Skall jag döpa om mapparna till namn utan svenska tecken först, sedan ställa om till Unicode, och därefter döpa om mapparna till namn med svenska tecken igen? Något geni som kan hjälpa mig?
  2. Exklusiv och exklusiv... Det enda som är exklusivt med den är batteritiden och vikten. Särskilt snabb är den inte. En vanlig ULV processor och 3GB minne är inte exklusivt. Inte 12" skärmen eller 3G modemet heller. Du har betalat för vikten och batteritiden helt enkelt.
  3. Dessa skall fungera. Baserade på Catalyst 7.12 och hackade så att de stödjer i stort sett alla ATI kort, även på laptops. http://www.omegadrivers.net/ati_winxp.php
  4. Testa att sätta in 1 Gb minnet igen, då vet du om det är minnet eller något annat. Fungerar det med originalminnet så byt 2GB modulen mot ett annat märke. Märkesdatorer är ofta känsliga mot vilket fabrikat på minnet man använder, speciellt HP och Compaq tyvärr... Dock har det blivit bättre på senare år. CAS Latency spelar ingen roll oftast, hastighetsskillnaden är noll och intet mellan de olika...
  5. Det hjälper väl inte att formattera om datorn? Kontaktlistan ligger väl på Microsofts server?
  6. Sluta nu pojkar! Ser ni inte att det sitter ett 9300GS grafikkort i den nya och han hade ett 8800GT(någonting) i den gamla? Det är ju som natt och dag, 9300GS är ju oerhört mycket långsammare än 8800 korten. Har du kvar det gamla kortet så sätt in det, du behöver inte byta drivrutiner när du gör det eftersom båda är nVidiakort och använder samma drivrutiner. Sen bör det fungera rätt mycket bättre.
  7. Har du testat TVersity? http://tversity.com/ Kan vara lite halvkrångligt att konfigurera, men sen fungerar det bra.
  8. Vad heter filen till att börja med? Har du sökt efter filen på datorn?
  9. Du har för gammal router och nätverkskort, de är inte byggda för den belastningen. De produkterna har ju ett par år på nacken... 54Mbit produkterna klarar inte av belastningen när du drar igång massa torrents på 100Mbit. Byt router och kort till draft-N produkter så skall du se att det fungerar. Och nu menar jag inte att det bara är hastigheten som stryps, utan just att routern flippar ut pga belastningen då den inte kan hantera dataflödet. Jag hade exakt samma problem med en äldre router på 100 Mbit, bytte till en D-Link DIR-655 sen var problemen borta.
  10. Man kan ju avinstallera säkerhetsprogrammet (F-Secure) och se om problemen kvarstår. Gör de inte det så är det ju troligtvis F-Secure som strular = byt program. Annars är det bara att leta vidare... Man måste ju testa sig fram annars lär du aldrig lösa det.
  11. Problemet är inte att det är trådlöst, problemet är att det är med Bluetooth. Om jag har rätt för mig så är det det blåa MS tangentbordet du har (som jag tror kom med mus också, ca 5-6 år sedan), det får du aldrig att fungera utanför Windows. Vi sålde sådana i datorbutiken jag arbetade i på den tiden, de fungerade bara under Windows.
  12. Och jag antar att du har läst detta på bankens hemsida? http://www.sparbankenfinn.se/ContentLinkFinder?PUB_ID=141005
  13. Vill bara förtydliga med att i biosen brukar det kallas för "Onboard Sound" eller liknande. Ta bara "Disable" så är det avstängt.
  14. Testa att köra minnena i 667MHz. Vi bygger en hel del datorer på jobbet, många flippar ut med 800MHz:arna. Klockar vi ner dem så fungerar det dock utan problem. Har testat med flera olika märken och senaste biosarna, det enda som hjälper är att klocka ner dem. Hoppas att det hjälper, eller i alla fall att du kommer en bit på vägen.
×
×
  • Skapa nytt...