Gå till innehåll

Buskis

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Buskis

  1. Det är Linux dual boot jag har installerat och saknar. Fast saknar och saknar, det verkar som det helt enkelt är ett grafikproblem: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?topic=10145.0 Dual boot finns alltså där och fungerar, det är bara väldigt osynligt. ;D Men jag ska inte slita mer på dig med det problemet, det hör knappast hemma i denna avdelning, dessutom går det att leva med. Det är nästan lite fräckt när man väl lärt sig hanteringen!
  2. Nu är jag igång igen. gParted skötte sig fint vad gäller omfördelning av partitionernas storlekar. Däremot fick jag strul med dual boot efter att ha kört gparted. Ska jag ställa frågor om det problemet här eller flytta över till Linux-avdelningen med den frågan?
  3. Däremot borde det vara olagligt att sälja operativsystem utan att det medföljer originalskivor! Jag kunde inte hålla mig igår utan brände en gparted-cd och satte igång processen. Det var tur för det tar en jäkla tid men det ser mycket bra ut Waxinator!
  4. Aha, det klarar biffen alltså? Okej sorry, men jag hade Paragon hemma och antog att disk0 var untouchable eftersom det inte fungerade. Jag testar och återkommer (men familjen säger att jag bör göra det först i morgon om jag ska få något påskgodis i glaset innan middagen).
  5. Hmm, lite problem kvarstår: Jag fick inte samma partitionstorlek som tidigare utan fick "tillbaka" mina två tidigare partitioner på 30 GB styck. Men efter lite pyssel i Vistas "Datorhantering/Diskhantering" har jag nu en partition C: på 30 GB samt en partition D: på 80 GB (samt den lilla partitionen för systemåterställning). Mitt problem är att jag skulle vilja ha en större C: på cirka 60 GB och en D: på 50 GB men efter vad jag förstår kan jag inte utöka C:, det vill säga "system på disk 0", är det korrekt uppfattat? Jag har inte testat Gparted men däremot Vistas inbyggda "Datorhantering/Diskhantering" samt "Paragon Partition Manager Pro" (som ju också är Linuxbaserad).
  6. Nu har jag tankat ned och bränt en Vista bootbar DVD. Jag startar med den i läsaren, hamrar på F2 och väljer att starta från CD-läsaren. Jag uppmanas att trycka valfri tangent för att starta från DVD-skivan vilket jag gör. "Windows läser in filer" och sedan får jag upp Vistas grafiska skylt "Välj språk och andra önskade inställningar". Jag väljer svenska på alla tre och trycker på "Nästa". Här kan jag välja "Installera nu", "Viktig info..." eller "Reparera datorn". Jag väljer det sistnämnda och på nästa skylt MS Vista 112970 MB (C:) Vista som är enda val och trycker "nästa". Nu får jag upp fönstret "Alternativ för systemåterställning" och här väljer jag "Windows complete PC-återställning". Den hittar då säkerhetskopian på F: med rätt tid och datum så jag markerar det valet och klickar på "Nästa". Nu skulle jag egentligen gnälla om att valet "Återställ" fortfarande var gråmarkerat (vilket det var när jag nyss försökte) men helt plötsligt gick det att klicka på "Nästa" och därpå fick jag bekräfta att C: skulle formateras innan säkerhetskopian på F: återställdes. Alltså måste jag ha gjort något fel förra gången. Jag låter dock den långa beskrivningen ovan stå kvar, någon framtida förvirrad läsare kanske har nytta av beskrivningen. Förbannade OEM-lösningar som gör att man ska behöva gå omvägar! Tack för hjälpen Waxinator!
  7. Tack Waxinator, jag ska testa det. Jag återkommer med resultatet!
  8. Jag har Vista Business edition på en bärbar dator. Jag har för liten hårddisk, det är en SATA på 60 GB. Nu har jag köpt en ny disk, 120 GB SATA. Hur gör jag för att flytta mitt system och mina övriga filer till den nya disken på bekvämaste sätt? Jag har försökt använda Vistas eget backup- och restorecenter. Eftersom det är en bärbar kan jag ju inte ha två sata-diskar inkopplade utan har tagit en backup med alternativet "Windows complete PC återställningsavbildning" och styrt denna backup till en extern usb-disk. Sedan har jag tagit bort 60 GB-disken och skruvat i 120 GB-disken. Därefter har jag startat på den återställningsskiva som följde med datorn (Toshiba). Här kommer mitt problem: Vad jag förstår så startar jag verkligen från skivan men när jag har valt språk och sedan "reparera datorn" så hittar den backupen (dvs återställningsavbildningen på usb-disken) men när jag valt den är "nästa"-knappen gråmarkerad och datorn säger att jag inte kan återställa denna backup eftersom jag startat från hårddisken. Hur löser jag detta? Jag har ju ingen "riktig" Vista-skiva eftersom det följde med datorn. Kan jag starta från vilken boot-bar skiva som helst och sedan komma åt "reparera datorn" ändå? Eller ska jag använda andra program? : Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken Ämnet flyttat av stenis
  9. ClasP, du är ta mig fan snudd på kung i forumet! Jag har Business och håller just nu på att återställa tidigare version. Det tar en jäkla massa tid men jag tror det kommer att fungera. Jag testade först med enbart den absolut viktigaste filen och den är nu räddad! LeoniAquila, tack för ditt tips också. Jag ska kolla upp det inför framtida klantigheter.
  10. ...finns det någon chans att få tillbaka katalogen, underkatalogerna och filerna i den? Jag trodde det var en tom katalog i högra fönstret som var markerad (det ser ju ut så i Vista) fast det var katalogen "Documents" som var markerad i det vänstra fönstret. Det gick inte att ta Redigera/Ångra i menyn och filerna hamnade inte i papperskorgen. Jag har inte skapat någon säkerhetskopia. Datorn är inte omstartad. Vad ska jag göra? Finns det något trix eller externa program? Det var en hel del viktiga arbeten som försvann.
  11. Nu gick det bättre, tack så mycket för hjälpen! Vad synd att inte Bill Gates har lärt sig att skapa felmeddelanden som hjälper användaren! :
  12. Hej. Jag har en nyinköpt bärbar Toshiba med Windows Vista Business installerat. Jag försöker lägga till en skrivare (Samsung ML-1710P) som sitter på en XP och är utdelad till arbetsgruppen. Jag hittar skrivaren i dialogrutan "Lägg till skrivare" och markerar den samt klickar på "nästa". Då kommer följande meddelande upp: "Det gick inte att ansluta till skrivaren. Det finns inte tillräckligt med ledigt minne för att slutföra den här åtgärden. Stäng några program och försök igen". Samma sak varje gång jag försöker. Jag har testat med omstart flera gånger. Aktivitetshanteraren säger fysiskt minne 46% och 2038 MB totalt varav 1300 cachelagrat och ledigt 51 MB. Växlingsfiilen är 4279 MB varav 938 MB nyttjas. Alltså är det knappast minnet, vad kan det bero på? XP-datorn som skrivaren sitter på har SP2 och vista-datorn har uppdaterats senast idag. Tacksam för hjälp! Buskis
×
×
  • Skapa nytt...