Veritech

Medlem
  • Innehållsantal

    165
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Veritech

  • Rank

  • Födelsedag 1983-01-05

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Solna
  1. Kopplat ur routern nu, det hoppade ur i tid och otid hela tiden ändå. Och även efter så ger min XP-dator bara runt 9-10 mbit ner enligt bredbandskollen men jag märker ju att det är klart snabbare än tidigare. Märkligt skulle jag säga. Men jag är inte av jättebehov av att ha internet på bägge datorerna samtidigt, får fortsätta med att skifta sladden emellan dem. Hade varit bekvämt att slippa men det får vara nog nu.
  2. Nu har jag kört in senaste Firmwire och än så länge har det inte hoppat ur i alla fall. Men det tidigare problemet kvarstår.
  3. Nä det vart ingen skillnad efter att ha prövat det som stod på den sidan. Dessutom hoppar internet ur lite då och då så jag får se hur länge jag orkar ha routern inkopplad till.
  4. Ja jag använde bredbandskollen. Hastigheten blir samma på XP-datorn (runt 9 mbit) när Vista datorn är avstängd (och vice versa). Och innan jag kopplade in routern så hade jag runt 90 mbit på XP-datorn. jag har kört bredbandskollen samtidigt, en i taget och den ena avstängd och tvärtom. Prövat alla kombinationer.
  5. Jodå nätverkskortet i XP-datorn klarar 100 mbit. Ska t.o.m klara 1000 mbit om jag minns rätt
  6. Hej på er Jag har precis kopplat en router (D-link DIR 120) mellan mina två datorer (första gången jag gjort detta) den ena med XP och den andra med Vista. Det verkar fungera men jag har en fråga i alla fall. Jag har 100 mbit fiber och på min XP-dator får jag precis nu 9,54 mbit ner och 6,63 mbit upp. På min Vista-dator får jag 80,03 mbit ner och 8,08 mbit upp. Detta skulle jag vilja ändra, antingen så att XP-datorn får mest (surfar och laddar ner mest på den) och att Vista-datorn får mindre (spelar mest på den). Eller att det helt enkelt delar rätt av. Inställningar? Program? Jag är ganska b
  7. Jag surfar med Chrome annars, Firefox har aldrig varit min kopp te direkt. Tror att jag kanske ska försöka få tag på en senare version av nod32 möjligtvis. Den jag hade nu var ju 2.7 och den har ju några år på nacken.
  8. Ja fast brandvägg har jag redan, antar att den där är kombinerad antivirus och brandvägg?
  9. Senast fungerande konfiguration fungerade inte men via felsäkert läge kunde jag ta bort nod32 som orsakade problemen. Den vågar jag inte installera igen nu. Undrar vad jag ska skaffa nu? Behöver man ens ett antivirusprogram? Verkar råda delade meningar om det Tack för hjälpen förresten.
  10. Ja just det, hur var det man gjorde det nu igen? OT själv får jag aldrig popups på imageshack
  11. Fortsätter i samma tråd tror jag. Idag efter att datorn varit igång några timmar så startade den om av sig själv och efter att jag skrivit in lösenordet för Windows så fick jag följande blåskärm. Och samma resultat 3-4 ggr till innan jag stängde av datorn helt. Är det felsäkert läge jag ska försöka komma in i till att börja med som det står i blåskärmen eller vad? Och här trodde man att problemen var över
  12. Jo en sak till, det gamla nätverkskortet, bör jag avaktivera det eller nått?
  13. Det funkar alldeles utmärkt! Tyvärr hitta jag inget intressant att tanka så jag laddade ner div skräp, hade 7-8 torrents igång flera gånger och ingen blåskärm! Vågar man hoppas på att det har löst sig nu, hoppas det! Lär jag göra eftersom det är integrerat på moderkortet
  14. Okej nu var det installerat och klart jag fick sätta i cd-skivan och nu surfar jag som vanligt. Drivrutinen på cd-skivan var dock ganska gammal (från 2006). Detta kort heter enligt enhetshanteraren Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC, låter ju nästan likadant som de förra...