Gå till innehåll

Xomilpa

Medlem
  • Innehållsantal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

4 029 profilvisningar

Xomilpa's Achievements

(2/8)

  1. Min erfarenhet är att WiFi är notoriskt otillförlitligt. Bor i flerfamiljhus. WiFi 2,4 GHz är i princip oanvändbart. Ständigt återkommande kollisioner på de allokerade frekvenserna. Ständiga återstarter. 5 GHz klart mycket bättre. Det bästa för mig är att ansluta PC till LAN-kabel. Om PC saknar uttag för LAN, finns adapter LAN-USB att köpa för några hundringar. Funger alldeles utmärkt. För surfplattorna och mobilerna använder jag Ubiquiti Unifi Lite som ger utmärkt täcknig i tre-rummaren på 5 GHz-bandet.
  2. Om du tycker det är besvärligt etablera ett lokalt nätverk, kan du göra så här: Ta reda på hur många GB bilderna tar upp på PC. Köp ett USB-minne där bilderna får plats. Kopiera bilderna till USB-minnet. Anslut USB-minnet till TV när den är avstängd. Starta apparna på TV, leta upp den app som heter Album. Starta Album och vänta. Är det många bilder tar det en bra stund. Klart! Fungerar på min TV. Dessutom har jag ytterligare en back-up av bilderna! Eventuellt måste du gruppera bilderna i olika arkiv som kan hanteras överskådligt i Album. Som Cecilia skriver, finns alternativet att casta bilderna. JAG tycker det är bökigt. Det alternativ som jag fått fungera, är att ladda upp bilderna på Google Photo, kräver abonnemang. Sedan går det hyfsat bra att från Google Chrome casta bilderna till smart TV. Om du föredrar alternativet att casta bilderna från PC till smart-TV, finns det massor av appar att ladda ner till PC. Den jag provade fungerade inte. Det är bäst du letar på andra diskussionsforum. En rekommendation jag läste var: Du får prova dig fram!
  3. Kan man inte i Windows släppa in TV:n i lokala nätverket???
  4. Jag tror du ska kolla om någon av apparna Sony skickat med, fungerar för ett lokalt nätverk. Annars finns det massor av appar för file management och cloud .... att finna på Playbutik. Om de sedan fungerar under Android TV operativsystemet är en annan sak. Det gäller att prova sig fram. Jag fann i alla fall en app som fungerar för att titta på mina bilder som ligger på ett web-hotell. Tillägg: Jag fann den här beskrivningen för min Sony smart-TV: https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/sv/06_01.html
  5. Xomilpa

    Ett bildprogram

    Tack för tipset!!!!!!!
  6. Det senaste åren har Microsoft inte aktualiserat WLM, och nu är det stopp. Microsoft tillhandahåller nu appen "E-post" till Windows 10. Den är egentligen bra, men vi gamlingar måste komma över tröskeln och vänja oss vid den. Jag kommer inom kort ta mig tid att lära mig E-post i Windows 10.
  7. Nu har jag facit. Nätaggregatet (POU) slutade fungera häromdagen. Med den nya enheten fungerar Strömsparläget normalt.
  8. Du ska inte ge dig på att manipulera i BIOS om du inte vet vad du håller på med. Alltså, ställ inte datorn i Stand-by under natten! Stäng av den helt. Är mitt förslag.
  9. För några år sedan hade jag samma problem. Fick bort det genom att gå in i BIOS och ändra på S1/S2/S3, minns inte vilket. För övrigt tror jag det beror vilken sorts BIOS du har, samt vilken hårdvara du har på mus och tangentbord, för det är därifrån den oönskade starten kommer. Föreslår du googlar på den dator/moderkort du har för att få tips hur ställa in BIOS. Eller får du helt enkelt låta bli ställa datorn i strömsparläge under natten!
  10. Har en stationär dator som ursprungligen hade Win7 men är nu uppgraderad till Win10. Länge fungerade allt normalt. När jag satte Win10 i Strömsparläge, kunde jag starta datorn med strömbrytaren och på några sekunder var datorn tillbaka i det läge den var då jag stängde av den. Emellertid har det fungerat annorlunda de senaste månaderna. Istället för snabbt komma tillbaka, stängs datorn av och startar på nytt med bilden av BIOS. Men alla aktiva appar är tillbaka. Det tar väl någon minut. Ganska irriterande. Fråga: Är detta ett problem med inställning i Win10 eller i BIOS? Eller är det rent av ett hårdvarufel???
  11. Jag är mycket nöjd med min Windows 7, men börjar känna pressen från min omgivning (barnen) att uppgradera till Windows 8.1. När jag tittar på Microsoft har de uppgradering från Win7 till Win8.1. När jag tittar hos mina vanliga leverantörer har de en Windows 8 full version, och dessa "full version" är några tior billigare än MS uppgradering. Är det samma programpaket eller finns det något i MS "uppgradering" som gör att alla befintliga data och inställningar överflyttas automatiskt?? Fungerar det lika bra som när man uppgraderar från Win8 till Win8.1?? (Det tog nästan en timma, men fungerar alldeles utmärkt.) Någon som vet?
  12. Jag använder Windows 7 för att köra mot CG3100 vilket fungerar alldeles utmärkt. Nu har du inte beskrivit vad det är som inte fungerar, men min gissning är precis som comhem säger, att du har något strul med nätverkskortet eller inställningarna i XP. Jag vill minnas att XP inte är så där riktigt användarvänligt när det gäller nätverk. Bästa vore om du hittade en bekant som kan titta i din dator. Lycka till!
  13. Venoms! Du kanske borde förtydliga med att du kör en Beta. Text från Adobe: "Flash Player 10.1 är i nuläget inte tillgänglig för Internet Explorer 9 (64-bitars) Beta. Hämta en betaversion av Flash Player med optimerat stöd för Internet Explorer 9 Beta (32-bitars och 64-bitars) från Adobe Labs."
  14. Jodå, jag har senaste NetID. Jag gissar det är restriktioner i mitt Windows 7 64 bit version. Men jag kör e-legitimation i IE8 så jag har kunnat deklarera. Kan nämna att Skandiabanken inte låter mig köra Bank-ID under Opera. Även där måste jag köra IE8. Så min slutsats är att det finns en massa mindre kompetenta, eller mycket envisa, personer som håller på med PC och servrar. Folk som fullständigt struntar i vad en stackars vanlig användare ska stå ut med. Folk som inte kan lyfta blicken och se hur en vanlig användare upplever en applikation. Folk som tror de är bättre än alla andra. Mm, mm.
  15. På foreca.se finns mycket riktigt den information jag är ute efter, Men hur jag sedan skall plocka den intressanta informationen och få upp den i gadget på sidopanelen, det fattar jag inte. Fordrar viss programmering, antar jag.
×
×
  • Skapa nytt...