thomcats

Medlem
 • Innehållsantal

  123
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om thomcats

 • Rank

 1. thomcats

  Uppdatera Edge

  Javisst! Du hade så rätt. Det skulle till en ny version. Och det här var ju en "monster-nedladdning". Microsoft säger hela tiden att de inte skall ge oss ett nytt Windows men den här nedladdningen kändes nästan som det var ett nytt program, så lång tid tog den och så många turer innan jag var tillbaka på det skrivbord jag vill ha. Tack för påpekandet!
 2. thomcats

  Uppdatera Edge

  Hej, Ett par sajter jag besöker uppmanar mig att uppdatera browsern före den 30 juni då nya säkerhetsförhållanden tydligen skall börja gälla. Jag har då kollat Microsoft Edge och där visar det sig att jag har en föråldrad version av denna och att en ny version är tillgänglig. Om jag ber datorn om uppdateringar manuellt, så säger den emellertid att jag är fullt uppdaterad och att inget mer finns att hämta. Har försökt finna en manuell uppdatering av Edge till den senaste versionen - 42.17134.1.0 - men den har jag inte kunna finna. Hur löser jag detta problem? Tack på förhand!
 3. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Cooool!
 4. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Hej, Vill blott meddela att jag lyckats med en bra uppdatering till 1709!
 5. Hej! Rensningsverktyget AdwCleaner.exe (numera tillhörande Malewarebytes) alarmerade om detta. Har sett det vid ett par tillfällen tidigare och då bett AdwCleaner ta bort det, vilket lyckades. Det gjorde det emellertid inte denna gång. Jag läste på mera om problemet på nätet och såg att det beter sig som en trojan, som bakvägen släpper in ads, som jag inte bett om till datorn. Tittade på var i datorn som jag kunde finna eländet och fick besked enligt nedan bifogade bild. Software\SU kunde jag överhuvudtaget inte finna och fick besked på nätet för att SU står för "Substitute User", vilket jag tycker låter oroväckande. Vad gäller de andra två nycklarna, så fanns en uppsjö av dem som slutade på den långa sifferraden, som börjar med 61F70108E2B. . . osv, så där vågade jag inte ta bort någonting, för det kanske skulle bli en borttagen nyckel för mycket då. De förslag jag hittade på nätet om borttagning verkade verkligen luddiga och förutsatte att jag skulle finna filer med namnet pup.optional.legacy i t ex aktivitetshanteraren m.m. Men det har jag inte gjort. Till sist gav jag upp och gjorde en full recover till en tidigare version av min C-disk, som är ren och just nu så har jag ingen alert om att pup.optional.legacy skulle finnas på min dator. Men det kan ju mycket väl hända i framtiden igen, så jag skulle vilja veta om det går att komma åt problemet manuellt hellre än att ladda ned en massa borttagningsprogram, som i sig lämnar en hel del övrigt att önska.
 6. Kan jag manuellt ta bort PUP.Optional.Legacy från min Windows 10 Pro, 1703, 15063.786, Intel 64 bit? Tack på förhand.
 7. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Tack så mycket. Jag skall göra en ordentlig och heltäckande backup innan jag laddar ned den.
 8. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Jag har inte fått update 1709 och prövar jag att söka, så finns inga uppdateringar att hämta just nu. Kan den laddas ned manuellt någonstans?
 9. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Var inne och tittade på min Edge, men där finns inte pilarna, som skall ge helskärm, vid sidan av Zoom-verktygen. Inte heller fungerar F11. Betyder det att jag ännu inte fått den uppdateringen? Hackes förslag ovan fungerar dock, men det hade ju varit enklare med endast F11-tangenten, som sagt. Kan jag ladda ned den aktuella uppdateringen någonstans manuellt?
 10. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Ja, det funkade faktiskt!! Tack! - Fast jag hade föredragit F11-tangenten!
 11. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Precis!! Då får man bara ha lite tålamod så att säga. Det var bra info i alla fall, Tack för det.
 12. thomcats

  Helskärm i Edge?

  Trots alla uppdateringar i Windows 10, så har jag ännu inte sett till något, som indikerar att helskärmsläge är på gång i Edge. För mig är förutsättningen för att använda en webbläsare att jag kan slå upp den i helskärmsläge då och då via funktionsknappen F11 (eller någon annan knapp om tillverkarna hellre vill det). Jag använder således fortfarande IE 11 och Google Chrome, vilka båda kan handha helskärmsläget. Hade gärna velat använda Edge också, eftersom det är knutet till Windows 10, men utan helskärm så är det uteslutet.
 13. har inte uppdaterat sin status ännu