thomcats

Medlem
 • Innehållsantal

  163
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om thomcats

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nej, jag förstår verkligen att det är vanligare än man skulle jag tro. Jag har nu prövat med både full behörighet och full äganderätt till filerna på D-disken men varningen om internetsäkerhet kommer ändå upp. Som sagt.
 2. Jo, jag har förstått det: att man inte får ändra ägandeförhållandena på C-disken. Men jag tycker att jag inte kan göra mer än tillåta alla användare att använda allt innehåll på D för just detta problem. Och det hjälper mig tyvärr inte i denna situation. Men som sagt; Tack ändå.
 3. Alla mappar och filer på den andra disken säger du. Avser du då D:/-disken som innehåller alla mina gamla dokument från tidigare installationer eller avser du C:/-disken, som innehåller det ominstallerade systemet? Avser du D-disken så har jag gett alla users på alla nivåer full behörighet till allt material på den disken, men det hjälper tyvärr inte när det gäller säkerhetsvarningar. De kommer upp ändå. Det måste väl då förekomma en övergripande säkerhet beträffande den disken, som jag inte vet hur jag skall komma åt. Vidare är det ju lite frustrerande att det i varningarna fortsat
 4. Ja tack! Det är en god början - men svårt ändå. Vill emellertid säga att jag tror att jag kommit sanningen om felet ett steg närmare - en lösning är dock långt borta. Det är dock en tillfredsställelse, tänker jag, i att veta varför vissa saker händer. Det är resultatet av en "clean install" där jag valt att behålla alla mina filer och egna dokument. Detta alternativ finns ju i Windows 10 men jag vet inte hur länge det funnits med (Win 7, Win 8, Win 8.1?). Utöver min SSD hårddisk, där Windows är installerat, så har jag också en HDD hårddisk där jag har alla mina dokument, bilder,
 5. Hej, Har funnit att "take ownership" är en mycket komplicerad process som kräver ett flertal olika handgrepp. Har hitintills inte lyckats med att komma åt drag-and-drop-problemet den vägen. Har även försökt med s k registry-hacks, som finns ute på nätet, men det förändrar ingenting.
 6. Jo, det kommer en varning även om jag inte använder shift.
 7. Hej, Det händer ingenting alls om jag utför ovan kortkommandon. Tycker det känns lite underligt om den plats jag försöker flytta till skulle spöka. Den platsen kan ju lika gärna vara BILDER, som funnits med från det att kontot skapades och som innehåller alla mina bilder sedan länge men kan också vara den helt NYA MAPPEN, som ännu inte har något namn eller innehåll. Oavsett vart jag försöker flytta filen till, så kommer varningen upp. Men observera *bara* om jag försöker utföra flytten medelst "drag and drop" inte om jag gör det via "cut and paste".
 8. Uppdatering: Jag lyckades med att skapa elevated command via Windows Powershell som föreslogs. Dock fick det bli den engelska versionen förmodligen eftersom det ligger en engelsk version i botten av systemet. Men det gör ingenting. Jag kunde också se att jag med detta konto hade lite fler valmöjligheter i Intranät via kontrollpanelen än jag har i mitt huvudkonto. Jag kan om jag vill lägga in platser nu, som skall undantas från granskning. Emellertid har jag redan lyckats med detta i mitt huvudkonto via gpedit och det är ju bra att denna del av problemet är löst men faktum kvarstår j
 9. OK Skall titta på det om jag hinner ikväll. Det kommer gäster om en halvtimme.
 10. Ja, det blev ju något slags svar men hur jag skall tackla den här syntaxen vet jag inte riktigt. Jag ser inte något annat konto än mitt eget ändå om jag titta på användarkontona och därför vet jag inte hur jag i så fall skall applicera ett lösenord
 11. Precis! Jag tänkte just detsamma! Skall göra det nu.
 12. PS. ser att det blev en felstavning i andra försöket. Får väl prova med rätt stavning en gång till. DS
 13. Hej igen, Jag försökte följa instruktionerna i guiden för Hemlig Administratör men vare sig med elevated prompt eller utan så fick jag inget resultat och inte heller - som du ser - någon framgång med att kontakta felmeddelandet 2221.
 14. Ja! Jag har nu genomfört ändringarna och jag startade om datorn men TYVÄRR ändrade det ingenting. Fortfarande kommer varningen upp vid drag-and-drop. Kan man ändra med gpedit? Jag har sett en del guider ute på nätet men eftersom de alla är skrivna på engelska, så vet jag inte exakt var jag skall landa för att kunna genomföra rätt förändring.
 15. Vad gäller "Ryktesbaserat Skydd" så ser det ut så här: Ryktesbaserat skydd.doc