Gå till innehåll

rullerex

Medlem
  • Innehållsantal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

rullerex's Achievements

(2/8)

  1. Dyr lösning.... Återkommer här hur lösningen blev. Som jag anade så är felet inte hos mig eller i fastigheten, vilket även ONO teknikern konstaterade. Felet ligger hos operatören (ONO) fast de inte erkänner detta, skyller på webbsidan, att den är överbelastad, suck! Även en bekant med samma operatör några kilometer bort, kan inte heller se SVT-play. Provade och sedan köpte Vodafone WiFi och detta fungerar, samma om jag lånar ett tillfälligt ip-nummer från Hotspot Shield. Nu får jag ladda upp SVT-play med Vodafone (endast upp till 3gb) och därefter gå över till ONO där jag har upp till 12gb, för att se SVT-play utan buffrande. Finns det någon förklaring på detta problem och min funna lösning?
  2. Jag fortsätter på denna tråd, fast vi kommit mera in på anslutningen nu. Fick besök av ONO leverantören, som vanligt vill montören göra det enkelt (på spanska så klart) för sig. Det var överbelastning på webbsidan, kontrade med, en hel månad! Sedan blev det SVT då fick jag tala om att alla andra med dator i Valencia kan se SVT-play och det är Sveriges största TV-bolag. Frågade har du ingen annan WI-Fi anslutning till din dator, visst det hade han och provade denna, som (som var från en annan leverantör) då laddade SVT-play upp utan problem. Slutsatsen från montören var att felet ligger i anslutningen till huset/lägenheten även om han mumlade igen om att Webbsidan var överbelastad. Sedan har det fredagen har det varit tyst från ONO. Är det någon som kan finna någon ny förklaring till problemet med denna undersökning, mitt i svenska julstressen?
  3. Jag fick just nu besök av en vän med en bärbar dator, även denna kunde inte spela SVT-play, då måste väl felet ligga i Thomson routern?
  4. Nu har jag provat att gå tillbaka till fabriksinställningen på acer 8930G, som har Windows Vista i operativsystem. Provade SVT-play med detta operativsystem, men det bara buffrar. Tog bort Vista och installerade på nytt Windows7 64 bit. Pro. samma visa där alla play fungerar utom SVT- play. Skrivit till SVT för ett par veckor sedan om dom har något tips på vad som kan vara orsaken, detta besvaras endast med Mottagit ditt mail två gånger sedan knäpptyst. Varken bu eller bä från detta publik service företaget! Eftersom samma fel blev på min stationära asus dator PSKPL-AM Windows7 32 bit Ultimate vid drivrutinsuppdateringarna, så undrar jag om, kan routern blockera bara SVT-play och inte de övriga playkanalerna? (Windows brandvägg och avast virusprogram har ju stängts av vid försöken)
  5. Ok, jag väntar med detta. Tack så länge!
  6. En sista fråga om drivrutiner. Om jag tar och lägger in en tidigare backup, försvinner då även de systemsdrivrutiner som installerats efter senaste backupen? Om jag tar "fabriksinställningarna" från datorn då den köptes, försvinner då alla drivrutiner som kommit i datorn efter denna fabriksinställning (köptes för ett par år sedan)? Om så är fallet skulle detta vara värt ett försök, (datorn levererades med Vista 32 bit och körs nu med Windows7 64 bit, har gått utmärkt även med Windows7 32 bit tidigare.) Det blir mycket arbete i så fall, därför ställer jag frågan först.
  7. Har provat lite olika, men kör nu med Google Crome och internet Explorer 8 (har även testat 9, ett tag) Vill minnas att jag tittade igenom på någon av dessa om det fanns någon blockad av SVT. Har även provat VLC-spelaren men funktionerna i denna var inte i min smak. Alla avinstallationer har jag använt Revo Uninstaller, den tar ju bort och rensar även "skräppfilerna".
  8. Vad kan uteslutas, som inte orsakar detta problem, brandvägg i router exempelvis, drivrutiner är väl samma att visa uppdateringar är mindre troliga för att skapa en konflikt. Men fortfarande är ju frågan varför SVT inte fungerar men alla övriga, då vill man gärna tro att det är deras plays "driftrutiner" som är problemet i mina datorer.
  9. Ja, den visar att den buffrar 0 sek. Ingen skillnad om maskinvaru.. är i eller bortbockad.
  10. Jag kan inte se SVT-play kanaler över huvudtaget i mina datorer, kan bara läsa texter på SVT.se oberoende om jag använder flash eller i "Windows Media Center" som jag har slarvigt kallad Windows. Bra att du påpekar att jag inte tydliggör problemet.
  11. Du pratar om Media Player, huvudproblemet är att Flash player inte heller visar något från SVT i mina datorer, men som jag tidigare påpekat alla övriga TV3-TV8 visar programmen i Flash utan problem.
  12. Det är samma i "Öppet Arkiv" kan inte se något alls. Vad är det för skillnad på beskedet "Den här videon är tyvärr inte tillgänglig för tillfället och ringen som snurrar att den inte buffrar"? Betyder det samma, de flesta gångerna är det "ringen", att den inte buffrar.
  13. Tyvärr blev det ingen skillnad med ominstallationen, fortfarande ingen SVT-play, men alla övriga playkanaler på nätet fungerar. Vilka av uppdaterade drivrutiner kan ha påverkat just denna, SVT-play? Har skrivit även till SVT och frågat vilka drivrutiner som kan ha påverkat, men det dröjer, om det nu skulle komma något svar. (Gick även tillbaka till datorns fabriksinställning innan ominstallationen av Windows7 pro.) Laptop: acer aspire 8930g Windows7 pro 64bit Stationär: Asus P5KPL-AM-SE Windows7 ultimate 32bit
  14. Det blev nog lite för mycket "trimmande" med drivrutiner denna gång, problemet ligger nog i det första avsnittet där du skriver om drivrutinerna. Testade olika funktioner i datorn till börja med, därefter provade jag downloud direkt i DriverMax och missade tydligen att kontrollera varje installerade ny drivrutin. Provade C.C och Flashen men det hjälpte inte, bios har jag inte uppdaterat och fiberanslutningen har god fart. Kommer nu att passa på att tömma laptopen acer aspire 8930g på allt exprimenterande och olika op.system som testats. Nu med en nyinstallation av Windows7, 64 bit skall det bli lite försiktigare med nya drivrutiner. Tackar för intresset av mitt problem, återkommer om nyinstallationen skulle visa samma eller något nytt problem. mvh;rulle
  15. Inget går att se på SVT-play, har provat "allt" det som jag kan finna på detta problem både på webben och från SVT hjälp. Det som jag tror är det ovanliga/unika är att bara SVT-play inte visas. I övrigt är ju datorerna i god trim. Lite retsamt att behöva göra en "tung" ominstallation för just detta problem.
×
×
  • Skapa nytt...