Gå till innehåll

nasarf

Medlem
  • Innehållsantal

    378
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Allt postat av nasarf

  1. Konstigt, mitt inlägg försvann. Har inte den mappen på hårddisken när jag söker efter den. Vet inte vilken version jag hade förut men det var en äldre eftersom jag kunde uppdatera java-versionen då, då är problemet alltså redan löst? Konstigt att den hittar en infektion men att bygge 4 inte ska kunna bli infekterad här då?
  2. Java 7, Version 7 bygge 4. 1.7.0_04-b22 (32-bitars) Använder även Mozilla Firefox, men enbart för intern administration av routern, aldrig ut på internet med den. Filer som MSE anser infekterade denna gång, Objekt: containerfile:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache2571473428721638114.tmp containerfile:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache2770545360074115288.tmp containerfile:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache6984740834564947055.tmp containerfile:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache7858167101621522283.tmp file:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache2571473428721638114.tmp->Java/help.class file:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache2770545360074115288.tmp->Java/help.class file:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache6984740834564947055.tmp->Java/help.class file:C:\Users\censur\AppData\Local\Temp\jar_cache7858167101621522283.tmp->Java/help.class Log från TDSKILLER [infectedFile] Type: Raw image Src: C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys md5: 4b3f898dc1378ced2f35d04e5b0ce0df [infectedFile] Type: Raw image Src: C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys md5: 4b3f898dc1378ced2f35d04e5b0ce0df Har ej exakt versionsnummer på TDSKILLER för den uppdaterade igår när jag skulle köra den igen,ej heller exakt tidpunkt för det.
  3. Hallå, Har problem med att få bort viruset i topic. Har haft det hängandes till och från på datorn i 4 veckor här, Microsoft Security Essentials rensar emellanåt, kan ske bara rakt upp och ner när jag är ute och surfar exempelvis på www.aftonbladet.se kom senast för en 15 min sedan. Har kört programmet "TDSKILLER" från Kaspersky i helgen och den hittade och rensade 4 filer. Malwarebytes Antimalware hittar ingenting. Har uppdaterat JAVA på datorn och installerat allt annat jag kommer på som behöver uppdateras. Har jag glömt något? Vad mer kan jag göra? Eftersom viruset kommer tillbaka misstänker jag att Microsoft Security Essentials inte lyckas rensa bort viruset helt. Hjälp mig är ni snälla, har massvis med viktiga data på hårddisken som absolut inte får bli infekterade. Mvh!
  4. Körde den fixen igår men det står att den inte "kan appliceras på det här systemet " Så har inte kommit längre än dit. Tydligen är det inte alla som råkar ut för det problemet heller, vad har du aktiverat? När du har kört en /ipconfig all vad har du där då?
  5. Ja, nu på morgonen så fungerade inte "hemgrupp" på den trådlösa för den säger att IPv6 måste vara aktiverat för att det ska fungera. Så jag måste hitta en fix som gör att inte det blir en massa 6to4 adaptrar igen nu om jag aktiverar IPV6 på nytt. Har någon en lösning på det blir jag glad för att ha IPv6 aktiverat är ju ett måste för att hemgrupp ska fungera och jag vill inte sitta en gång per vecka och göra den här proceduren. Här kommer iaf länkarna samt beskrivning. -- http://www.ryanvictory.com/posts/automating-6to4-adapter-removal-in-windows/ Här är länken till devcon.exe för 64-bitars operativsystem. http://www.ryanvicto...s/devcon-64.zip Och är man osäker på kommandon i devcon så finns en bath-fil här som gör det automatiskt. http://www.ryanvicto...6to4remover.zip VIKTIGT Många säger att det blir "remove failed" i kommandoprompten när dom kört remove kommandot men det beror på att man måste köra programet som administratör, även om man är inloggad som administratör. Så glöm inte det.
  6. Jisses, hade över 400st "6to4" adaptrar i enhetshanteraren när jag valde att visa dolda enheter, lyckdes lösa det genom denna tråden, http://www.ryanvictory.com/posts/automating-6to4-adapter-removal-in-windows/ Hämtade hem devcon.exe för 64-bitars operativsystem, lade programet i "c:\windows\temp" mappen. måste vara en mapp under "PATH" för att det ska fungera, sen körde jag kommandot under kommandoprompten som jag fick upp via start och skrev "cmd" i sökrutan. Sedan under c:\windows\temp skrev jag in "devcon remove @root\*6to4mp" och så tog det ca 2 timmar innan den raderat allt, sen inaktiverade jag IPv6, startade om datorn och nu fungerar allt perfekt, den ansluter till det trådlösa nätverket omedelbart, hemgrupperna fungerar igen Kan jag lägga upp filerna här som behövs för att det ska fungera?
  7. Jag har lusläst länkarna och provat alla olika kombinationer här nu, även skapat nya användarkonton på den bärbara och på de stationära, mellan de stationära fungerar det direkt om de är i samma hemgrupp,kan lägga till nätverksresurser och ansluta till mappar och kopiera och läsa filer, men den trådlösa bärbara vill verkligen inte trots att jag hittar mapparna. Några mer förslag?
  8. Men meningen med hemgrupp är väl att inte behöva skapa ett nytt konto enbart för hemgruppen? Det är på en stationär dator Windows 7 Professional 32-bitars, på den andra stationära Windows 7 Professional 64-bitars och på den trådlösa Windows 7 Professional 64-bitars, alla är orginal.
  9. Ja, det fungerar via trådat nätverk men så fort en trådlös enhet ska ansluta till hemgruppen så strular det trots att alla inställningar är som dom ska i nätverks och delningscenter. Är det något med IPv6 som ställer till det?
  10. Hej, Tänkte bara höra om det finns någon som vill/kan ge mig lite råd/support angående det här? Har fortfarande inte lyckats lösa detta problem, har köpt ny router nu som är IPv6 certifierad och IPv6 ready samt har Windows 7 logga på men ändå inte, var nog inte felet den gamla routern heller.
  11. Hej, Satt & pillade lite med olika inställningar här precis och fann under användarkonton att det fanns ett konto inte vi har skapat. Det kallar sig för "updatususer". Har ni någon aning om vad det kontot sysslar med och om det är säkert att ta bort? Windows hjälp hittar inget med det namnet.
  12. Ja, alla datorer har samma lösenord i nätverket & vi ingår i samma arbetsgrupp(ska ju egentligen inte ha betydelse det där med arbetsgrupp) och mappar är utdelade, jag kommer så långt att jag kan se dom utdelade mapparna, men inte få åtkomst till dom, tyvärr. EDIT Ingen som har förslag på vad jag kan göra? Måste verkligen ha igång så laptopen kan kommunicera via hemgruppen med dom andra datorerna. (trådlöst) blir verkligen tom på det här.
  13. Ser ut som följande då, LAN-uttag från BBB -> Router -> Switch(trådlös + LAN) A: Stationär dator ansluten till switch via kabel B: Stationär dator ansluten till switch via kabel C: Laptop ansluten till switch via trådlöst nätverk Laptopen hittar dator A och B, men kan inte ansluta till utdelade mappar i hemgruppen, felkod 0x800704cf A och B kan ansluta till varandras utdelade mappar utan bekymmer. Har googlat den där felkoden men ingen som rapporterat en lösning som fungerar riktigt.
  14. Tack för förslaget, tyvärr vill det inte fungera med det heller
  15. Det är IPv6 som ställer till bekymmer, avaktiverar användare det på sina datorer om dom kör Windows 7 så är problemet ur världen, men det är säkerligen som Bredbandsbolaget säger felkonfigurerade switchar i deras utrustning. Tyvärr verkar dom inte göra något åt det. Så det sitter tusentals(kanske) användare där ute som inte förstår att deras hårddiskar är utdelade till vilt främmande människor.
  16. Har du löst problemet? Har själv lite strul med hemgruppen i vårat nätverk, har sökt på google en hel del om det här och det jag funnit är, Gå in på Enhetshanteraren, välj visa dolda enheter och under nätverkskort avinstallera ALLA enheter. Cirka 250st. Därefter starta om Windows och sen söka efter ny maskinvara, sen så ska det fungera, men varför/om det löser problemet, det vet jag inte.
  17. OKAY! Jag tvivlar inte mer Men det är ju inte riskfritt sålänge inte Microsoft har släppt den..... kan ju vara otyg i även om det är minimal risk för det.
  18. Cirkulerar rykten, bla på http://www.sweclockers.com/nyhet/13346-windows-7-sp1-rtm-lacker-ut-pa-natet att SP1 RTM finns ute. Tvivlar på det så länge den inte kommer upp hos Microsoft.
  19. Nej, det var flera filer, med samma namn som jag skrev ovan fast på olika platser. Har testat hårddisken och den visar inga tecken på att den ska gå sönder enligt de testprogram jag använt.
  20. Lyckades, filen sqmapi.dll som är korrupt men inget av intresse då den tydligen inte har med användarkonton att göra, så jag har kört fast, igen!
  21. Jag körde precis en sfc /scannnow i kommandotolken efter ett tips av en vän, han berättade dock inte hur jag läser logfilen, scanningen avslöjar att det finns fel i ett antal filer men hur öppnar jag loggfilen sen? CBS.LOG heter filen och finns i C:\windows\logs\cbs\cbs.log
  22. Har suttit med länkarna du länkade vidare till idag men jag kommer ingenstans med den supporten som ges på de sidorna. Kanske bör maila Microsoft om detta.
  23. Har kört en chkdisk kontroll och vad jag såg fanns det inte något fel. Finns inget annat jag kan göra för att få ordning på det då? Om hårddisken är på väg att gå sönder så är en omformatering och en nyinstallation inte aktuell kan jag gissa. Har inte haft problem med låsningar, blåskärmar, oväntade omstarter.
  24. Hej, Vid inloggning till två av mina kontor som fungerar att logga in på de senaste året möttes jag idag av följande meddelande. "Tjänsten user profile service misslyckades med inloggningen. Det går inte att läsa in användarprofilen" varpå jag genast loggades ut igen från det kontot. Jag sökte då upp information på Microsoft om att jag kunde gå in i registret och leta upp de felande profilerna och ta bort och ändra där. Men dom fanns inte i registret. Dom fanns under användarkonton i kontrollpanelen så där raderade jag dom, efter omstart loggade jag in som administratör och försökte skapa två nya konton igen, men då gick det inte att logga in på dom istället. Och så upprepas det hela tiden. Jag har även kört systemåterställningar 2 månader bakåt i tiden utan resultat. Har ni förslag på vad jag kan hitta på mer?
×
×
  • Skapa nytt...