Gå till innehåll

robbertang

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av robbertang

  1. Hejsan! Igår stängde jag av min dator helt vanligt, men när jag skulle starta datorn den idag beter den sig ovanligt: Först är den på väg att startas,allt laddas, men precis innan skrivbordet ska dykas upp så startas den om igen. har försökta stänga av systemet genom kanpptryckning på strömmen men problemet har upprepat sig. SÅ nu undrar jag; Genom kommandotolken kan jag försöka göra en systemåterställning till en viss tidpunkt, och jag har gjort det förut. Hur tar jag fram kommandotolken vid uppstarten och vilken "kod" ska jag ange för att datorn ska uppfatta "systemåterställning".??? eller har du några andra förslag på hr jag kan återställa datorn? Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken
  2. har gått in på enhetshanteraren, sökt efter "DVD-/CD-ROM-enheter" men det finns ingen flik i listan som heter ""DVD-/CD-ROM-enheter". Då prövade jag att gå in på "åtgärd" och klicka på "maskinvaruförändringar", men ingenting hände. Stoppade in en skiva, och observerade dvd-fronten. Resultat: den blinkade endast 3-4 gånger, sen slockna den. Kan det vara så att DVD-enhetens () ikon som man ska hitta på "den här datorn" plötsligt tagits bort, för går jag in där hittar inte dvd-ikonen? Kan jag hämta tillbaka ikonen, hur? Kan man öppna en dvd skiva som man stoppat in i dvd-rom manuellt på något annat sätt än att gå in i DEN HÄR DATORN? tack.
  3. har gått in i enhetshanteraren och sökt efter "DVD/CD-rom enheter" men det finns inget i enhetshanteraren som heter så. Hittar bara "diskenheter" och massor av annat. vad heter det egentligen? en ytteligare problem är ju att DVD/CD-rom enheten (ikonen) inte dyker upp när jag går in på "den här datorn". där ska ju den finnas oavsett om man stoppar inte en dvd-skiva eller inte. vad ska jag göra?
  4. Ja, alltså datorn avger ett ljud som enligt mina erfarenheter tyder på att den just laddar cd;n och att något ska dyka upp, autoinstallation med andra ord, men sen när ljudet avtagit sker ingen som helst aktivitet, ingenting dyker upp. Skulle du kunna säga vart jag ska gå in för att kontrollera dvd-enheten specifikt?
  5. Hej! Det är nämligen så att min dvd-spelare på datorn, som är givetvis installerad och klart, plötsligt inte kan läsa av cd/dvd som man stoppar in, med andra ord, ingenting händer. Jag har försökt öppna/utforska cd som jag stoppade in i datorn manuellt genom att gå in i "den här datorn", men där hittar jag inte "DVD-enhet (D:)", som ska finnas där oavsett om man stoppar in en skiva eller inte. Men på min dator har den plötsligt gått bort. Snälla folk, jag har ett seriös problem som jag behöver hjälp mig. Vad är problemet och vad kan jag göra? Utan D: kan jag ju inte installera cd skivor. Hjälp mig gott folk! Tack på förväg!
×
×
  • Skapa nytt...