Gå till innehåll

jeydi

Medlem
  • Innehållsantal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

jeydi's Achievements

(1/8)

  1. Hej! Imorse installerade Windows Update ett antal uppdateringar. Enligt uppdateringshistoriken var det Office Genuine Advantage Notifications (KB949810) och Updateringspaket för Windows .NET Framework 3.5 Service Pack 1 etc. (KB951847). Sedan dess får jag oupphörliga felmeddelanden om att Windows Modules Installer slutat fungera som ser ut så här: http://i202.photobucket.com/albums/aa12/je...esInstaller.jpg När jag klickar stäng på den rutan får jag istället upp denna 'problemlösning': http://i202.photobucket.com/albums/aa12/je...seByWindows.jpg Jag har provat att starta om datorn, men den onda cirkeln med problemet och lösningen börjar omedelbart om. Så fort jag stängt ned den ena, dyker den andra upp. Intressant nog så står dessa uppdateringar enbart med under uppdateringshistoriken, om jag istället klickar mig till installerade uppdateringar så hävdar den menyn (efter år av väntan) att det faktiskt inte finns några uppdateringar installerade överhuvudtaget. Jag har provat att googla detta problem men inte funnit någon lösning. Finns det någon här som kan hjälpa mig? Jag har en Fujutsi Siemens Amilo PI2515 med Windows Vista Home Premium.
  2. Idag lade sig Vista till med en ny olat som jag inte uppskattar. När jag försöker flytta omkring på mina mappar på skrivbordet (lägga en mapp i en annan) så måste jag ange administratörsbehörighet (mitt användarkonto är det enda som finns och jag är listad som ägare). När jag klickar fortsätt och ger datorn tillåtelse att utföra en filåtgärd så blir åtkomsten nekad för att jag inte har behörighet. Jag har försökt med att ta bort skrivskkyddet, men det gör ingen skillnad och jag har kollat under Egenskaper>säkerhet att jag har fullständig behörighet. Jag har kört både Avast och AdWare men de hittar inga problem. Någon som vet vad problemet är? EDIT: Detta visade sig vara ett av de problem som plötsligt löser sig själv. Igår kvarstod problemet trots omstart, idag är det borta.
  3. Tack för tipset! Har uppdaterat BIOS, återstår att se om det funkar. :0)
  4. Fixade båda grejerna och som det ser ut verkar det ha funkat. :0) Tack så mycker för hjälpen.
  5. Hmmm... Det ser ut så här i Zonealarm: http://i202.photobucket.com/albums/aa12/je...krmklippsvc.jpg Den har alltså inte tillåtelse att agera som Server mot internet. Borde jag klicka i den också?
  6. Hej! Jag har en fråga om NMI: Parity Check/Memory Parity Error blue screens of death. Sen jag köpte min dator strax innan jul har jag fått tre dylika blue screens. Enligt Vistas minnestest så är det inget fel på minnet, men det vet man ju inte om man kan lita på. Det enda underliga i sammanhanget är att det endast hänt tre gånger och alla tre gångerna har jag använt IE7 för att ladda ned filer. Datorn har inte annars reagerat på att jag kört många program samtidigt eller att jag laddat ned filer via Firefox samtidigt som jag kört Office, Photoshop och haft ett gäng chat fönster öppna. Vad tror ni? Är det minnet som är felande eller kan det finnas något annat som ligger bakom? Drivrutinerna för nätverkskortet har jag uppdaterat själv direkt från tillverkaren vilket löste blue screen problemet jag hade precis när jag fått datorn, annars är har jag bara de förinstallerade. Dator: Fujitsu Siemens Amilo PI 2515 Operativsystem: Windows Vista Home Premium Processor: Intel Core 2 Duo T520@1.50 GHz 1.50 GHz Nätverkskort: Realtek RTL8101E PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
  7. Jag har ett lite udda problem som jag inte lyckats få bukt med... När jag startar datorn (med nätverkskabeln i och modemet igång) så är det inte alltid den förstår att den har en sladd ansluten. Det är ett rött kors över den lilla nätverksikonen. Den hittar inte heller nätverket om jag tar ut kabeln och sätter in den igen. Det enda som funkar är att stänga av Zonealarm, ta ut och sätta i kabeln , sätta igång Zonealarm och sedan ansluta till internet. (Ansluter via PPOE och måste ange lösenord för att ansluta till internet.) Jag har uppdaterat nätverkskortet med de senaste drivrutinerna från tillverkaren eftersom de förinstallerade drivrutinerna tycks ha varit boven bakom de BSoD jag fick när jag precis fått datorn. Det kan vara värt att nämna att jag också har inte mindre än tre ex av 6TO4 adaptern under nätverkskort, alla med olika problem. (Två felkod 10, en felkod 31). Är det någon som har några förslag? (Jag har pratat med supporten som tyckte att jag kunde gå tillbaka med datorn till inköpsstället och be om att få en ny, men då visste han om möjligt ännu mindre än mig om datorer.) EDIT: Glömde att säga att när datorn väl hittat nätverket är anslutningen hur stabil som helst. Dator: Fujitsu Siemens Amilo PI 2515 Operativ System: Windows Vista Home Premium Processor: Intel Core 2 Duo T520@1.50 GHz 1.50 GHz Nätverkskort: Realtek RTL8101E PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
×
×
  • Skapa nytt...